officially married

5:43 PM 42 Comments A+ a-


weekend haritu guwa pergi wedding kosmet guwa mase kat usm dulu (dira).. majlis rumah dira kat kg kesang jaya, jasin melaka.. of kos guwa tak pergi sorang-sorang.. mane mau nye mak guwa nak lepas kalo guwa pergi lone ranger.. so guwa pon gune la ketereran guwa untuk pujuk adik guwa si aiman untuk jadi peneman guwa.. tolong jadi co-pilot duduk sebelah je pon takpe dah.. asalkan ade orang teman.. maklumla nak pegi melaka u.. memang tak pernah-pernah la mak guwa nak lepas guwa ni pergi memane drive sesorang diri.. paling jauh pon pekan bidor.. tak pon tanjung malim tu ha.. tu je la paling jauh.. maklumlah, guwa kan satu-satunye bunge yang ade dalam adik-bradik guwa.. tu yang mak guwa susah sikit nak lepas.. anak kesayanganlah kononnye.. konon macam gengster sangat la kan kehkehkeh

majlis rumah dira berlangsung 11 februari 2012.. malam sebelum tu guwa dah gabra dok pikir sape la yang boleh jadi co-pilot guwa selain adik bongsu guwa si aiman tu.. sebab guwa memang dah tau, aiman ni kalo kejut die pepagi hari, karang masuk keta, konfem dia hanyut tah ke mane.. sah-sah guwa kene drive sesorang gak.. pikir punye pikir, ting!!! tetibe idea datang tah ikut celah mane tah.. guwa pon dengan rasa tak malunye p inbox la fesbuk abang blogger hensem sorang ni.. dengan perasaan malu bercampur segan, guwa gagahkan jugak taip seketul-seketul ayat.. dengan penuh harapan, guwa berdoala semoga dia kata "OK" je dengan ape yang guwa explenkan tu.. guwa tau beliau memang bz gila.. sana sini peminat kejar.. sapelah guwa ni kan yang tetibe nak mintak tolong temankan p wedding member guwa nun kat melaka.. 

ayat punya ayat..  abang blogger hensem  takde nak cakap panjang terus cakap "ok.boleh je.".. sanggup beliau cancle semua agenda yang dah di plan untuk hari berkenaan.. semata-mata nak temankan guwa drive p mekala nun! weeeehuu!

"wahhhhhh teruje i! tak sangke taw u sanggup cancle semua untuk temankan i" <-- gediknyew

teruja tak teruja tak guwa?? maunye tak.. dah serabut kot nak kena drive sesorang jauh camtu.. kalo takat 2,3puluh KM takpe lagi.. ini sampai ratusan kilometer weyhh.. pagi 11 februari tu  lepas subuh je guwa dah get ready semua.. cek air, cek tayar kete semua.. abah guwa siap remind guwa pasal tayar belakang.. dua-dua belah tayar belakang tu dah pecah and abah guwa just tampung je dulu sebab tengah kering lagi untuk ganti baru.. so abah guwa agak risaula sebab yelah nak pegi melaka bukan dekat.. tapi guwa kool je la sebab memandangkan ade abang blogger hensem yang teman guwa..tu yang guwa takde nak risau ape pon.. kalo betol-betol guwa dengan aiman je, memang konfemla nerves die lebih.. maklumla pompuan ni bukannye reti sangat bab-bab keta ni kan.. typical PEREMPUAN betol la =P

cut off scene tak penting.. guwa dengan aiman pon pick up abang blogger hensem betol-betol kat umah beliau.. gentelwoman tak guwa??? kehkehkeh~ pukul 8.30 pagi kami gerak dari felda pastu kami stop kejap kat hentian seremban.. mase tu dah pukul 11.40 lebih and si aiman pon dah gaduh dok lapar.. guwa dah agak dia lapar sebab dia pantang bukak mata konfem nak makan.. so guwa layankan je la.. singgah kejap je pon tapi sempat gak dia bedal sepinggan nasik goreng plus lauk rendang limpa.. guwa sempat gak la tapau waffle coklat + peanut.. sambil drive sambil mengunyah..

dekat pukul 1 gak la baru sampai ke destinasi.. sipbaik la pengantin belum bersanding lagi.. kalo tak melepas guwa nak menyaksikan kecomelan dira.. sampai je kat rumah dira, kami pon masuk la dalam jap jumpe dira.. wahhhhh cantek sangat! teruja guwa.. u sangat cantikla dira.. plus gaun comel lagi..memang sangat comel.. guwa sembang kejap je la.. maklumla, sampai pon dah pukul 1,perut pon tengah berkeroncong so kami pon ape lagi, p serang nasik! nasik minyak beras basmati u!!! si aiman siap makan 2 round.. maklumla jauh.. guwa dengan abang blogger hensem makan satu round je la.. pastu sibok snap gambar sana sini..posing aje tak habes²..hehe


*pinjam gambar dari wall fesbuk dira*
*hasil snapshoot kamiorang*



pengantin lelaki (zack) pon member kat usm jugak.. tapi kos lain.. dira dengan zack kapel dari zaman study kat usm dulu..alhmdulillah panjang jodoh korang.. zack dah berjaya jadi tuan inspektor and siap bawak pegawai pengiring plus lalu bawah pedang lagi.. teruja kamiorang tengok and guwa macam tak pecaye guwa dapat attend on your big day dira! luv u and miss u a lot dear! semoga jodoh korang kekal selamanya.. semoga semuanya lancar masa majlis kat belah rumah zack kat pahang nanti.. sorry tak dapat nak attend kat pahang sebab sama dengan tarikh member guwa kat felda ni kawen jugak.. guwa kirimkan doa je buat korang berdua =)

tu lah dia kisah guwa dan abang blogger hensem sepanjang perjalanan kami ke melaka.. kalo ikotkan hati, nak je stay sampai malam kat rumah dira nak sembang panjang tapi masa plak tak berape mengizinkan.. and mak guwa pon dah 2,3 kali kol sebab risau anak dia ni jauh sangat drive... konon gengster sangat kan? kehkehkeh =P

42 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
February 17, 2012 delete

cantik pengantin!
knape x sggh umah akk skali???

Reply
avatar
Diyana Norman
AUTHOR
February 17, 2012 delete

cantek pengantik... mekap die pe sume...

Reply
avatar
February 17, 2012 delete

tahniah utk pengantin :)
berseri-seri dia ^_~

Reply
avatar
cIk JanNah
AUTHOR
February 17, 2012 delete

canteknya pengantin. kaler baju dia cantek..i loikeee :)

Reply
avatar
Mr.Clive
AUTHOR
February 17, 2012 delete

ingatkan owner blogger ni yang officially married! heeh XD

Reply
avatar
Mohamad Adib
AUTHOR
February 17, 2012 delete

ternampak pekan bidor...haha..saya orang bidor

Reply
avatar
Cikgu Ma
AUTHOR
February 17, 2012 delete

cantik la dira...kawan dia pun mesti cantik gak kan..hihi

Reply
avatar
February 17, 2012 delete

cantik pengantin, nice dress...hehe ingatkn tuan blog ni yang kawin tadi, nasib baik tak luahkan rasa kecil hati sebab tak dijemput..hehe

Reply
avatar
February 17, 2012 delete

comel pengantin!!!penulis blog ni bile lg nk officially married

Reply
avatar
February 17, 2012 delete

fuyioo, kawen bawah perang tu :)

Reply
avatar
renjerkabloi
AUTHOR
February 17, 2012 delete

baik sungguh abang hemsem tu kan cik ana :P rajin die tolong cik ana..jangan2 memang ade ape2 ni kehkehkeh :P

pengantin tu memang comel kan :)

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
February 17, 2012 delete

cantiknyer baju dia..suke sangat wane biru..:)

Reply
avatar
dela
AUTHOR
February 17, 2012 delete

cantiknya...

Reply
avatar
lieynanilaz
AUTHOR
February 18, 2012 delete

tahniah buat pengantin!!...semoga jodoh berkekalan..

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@KhaiRin : anies: rumah akak kat melaka gak ea?? alamak kalo tau,bleh singgah aritu..hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@khairunnisa ♥: cik ana wakilkan pengantin ucap trime kaseh..hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@cIk JanNah: cik ana pon suke gak kelr die..biru turqoise kan? hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@Mr.Clive: aiseh..owner blog ni blm lagi la..hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@Mohamad Adib: hoyehh adib! bidor je la sllu cik ana p.. situ je yg mak lepas nak bg p..hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@Cikgu Ma: dira sgt cantek.. kawan die ni xla cantik sgt =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@Muhammad Saiazuan Norhalik: eshh bukan tuan blog ni la yg married.. mane bleh x jemput zuan..mesti jmput punye..hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@Mishter Izwän: pengantin sgt comel..hehe
errr penulis blog ni tah le bile tah =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@Rapunzel Cikilolo: bawah PEDANG la RC.. eksaited punye psl typo R dgn D..hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@renjerkabloi: tu la pslnye abg hensem tu baik.. sggup cancle smua plan die.. die ade feeling kat cik ana lettew kot..kehkehkeh =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@LiNda: cik ana pon suke gak kaler biru turqoise cmtu..cantik kan linda..hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@dela: cik ana wakilkan pengantin ckp trime kaseh :)

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@lieynanilaz: cik ana wakil pengantin ckp trime kaseh :)

Reply
avatar
emy zulaiha
AUTHOR
February 18, 2012 delete

wah jauhnye smpi ke melake..hehe mmg gigih nak g wedding dira ye cik ana smpi snggup mintax adik and abg blogger hensem teman :) heee

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 18, 2012 delete

@emy zulaiha: gigih ea emy? hehe.. sipbek la adik dgn abg blogger hensem mau tlg teman p..hehe

Reply
avatar
February 19, 2012 delete

kaler biruuuuu..cantek nyeeee ^_^

Reply
avatar
syakey
AUTHOR
February 19, 2012 delete

tajuk macam diri sniri aje yg kawen :P

Reply
avatar
AUTHOR
February 19, 2012 delete

saye ingat cik ana yang kawen! hahahhaa..

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 19, 2012 delete

@syakey: hehe..gatal dah nak kawen sbnrnye =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 19, 2012 delete

@: belom lg la ain =P

Reply
avatar
lia fen
AUTHOR
February 19, 2012 delete

k.ana da tunang blm? asyik mkn nasi minyak org jek..sendirik punya bile? klu nk kawen tu jgn lupe la jmpt..pasti punye lah akan sampai..huhu

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 19, 2012 delete

@lia fen: belom tunang lg la lia.. kalo lah betol nak tunang ke kawen ke,ofkos la jemput.. mane bleh x jemput..hehe

Reply
avatar
February 20, 2012 delete

kawen beradat, dua2 polis eh ? :D

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
February 20, 2012 delete

zack hasben dira je polis (inspektor)..tu yg lalu bwh pedang tu..hehe

Reply
avatar