doa meningkatkan kesabaran

9:51 PM 12 Comments A+ a-



setiap hari banyak sangat dugaan..
banyak sangat perkara-perkara pahit yang perlu ditelan..
sebelum ni dah kongsi doa mengurangkan rasa marah..
harini cik ana nak kongsi satu doa untuk tingkatkan kesabaran pulak..


DOA 1
رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ
Maksudnya : "Wahai Tuhan kami! Limpahkanlah sabar kepada kami, dan teguhkanlah tapak pendirian kami serta menangkanlah kami terhadap kaum yang kafir"
(Al-Baqarah : 250)

DOA 2

رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَتَوَفَّنَا مُسْلِمِينَ
Maksudnya : "Wahai Tuhan kami, limpahkanlah kesabaran kepada kami, dan matikanlah kami dalam keadaan Islam (berserah bulat-bulat kepadaMu)"
(Al-A'raf : 126)
sumber : >doa sabar<
p/s : moge-moge dengan amalkan doa ni,tahap kesabaran kite makin bertambah =.=

doa menghilangkan rasa marah

12:32 PM 15 Comments A+ a-


makin hari makin banyak keje..
makin banyak keje yg datang,makin menekan pulak..
makin byk yg menekan dari ATASAN,makin cepat pulak rase nak marah..
maklumlah,manusia biasa memanglah cepat rase marah..
cepat je nak melenting...
silap sikit je,memang boleh kene maki hamun berbakul-bakul lah..
konfem!
*saye yang kerdil lagi hine ini jugak yang kene telan semue =.='
takpelah..dah adat manusia mcm gitu..
kite yang masih waras ni,cube cari jalan cemane nak control sume tu..
jadinye,cik ana nak share satu doa untuk hilangkan rase marah yang membara dlm diri kite..


-DOA MENGHILANGKAN RASA MARAH-


A’uzubillahi minasy syaitanir rajimi. Allahummagfirli zanbi wazhab gaiza qalbi wa ajirni minasy syaitanir rajimi.

Artinya: “Aku berlindung kepada Allah dari godaan syetan yang terkutuk. Ya Allah, ampunilah dosaku dan hilangkanlah kepanasan hatiku dan lepaskanlah aku dari gangguan syetan yang terkutuk.”
sumber :>DOA<
sumber gambar : google saje
p/s : kalau kite nak halang orang lain supaya jangan marah2, maybe susah kan..jadinye,kite control diri kite je lah daripade terikut-ikut pulak kemarahan DIORANG-DIORANG tu...moge-moge kite lebih tabah menempuh ape yang datang..aminnn