Story Aku & Lagu | geng FiQra





1) buat entry bertajuk " Story Aku & Lagu " [DONE]
2) sertakan blogger card  [DONE]
3) beritahu 1 sahaja lagu yang memberi maksud yang mendalam dalam hidup awak..
cerita sikit kenapa lagu tu yang awak paling suka.. [DONE]

TARIKH TUTUP : 26 disember 2011[12 tengah hari]







LAGU PILIHAN : WALI BAND [DOA UNTUKMU SAYANG]


video

dah tengok video tu? bukan official wali band punye.. tu guwa buat sendiri.. setelah terkial-kial bersengkang bijik mata dok hadap lappy akhirnya siap jugak video picisan sebegitu..  bendenye 3 minit lebih je tapi disebabkan ketidakteroran guwa, terpaksa ambik masa 2,3 jam untuk dapatkan hasil tu..uwawawa! seriyesli guwa memang tak reti buat bende-bende gitu T___T tapi guwa rasa macam tak cukup kalo sekadar guwa bebel taip entry gitu je.. so dengan rase segan silunye guwa tempek gak video tu.. lu orang tengok sendirila lirik die :


kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada Ilahi
tuk satukan kami di surga nanti
tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

(gurl : Tuhan tolong aku, juga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

kenape lagu ni?sebabnye.... sebabnye...
aah memang guwa jiwang! memang guwa tangkap nangis tiap kali guwa hadap lagu ni sorang-sorang.. memang jiwa guwa sensitip tiap kali lirik ni lalu lalang depan mata guwa.. guwa tau guwa gengster tak bleh nanges.. segengster mana pun guwa, jiwa guwa masih suci..hati guwa belom mati.. guwa tak pernah mintak ape.. guwa tak pernah pandang harta.. guwa tak kisah pon rupa lu cmne.. guwa tau rangkap kedua tu LU selalu doa untuk guwa.. guwa pon harap dan doa jugak macam part gurl tu punya lirik.. lagu ni untuk LU sebenarnye.. guwa tau LU selalu datang blog guwa.. guwa tau LU selalu doa untuk guwa.. guwa tau LU takkan pernah berhenti.. orang selalu kata "kalau kita ikhlas, allah makbulkan doa kita".. insyaallah


adeh apsal plak mata berkaca ni.. demmm! wokeh mas, entry dah siap.. maafkan cik ana sebab last minit baru dapat join aktiviti ke 5 ni.. minggu yang agak bizi.. aktiviti ke 4 dah terlepas.. insyaallah aktiviti lepas ni cik ana cube segagahnye untuk join.. weeeehuu~




nota kecil : Tuhan tolong aku, tolong jaga dia ^____^
blog marathon terjah entry Geng FiQ'ra aktiviti 5



47 Lovenote(S):

  1. cik ana wat sndri?? gile aa..sy xreti pun nk wat2 video nie..

    lgu nie sdap eh....^_^

    ReplyDelete
  2. terbaik la cik ana video tu... comel sgt... :)

    ReplyDelete
  3. Wahhh ! Buat video lagi !! Best !

    ReplyDelete
  4. waaaa.. rajin nye buat.. hehe

    ReplyDelete
  5. terbaikkk la cik ana..
    cunndaa suka lagu tu... =)

    ReplyDelete
  6. jeleslahhh...
    sy tak pndai buat vdeo. hehe

    ReplyDelete
  7. wahh, sanggup berkorban buad video tu :D best lah lagu ni.

    ReplyDelete
  8. pndai nyer ye wak video..jelesni.hihi..memng menyentuh hati lagu ni ye..huhu..

    ReplyDelete
  9. gigihnye cik ana hasilkan video sndiri..
    tahniah utk cik ana.!
    hihik

    ReplyDelete
  10. lagu neh memang best! dah lme sy cari tjuk lagu neh.. sbb, lagu neh juga buat sy nangis sesorang.. lalala.. best!! pandai buat video! :)

    ReplyDelete
  11. wah,, tq for visiting my blog,,, lagu ni pun best amat gak :D

    ReplyDelete
  12. peh taching la cik ana..tangkap leleh la lagu ni.. maceh visit blog puteri..

    ReplyDelete
  13. best3~ pandai la akak.. haha.. yg ketua pengawas tu.. solo ek? dia tunggu akak la tu..

    ReplyDelete
  14. kemain tau cik ana ni..uhuk..lama x terjah sini..miss u

    ReplyDelete
  15. best lah lagu nie . kreatif nye cik ana buat video sendiri , tak terfikir pun salwa nak buat cmtu

    ReplyDelete
  16. wahh giler kentang... hiihi.... gempak

    ReplyDelete
  17. Good Luck akak!♥
    Best lagu ni

    ReplyDelete
  18. wah , pandai buat video . kte sendiri pon ta pandai buat video

    ReplyDelete
  19. good luck sis!

    klo nk follow blog sye senang je >_<

    copy url sye ni-->www.chocalymilk.blogspot.com

    DASHBOARD-> skrol2 cari ADD-->clik and paste my url

    :] click follow!

    ReplyDelete
  20. lagi stu kak,tkde tempt komenlh kt blog sye!
    hak3 XD


    ksi kt chatbox jelh eh?

    ReplyDelete
  21. pndai la kak ana buat kan . tahniah, hehe

    walau segangster mana, hati kita mudah menangis. suka lagu ni :)

    ReplyDelete
  22. uih..sempat buat video sendiri tu even join last minit...good luck..


    kisah aku dan lagu http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4530

    ReplyDelete
  23. Wahh.Syikin suka lagu ni@favouritee@~ btw, gudluck eh akak :)

    ReplyDelete
  24. wahhh gugu suka gak lagu ni.. sumpah tangkap leleh -.-

    ReplyDelete
  25. mule2 nk ngis gak..
    bile bce entry klaka,haha
    tp mmg best :)

    ReplyDelete
  26. blogwalking pagi2 kat blog cik ana, nk dgr lagu tu, xp line x laju plak. xpela,

    nak jemput cik ana, join segment sha :)
    http://strawberrysweets92.blogspot.com/2011/12/segment-strawberry-maneh.html

    ReplyDelete
  27. wah.....
    cik ana..
    pandainya cik ana buat video..
    nifah ska lar..

    n lupa nk bgtau..
    thanx sbb sudi bc entry yg nifh..
    n thanx utk ucpn thniah tu.. :)

    ReplyDelete
  28. good luck anamizu....best jep videonye ^_^

    ReplyDelete
  29. wahhhh, nomey e2 video =D

    ReplyDelete
  30. pergh.. kongsi gelap fiqra upanye

    ReplyDelete
  31. wah gempaklah cik ana! ade video sendiri lagi..

    gud tau cik ana! :)

    ReplyDelete
  32. terbaek la!!! ade video lh... ^_^

    ReplyDelete
  33. wah rajinya..Btw,video dgn lirik dia tersangat lah Syok^^

    ReplyDelete
  34. tak dapat tengok..an error occurred..

    sy melawat ..:)

    ReplyDelete
  35. doa untukmu sayang..gud luck syg ;)

    admin,
    GF ~

    ReplyDelete
  36. tahniah cik ana :) memanglah lagu nie. nie berkat cik ana struggle wat vidoe tuelah! :)

    ReplyDelete
  37. hehe...saya dah agak da...awak mesti menang...sbb dalam bnyk2 lagu, lagu ni yg berjaya menarik hati sy...tahniah awak... :)

    ReplyDelete
  38. wahhhh tahniah cik ana...!! @_@ suke dengar :)

    ReplyDelete
  39. salam cik ana...its been a while...ntah camane kamil boleh bukak entry ni n tringin nk komen balik...

    just nk share sumthin kt cik ana...yg kamil jatuh cinta dgn lagu ni sejak cik ana post entry ni utk aktiviti ke-5 GF...

    lagu ni best...sgt best...4 da 1st time dgr lagu ni kt entry cik ana...this song go directly trough my deep heart...n trus jadi suka dgr lagu ni...

    until now lagu ni dah menjadi rutin setiap hari kamil dengar lagu ni...setiap kali kamil dgr lagu ni...kamil akan teringat ex kamil...yg dulunya kamil sanggup beri apa yg dia mahu, n saggup turuti apa yg dia pinta...

    even dia bkn dgn kamil skrg...kamil masih belum pernah berhenti menyayangi dia...huhu...

    xpernah berhenti mendoakan dia...supaya dia sentiasa dalam keadaan yg baik...sentiasa happy n sentiasa bahagia...sbb kamil sayang dia...

    haha...kamil xtaw kenapa kamil cerita ni kt cik ana...padahal kamil cuma minat lagu yg cik ana minat gak...

    well...papepn...sori komen panjang2...n sori gak sbb komen kt entry yg lama ni...

    mcm yg cik ana ckp...org selalu kata..."kalau kita ikhlas, Allah maknulkan doa kita..."

    im waiting that moment...disebalik apa yg berlaku pasti ada hikmahnya kn... :)

    sori komen panjang sgt...thx 4 reading it... :P

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu