Story Aku & Lagu | geng FiQra

6:49 PM 47 Comments A+ a-





1) buat entry bertajuk " Story Aku & Lagu " [DONE]
2) sertakan blogger card  [DONE]
3) beritahu 1 sahaja lagu yang memberi maksud yang mendalam dalam hidup awak..
cerita sikit kenapa lagu tu yang awak paling suka.. [DONE]

TARIKH TUTUP : 26 disember 2011[12 tengah hari]







LAGU PILIHAN : WALI BAND [DOA UNTUKMU SAYANG]


video

dah tengok video tu? bukan official wali band punye.. tu guwa buat sendiri.. setelah terkial-kial bersengkang bijik mata dok hadap lappy akhirnya siap jugak video picisan sebegitu..  bendenye 3 minit lebih je tapi disebabkan ketidakteroran guwa, terpaksa ambik masa 2,3 jam untuk dapatkan hasil tu..uwawawa! seriyesli guwa memang tak reti buat bende-bende gitu T___T tapi guwa rasa macam tak cukup kalo sekadar guwa bebel taip entry gitu je.. so dengan rase segan silunye guwa tempek gak video tu.. lu orang tengok sendirila lirik die :


kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada Ilahi
tuk satukan kami di surga nanti
tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

(gurl : Tuhan tolong aku, juga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

kenape lagu ni?sebabnye.... sebabnye...
aah memang guwa jiwang! memang guwa tangkap nangis tiap kali guwa hadap lagu ni sorang-sorang.. memang jiwa guwa sensitip tiap kali lirik ni lalu lalang depan mata guwa.. guwa tau guwa gengster tak bleh nanges.. segengster mana pun guwa, jiwa guwa masih suci..hati guwa belom mati.. guwa tak pernah mintak ape.. guwa tak pernah pandang harta.. guwa tak kisah pon rupa lu cmne.. guwa tau rangkap kedua tu LU selalu doa untuk guwa.. guwa pon harap dan doa jugak macam part gurl tu punya lirik.. lagu ni untuk LU sebenarnye.. guwa tau LU selalu datang blog guwa.. guwa tau LU selalu doa untuk guwa.. guwa tau LU takkan pernah berhenti.. orang selalu kata "kalau kita ikhlas, allah makbulkan doa kita".. insyaallah


adeh apsal plak mata berkaca ni.. demmm! wokeh mas, entry dah siap.. maafkan cik ana sebab last minit baru dapat join aktiviti ke 5 ni.. minggu yang agak bizi.. aktiviti ke 4 dah terlepas.. insyaallah aktiviti lepas ni cik ana cube segagahnye untuk join.. weeeehuu~




nota kecil : Tuhan tolong aku, tolong jaga dia ^____^
blog marathon terjah entry Geng FiQ'ra aktiviti 5



47 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
December 25, 2011 delete

cik ana wat sndri?? gile aa..sy xreti pun nk wat2 video nie..

lgu nie sdap eh....^_^

Reply
avatar
Fazi Isma
AUTHOR
December 25, 2011 delete

terbaik la cik ana video tu... comel sgt... :)

Reply
avatar
Qil_H0shi
AUTHOR
December 25, 2011 delete

gud luck cik ana :)

Reply
avatar
December 25, 2011 delete

rajennye cik ana ni!

Reply
avatar
Miss Bleery
AUTHOR
December 25, 2011 delete

Wahhh ! Buat video lagi !! Best !

Reply
avatar
Amirah Adnan
AUTHOR
December 25, 2011 delete

waaaa.. rajin nye buat.. hehe

Reply
avatar
cunndaa
AUTHOR
December 25, 2011 delete

terbaikkk la cik ana..
cunndaa suka lagu tu... =)

Reply
avatar
December 25, 2011 delete

jeleslahhh...
sy tak pndai buat vdeo. hehe

Reply
avatar
Nur Atikah
AUTHOR
December 25, 2011 delete

wahh, sanggup berkorban buad video tu :D best lah lagu ni.

Reply
avatar
Qienah
AUTHOR
December 25, 2011 delete

pndai nyer ye wak video..jelesni.hihi..memng menyentuh hati lagu ni ye..huhu..

Reply
avatar
Ezy Chiaki
AUTHOR
December 25, 2011 delete

gigihnye cik ana hasilkan video sndiri..
tahniah utk cik ana.!
hihik

Reply
avatar
kusyi
AUTHOR
December 25, 2011 delete

lagu neh memang best! dah lme sy cari tjuk lagu neh.. sbb, lagu neh juga buat sy nangis sesorang.. lalala.. best!! pandai buat video! :)

Reply
avatar
nurmujahidah
AUTHOR
December 25, 2011 delete

wah,, tq for visiting my blog,,, lagu ni pun best amat gak :D

Reply
avatar
Qaseh Puteri
AUTHOR
December 25, 2011 delete

peh taching la cik ana..tangkap leleh la lagu ni.. maceh visit blog puteri..

Reply
avatar
ira shera
AUTHOR
December 25, 2011 delete

best3~ pandai la akak.. haha.. yg ketua pengawas tu.. solo ek? dia tunggu akak la tu..

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
December 25, 2011 delete

kemain tau cik ana ni..uhuk..lama x terjah sini..miss u

Reply
avatar
December 25, 2011 delete

best lah lagu nie . kreatif nye cik ana buat video sendiri , tak terfikir pun salwa nak buat cmtu

Reply
avatar
PutryAin
AUTHOR
December 25, 2011 delete

wahh giler kentang... hiihi.... gempak

Reply
avatar
miss secret98
AUTHOR
December 25, 2011 delete

Good Luck akak!♥
Best lagu ni

Reply
avatar
December 25, 2011 delete

wah , pandai buat video . kte sendiri pon ta pandai buat video

Reply
avatar
Chocolate
AUTHOR
December 25, 2011 delete

good luck sis!

klo nk follow blog sye senang je >_<

copy url sye ni-->www.chocalymilk.blogspot.com

DASHBOARD-> skrol2 cari ADD-->clik and paste my url

:] click follow!

Reply
avatar
Chocolate
AUTHOR
December 25, 2011 delete

lagi stu kak,tkde tempt komenlh kt blog sye!
hak3 XD


ksi kt chatbox jelh eh?

Reply
avatar
Diyana Ali
AUTHOR
December 25, 2011 delete

pndai la kak ana buat kan . tahniah, hehe

walau segangster mana, hati kita mudah menangis. suka lagu ni :)

Reply
avatar
zahidahwahid
AUTHOR
December 26, 2011 delete

uih..sempat buat video sendiri tu even join last minit...good luck..


kisah aku dan lagu http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4530

Reply
avatar
Syikin Ayub
AUTHOR
December 26, 2011 delete

Wahh.Syikin suka lagu ni@favouritee@~ btw, gudluck eh akak :)

Reply
avatar
..cik gugu..
AUTHOR
December 26, 2011 delete

wahhh gugu suka gak lagu ni.. sumpah tangkap leleh -.-

Reply
avatar
Ira Nur
AUTHOR
December 26, 2011 delete

mule2 nk ngis gak..
bile bce entry klaka,haha
tp mmg best :)

Reply
avatar
December 26, 2011 delete

blogwalking pagi2 kat blog cik ana, nk dgr lagu tu, xp line x laju plak. xpela,

nak jemput cik ana, join segment sha :)
http://strawberrysweets92.blogspot.com/2011/12/segment-strawberry-maneh.html

Reply
avatar
December 26, 2011 delete

wahh pandai nya buad video !

Reply
avatar
December 26, 2011 delete

wah.....
cik ana..
pandainya cik ana buat video..
nifah ska lar..

n lupa nk bgtau..
thanx sbb sudi bc entry yg nifh..
n thanx utk ucpn thniah tu.. :)

Reply
avatar
Abg Stalker
AUTHOR
December 26, 2011 delete

hati tisu!!ahahaha ;P

Reply
avatar
einz
AUTHOR
December 26, 2011 delete

good luck anamizu....best jep videonye ^_^

Reply
avatar
FiHa
AUTHOR
December 26, 2011 delete

wahhhh, nomey e2 video =D

Reply
avatar
ID
AUTHOR
December 26, 2011 delete

ehem ehem.. hihi ;)

Reply
avatar
En. Kronik
AUTHOR
December 26, 2011 delete

pergh.. kongsi gelap fiqra upanye

Reply
avatar
emy zulaiha
AUTHOR
December 26, 2011 delete

wah gempaklah cik ana! ade video sendiri lagi..

gud tau cik ana! :)

Reply
avatar
wan niahix
AUTHOR
December 27, 2011 delete

terbaek la!!! ade video lh... ^_^

Reply
avatar
December 27, 2011 delete

wah rajinya..Btw,video dgn lirik dia tersangat lah Syok^^

Reply
avatar
Miss Nadya
AUTHOR
December 27, 2011 delete

tak dapat tengok..an error occurred..

sy melawat ..:)

Reply
avatar
fiQ'Ra
AUTHOR
December 28, 2011 delete

doa untukmu sayang..gud luck syg ;)

admin,
GF ~

Reply
avatar
emy zulaiha
AUTHOR
December 28, 2011 delete

tahniah cik ana :) memanglah lagu nie. nie berkat cik ana struggle wat vidoe tuelah! :)

Reply
avatar
Kamil Kahar
AUTHOR
December 28, 2011 delete

hehe...saya dah agak da...awak mesti menang...sbb dalam bnyk2 lagu, lagu ni yg berjaya menarik hati sy...tahniah awak... :)

Reply
avatar
farah hanim
AUTHOR
December 28, 2011 delete

wooottt
bestnyeeeeeeee :D

Reply
avatar
Syieda™
AUTHOR
January 03, 2012 delete

wahhhh tahniah cik ana...!! @_@ suke dengar :)

Reply
avatar
Kamil Kahar
AUTHOR
March 22, 2012 delete

salam cik ana...its been a while...ntah camane kamil boleh bukak entry ni n tringin nk komen balik...

just nk share sumthin kt cik ana...yg kamil jatuh cinta dgn lagu ni sejak cik ana post entry ni utk aktiviti ke-5 GF...

lagu ni best...sgt best...4 da 1st time dgr lagu ni kt entry cik ana...this song go directly trough my deep heart...n trus jadi suka dgr lagu ni...

until now lagu ni dah menjadi rutin setiap hari kamil dengar lagu ni...setiap kali kamil dgr lagu ni...kamil akan teringat ex kamil...yg dulunya kamil sanggup beri apa yg dia mahu, n saggup turuti apa yg dia pinta...

even dia bkn dgn kamil skrg...kamil masih belum pernah berhenti menyayangi dia...huhu...

xpernah berhenti mendoakan dia...supaya dia sentiasa dalam keadaan yg baik...sentiasa happy n sentiasa bahagia...sbb kamil sayang dia...

haha...kamil xtaw kenapa kamil cerita ni kt cik ana...padahal kamil cuma minat lagu yg cik ana minat gak...

well...papepn...sori komen panjang2...n sori gak sbb komen kt entry yg lama ni...

mcm yg cik ana ckp...org selalu kata..."kalau kita ikhlas, Allah maknulkan doa kita..."

im waiting that moment...disebalik apa yg berlaku pasti ada hikmahnya kn... :)

sori komen panjang sgt...thx 4 reading it... :P

Reply
avatar