Jatuh

Sabtu 29 Jun baru-baru ni sepatutnya aku dah plan nak p wedding member aku kat Chemor.. Mulanya aku dah plan balik dari Kulim tu nak shoot terus je singgah kenduri member aku tu.. rupanya masa aku p Kulim tu hari Khamis petang.. baliknye hari Jumaat petang.. Kenduri tu hari Sabtu.. Adeh punyala dok exited nak p wedding member sampaikan hari pon aku tak perasan dah hari apa =P

Bila dah setel program kat Kulim tu ok la dah balik umah.. pagi sabtu tu pulak ada program lain.. so aku plan p sat program sabtu tu pastu nak shoot p wedding member aku tu la.. sekalinya mak aku kol tanya aku kat mana sebab adik aku si Aiman exiden plak dah.. end up memang aku tak dapat nak pegi gak la kenduri member aku tu..
itu la yang orang kata :


"kalo dah memang tertulis takdak rezeki, genggam camne pon memang takkan dapat"



Dalam kes exiden si Aiman adik aku ni.. aku nak gelak pon ada.. tapi dalam masa sama aku kesian la kan sebab dah berparut camtu.. dah naya tak memasal je dapat sakit.. Kisahnya si Aiman ni p ikot member dia memancing kat area Ulu Basir -- tempat ni  yang expert Bro Renjer Sungai sebabnye memang lubuk tempat dia cari makan tiap hari.. Nak sampai ke situ plak memang jalan dia perhhhhh challenging gila baq hang ! so bila mak aku kol kata Aiman exiden kat area Ulu Basir aku pon memang terus zaaaaaap teringat kat Renjer Sungai la sebab dia memang ada inform kat status fb dia yang dia ada trip 29 Jun tu kat area Ulu Basir tu.. bila aku kol je memang betoi la Bro Renjer tengah ada trip.. dah tu maknanya memang konfemla dia takleh nak tolong bawak aku p amek Aiman sebabnya dia tengah dok jadi sifu kat situ.. 

Ayah aku pulak jenis tegas orangnye.. bila mak aku bagi tau je Aiman exiden kat Ulu Basir sebab ikot kawan memancing hape lagi.. memang bedesing la telinga ayah aku.. sedas je die cakap kat mak aku :


"ha biar dia rasa.. aku takmau p tengok. aku takmau p amek.. biar dia dok situ.. kalo habeh nyawa kat situ pandai la pihak hospital tu mai hantar satgi.. " 


Mak aku apa lagi bila dah dengar ayat pedas ayah aku.. Merambu la air mata mak aku masa tu.. Aku plak takkan la nak biarkan je.. Aku plan takpelah biar je aku drive pesona aku tu masuk je jalan kebun sawit tu asalkan aku dapat bawak mak aku p amek adik aku kat General Hospital Ulu Basir tu.. Pada hal aku memang tak tau langsung jalan nak p sana.. mana pernah aku p sana.. jalan tu pon orang guna kalo nak pegi kebun sawit diorang je.. Tapi sipbekla last-last ayah aku jugak yang drive pegi sana. sebabnye memang aku taktau langsung jalan dalam kebun tu.. so sepanjang jalan tu memang tebal la telinga aku dok tahan ayah aku bebel bagi ceramah panjang.. Nak taknak kena tahan je lah telinga.. Bukan ape, aku faham dia marah sebab sayang anak.. tapi tu la nak buat camne benda dah nak jadi.. kalau tak exiden kat sana pon maybe exiden kat kawasan lain.. tapi memang tertulis akan exiden jugak..

Photo: Baparut muhak



Abah aku memang tegas. tapi sebab tu jugakla anak-anak dia jadi MANUSIA. kehkehkeh




9 comments:

  1. wow.tegasnya ayah awk..huhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayah kitew mmg tegas la kacang..
      tapi tegas2 die pon sbb syg anak kan.. hehe

      Delete
  2. tegas tapi baik.. itulah sifat seorang ayahkan? ayah saya dah lama meninggal, jadi tak merasa la nak kena bebel atau marah macam tu.. semoga adik cepat sembuh dari luka tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah camtu la sifat sorang ayah kak aiza..
      takpe kak sedekahkan Al-Fatihah & doa byk2
      utk arwah.. semog arwah tenang kat sana :)

      Delete
  3. Waaa memang strict la ayah Ana. Papepun, moga cepat sembuh adik Ana. Sikit je tu. Alah anak jantan, ape de hal. Hehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg strict giler la aida.. kalo buat salah mmg takot giler =P

      Delete
  4. adeh... tengok gambar dah tau sakit.. suruh adik tu kuatkan semangat tau. suruh dia ingat muka nora danish. nanti hilanglah sakit tu.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. perhh mmg sakit arrr Boni.. kalo cenggini jgn kata ingat muka nora danish, ingat muka anak Erra Fazira pon blm tentu boleh cure rasa sakit tuh hahaha

      Delete
  5. Ayah tegas yg bagus! hehe

    ReplyDelete