kejutan

20 februari tadi besday team mate kamiorang (shue).. 2 hari sebelum tu member guwa, rihan, anis, lyn dengan anoi dah plan ajak surprisekan shue.. kamiorang plan nak buat makan-makan sikit.. yelah kalo plan nak baling-baling telor, rase kesian pulak karang konfem berbusuk-busuk..guwa pon tak rela.. sebab 20 februari tu hari bekerje.. so tak rela la pulak nak bushuk-bushuk.. so kamiorang pon decide untuk booking makan je.. diskas punye diskas kamiorang decide untuk makan sate + soto + cekelat kek.. memule nak tempah mee kari tapi lapanbelas kali guwa kol, ade setiausaha pompuan die je yang jawab.. last-last kamiorang tempah sate 100 cucuk dengan soto je.. 

rihan (ofismate shue) amek cuti mase 20 februari tu.. kamiorang nak make sure shue tak pegi memane la dari pagi sampai petang.. karang kalo dibuatnye tetibe shue ade urgent case ke hape ke, naya plak tak jadi la surprise kamiorang.. tup tap punye plan, sampai gak hari yang dinantikan.. 

tu pon macam-macam dugaan datang.. mase nak pegi amek sate tu, ujan kemain la lebatnye.. kol pakcik sate tu plak engage je manjang.. mule la nerves dah.. kene la pakcik tu lupe ape yang kamiorang tempah,hah naya! guwa pon hape lagi, roger renjer and mintak tolong die kasi setel dengan pakcik sate tuh.. sepanjang ofis hour tu dup dap dup dap je guwa dengan anoi.. sambil buat keje sambil make sure plan smooth je semua.. rihan pulak memang dah of day,so takpelah.. rihan merangkap AJK MAKANAN SATU dengan sukacitanya volunteer nak settlekan bab air dengan peralatan makanan semua.. dari tengah hari, mata guwa dengan anoi tak habes-habes dok jeling jam dinding.. tepat je pukul 5.45 guwa dengan anoi pon kemas-kemas semua meja and ofis.. sharp habes ofis hour pukul 6 kamiorang tutup ofis.. memule cadang anoi nak bawak kete die je so boleh sumbat guwa, rihan dengan renjer.. so anoi suruh guwa balik umah antar kete and nanti kononnye die pick up kamiorang kat umah la.. pastu tak sangke si rihan pulak yang pick up guna kete rihan.. yelah sebab rihan yang banyak bawak barang (cekelat kek + air + peralatan makanan semua)

tak cakap banyak, kamiorang pon terus shoot p serang ofis shue sebelum die tutup.. sampai je kat depan ofis shue, si renjer yang p tayang muke kat pintu dulu.. bagi salam ala-ala pakcik nak bayar bil la konon (tempat keje kamiorang ni memang jadi tempat buat online bill payment).. bile shue nampak muke renjer, ape lagi... die pon pandang keluar.. tengok-tengok je kamiorang semua ade.. siap bawak kek bagai.. surprise!!!!!

punye terkejutla shue.. kamiorang pon angkutla semua makanan yang ade..


apollo checker : kak norm sponser

air tembikai laici : homemade by rihan

 cekelat kek tebal : rihan beli =)

blueberry roll cake : anis dengan mak die sponser



 renjer dengan sate.. hamboiiiii kemain lagi

 anoi : tunang orang dah ni..
darah sudah manis..hehe

 anis : ini adik shue..
dah tak sabar nak abang ipar ea?? kehkehkeh

Lyn : single mingle lagi nih..
dia ada suzuki swift putih..
sila isi form cepat kalo bekenan..kehkehkeh
sebelah sane tu rihan..
merangkap AJK makanan terbaek! hehe

besday gurl : shue aida 
tangan anoi nak curik kek.. kehkehkeh

anis + Lyn + shue + rihan + anoi

anis adik kepada shue siap buatkan puding karamel lagi untuk kakak die.. wahhhhh bodek ea nis??? mesti ade udang di sebalik kueh teow ni kan?? nak ABANG IPAR sorang ea??? suruh kakak awak shue tu cecepat sikit langsung..kehkehkeh
so petang tu kamiorang pon makan lah segala ape yang ade.. makan soto plus sate 100 cucuk plus kek yang sedap ittew.. kenyang sampai pagi besoknye.. erkkkkk alhamdulillah..hehehe


SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN SHUE.. SEMOGA DIMURAHKAN REZEKI DAN DIPERCEPATKAN JODOH.. cepat sikit walimatul urus ye.. anis tu tak sabar dah nak dapat abang ipar =P

terime kaseh korang semua yang terlibat.. especially rihan yang banyak bertungkus lumus..hehehe

16 comments:

  1. sedapnya tengok blueberry roll cake tu..huaa terus mengidam!

    ReplyDelete
  2. wahhh semua makanan nampak sedap.laparrrrr lah pulak.

    ReplyDelete
  3. kek tuee...
    Sedapnyerr... ~,~

    ReplyDelete
  4. semoga pjg umo & dmurahkan rzeki :)

    ReplyDelete
  5. sate paling best hihi.. 40 renjer sebat hahaha............

    ReplyDelete
  6. semoga panjang umur di murahkan rezeki ya

    ReplyDelete
  7. terliur pulak..lama x mkn satey..huhu

    ReplyDelete
  8. nanakkkkkkkk satey tue plzzzz
    ngan stok apollo tu ngeee

    ReplyDelete
  9. wowowo.. nak sate,kek dan semua2 tu bole?hehe

    ReplyDelete
  10. hepi belated bufday untuk dia.. =)

    ReplyDelete
  11. wah...sate..nak gak. nak..nak..nak.. hehehe.

    anyway, hepi belated birthday for shue tu (walaupun tak kenal, buat2 kenal je la. hehehe.)

    From,

    Nasz

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  12. sate tu yg paling marvellous tu~

    ReplyDelete
  13. wah. bestnya dpt kejutan. huhu.

    happy belated birthday utk kwn akak :)

    ReplyDelete
  14. kt besday shark xdek plak cmtu
    sedihnyer:(

    ReplyDelete
  15. best nye ade kejutan mcm ni, mmg kenyang perut. untung la si shue tuh

    ReplyDelete