N Tree Kacukan




Note #1 : Mohon maaf banyak-banyak ya kepada pemenang under sponsored by Scha disebabkan terdapat kesilapan pada email Scha.. Sipbaik tuan penaja tak marah kitewwwww sobsss sobsss.. Maafkan kesilapan kitewww ye tuan penaja dan jugak para pemenang (59, 8, 42)  
"Ampunkan kami penunggu guwa.. ampunkan kami penunggu guwa.." -- Pak Belalang  T_____T

Note #2 : Kepada yang belum membuat tuntutan bolehlah segerakan berbuat demikian kikikiki =P

Note #3 : Rasa nak pulun join segmen + give away kawan² blogger lah sementara masih ada masa terluang sepanjang jadi mandor nih.. Hurmm mana nak mula ea?

Note #4 : Mungkin November ini menjadi bulan terakhir entry mengikut huruf awal pada setiap bulan.. jeng jeng jeng =P



Balas kunjungan terjah blog kawan² hiyaaakkk !




Nama-Nama Pemenang 1st GiveAway by Anamizu | Pembetulan Email Penaja


PEMBETULAN EMAIL PENAJA : 
KEPADA PEMENANG DI BAWAH PENAJA SCHA SAHAJA 

(Mohon emailkan semula details ke alamat email Scha seperti di bawah sana) 

*Segala kesulitan amat dikesali. Mohon maaf daripada pihak penganjur :)

Sekali lagi aku ucapkan terima kaseh banyak banyak baaaaanyak pada semua kawan-kawan blogger yang sudi luangkan masa join 1st Give Away aku ni.. Kat sini aku senaraikan pemenang² yang dah di generate oleh random dot org.. Kalo tak puas hati, boleh marah Random ye. kikiki =P   Boleh check penyertaan korang kat SINI


PEMENANG TOPUP RM 5.00 X 7 PEMENANG 

Sent your details to anamizu.izumi@gmail.com :

Nama :
Blogger ID :
No Penyertaan  :
Phone Number :
Link Blog:

    
      


PEMENANG TOPUP RM 5.00 X 6 PEMENANG 
[sponsored by ZUMAL]

Sent your details to zumal84@gmail.com :

Nama :
Blogger ID :
No Penyertaan  :
Phone Number :
Link Blog:

      
      

 PEMENANG TOPUP RM 5.00 X 1 PEMENANG [ sponsored by YUI]

Sent your details to fashanusha@gmail.com :

Nama :
Blogger ID :
No Penyertaan :
Phone Number :
Link Blog:
  
PEMENANG BOOKMARK CRAFT BY NURUL YUI COLLECTION  X 1 PEMENANG 
[sponsored by YUI]

Sent your details to fashanusha@gmail.com :

Nama :
Blogger ID :
No Penyertaan :
Alamat : 
Phone Number :
Link Blog:


PEMENANG SET TUDUNG  X 3 PEMENANG 
[sponsored by SCHA]

PEMBETULAN EMAIL PENAJA 
Sent your details to sya_zana91@gmail.com  sya_zana91@yahoo.com :

Nama :
Blogger ID :
No Penyertaan :
Alamat : 
Phone Number :
Link Blog:

      

Note #1 : Boleh tuntut sebelum 12 tengah hari 12 Disember 2014. Kegagalan membuat tuntutan, akan menyebabkan para sponsor amek sendiri je semua hadiah² tu. Takde alasan² dah kalo claim selepas pada tu  kehkehkeh =P

Note #2 : Semua email gunakan subject berikut: Anamizu Suruh Claim Hadiah
Sesiapa guna subject selain daripada tu claim pada para penaja, siaaappla. Aku suruh penaja² semua canclekan. kikiki amboiii over nampak kan?  kikiki gurau-gurau. Tak cancle. Eh tapi seriyes k, sila gunakan subject itu sahaja untuk tujuan claim supaya mudah tuan-tuan penaja kita sedar kehadiran email-email korang yang disayangi semua hehehe 

Mohon pada semua yang tersenarai boleh mula claim hadiah masing² mengikut email yang betul ya. Kesilapan menghantar email kepada penaja yang salah akan menyebabkan tuntutan tidak akan diproses.. cewaahhh kemain lagi ye? hehehe takdelah.. Sama-sama mudahkan sesama kita okey? 

http://eemoticons.netSemoga ukhwah terjalin sesama kita terus kukuh.. Pada yang tak dapat janganla pulak korang boikot aku ye sobss sobss.. InshaAllah nanti-nanti ada rezeki lebeyhh kita buat Mega GiveAway pulak. Tapi doa-doakanlah aku dapat cari sponsored by datok bercucu ye.. Konfem hadiah dia grand brilliant terus hehehe


Semoga kalian-kalian sentiasa dalam lingkungan rahmatNYA :)




Nantikan Pemenang 1st GiveAway by Anamizu




http://eemoticons.netJumaat 28 November 2014, 12 tengah hari. Maka tamatlah sudah 1st GiveAway by Anamizu yang bermula 10 November haritu.. Terima kaseh aku ucapkan pada semua yang sama-sama menjayakan give away pertama anjuran aku ni termasuklah para sponsor yakni rakan-rakan blogger yang disayangi Zumal , Yui dan jugak Scha yang sudi untuk menjadi penyumbang hadiah dalam GA kalini.. 

Kepada semuaaaa para peserta yakni rakan-rakan blogger yang sudi join 1st GA ni, aku ucapkan jutaan terima kaseh tak terhingga jugak.. Tak kiralah rakan-rakan yang baru kenal atau pon yang dah kenal agak lama.. Korang semua memang supporters terbaeklah ! ;)

Ini entry auto publish sebab aku berada di luar kawasan (mandor kena pergi site  harini sebab Boss Besar sudah mari mau tengok progress). InshaAllah nama-nama 18 pemenang bertuah akan aku umumkan dalam masa terdekat. Mohon bersabaq sikiiiit je lagi naaaa semua hehehe





Nah 1st GiveAway By Anamizu


GIVE AWAY TAMAT !!!

ENTRY MELEKAT SEHINGGA 28 NOVEMBER 2014
Sempena berjaya menghapdet entry ke 100, aku dengan sukacitanya menganjurkan first give away.. Mulanya ingat nak main bagi je hadiah kat kawan-kawan yang selalu datang sini tapi bila ada kawan-kawan blogger drop komen sudi nak sponsor macam-macam, termasuklah Ezy yang sudi nak sponsor kasih sayang and am ir zahari nak sponsor jiwa dan raga ! Ha rare tak rare lah kawan-kawan blogger yang aku ada hehehe.. Errr takdelah gurau-gurau manja je tu hehehe tapi kalo nak sponsor pon boleh je meh sini bagi  kat aku meh kasih sayang beserta jiwa dan raga tu meh. kehkehkeh  =P

SYARAT-SYARAT:
1.Follow blog aku ni (ana-mizu.blogspot.com)
2.Copy paste banner GA dan backlink kat entry ni.
3.Tempek je link entry engkorang kat ruangan komen entry ni SAHAJA.
4.Wajib follow semua para penaja GiveAway ni.
5.Done. Senang je kan?
6.GiveAway ni tamat pada 12 pm 28 November 2014. 

HADIAH ! HADIAH ! HADIAH!
Topup RM 5 = 7 pemenang

PARA PENAJA 
Zumal  = Topup RM 30 X 1 pemenang  UPDATED : RM5 X 6 pemenang
Yui  = Topup RM 5 X 1 pemenang
bookmark craft Nurul Yui Collection X 1 pemenang
Scha = 3 set tudung X 3 pemenang [NEW UPDATE!]


GIVE AWAY TAMAT !!!




http://eemoticons.netRandom selection up to 18 winners !!! lai lai lai ~


Nak Jugak | Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket!

hai semua blogger!

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro))

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah.
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni,
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah!
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer!
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.





Nindia Tapak Kaki


Aku rasa ini salah satu alternatif lah aku bagi pada kawan-kawan blogger yang mungkin ada masalah link tak keluar pada gambar profile google friend connect.. Yerlah kot² ada yang bermasalah ke untuk setelkan benda tu.. Cara mudahnya -- tempek je link kawan-kawan kat dalam kotak 'foot prints' tu..   


Maap la ye baru taruk je benda tu.. Sebelum ni penah jugak letak (lamaaaaaa dah la suatu masa dahulu) pastu asyik nampak link yang bukan-bukan je, tu yang aku remove.. Takpe kalini kita tengokkan dulu cemana.. Kalo jadi lagi, kita remove lagi. Apa ade hal kan ? kehkehkeh =P

Owhh yaa by d way, 1st GiveAway by Anamizu ada lagi beberapa belas jam sebelum berkahir.. Jemput lah join sokong aktiviti pertama anjuran aku yang tak seberapa ni hehehe  





Nak Follow Macam Mana?


Mesti pernah hadap benda ni kan? Maksud aku ada orang follow blog kita, pastu bila kita klik dekat gambar dia tu, takde la pulak Link blog dia. Dah tu camne nak follow blog dia? Hurmmm kalo terkena mood rajin terlebih, ada lah effort untuk selongkar cari sana sini. Tapi kalo memang tak berapa rajin dan ditambah kelajuan internet yang macam siput, memang tak dapeklah den nak nolong kan  ?

Cer kabor cemane nak follow tuan blog nih ha kalo dah klik default picture dia tapi link site yang dia join je yang muncul ? Kang mula la kata kita sombong tak follow back lah hape. Opssss =P

Cer tengok camni ha. Ini yang aku maksudkan kena ada link blog kita. Senang bila orang klik gambar kita tu akan keluar blogger account kita atau terus ke Google+ account.. Boleh pilih antara dua.. Google lah tutorial. Belambak ada.. 

Mungkin tak perasan agaknye atau mungkin tak tahu.. Takpe boleh usaha google.. Aku pon kalau tak tahu, aku google main bedal je type keyword. Asalkan wording tu rasa ada kena mengena dengan apa yang kita nak cari.. Aku pernah cakap pasal benda ni dulu..


Pssttt~ 1st GiveAway by Anamizu masih berbaki beberapa hari.. Sesiapa nak join sempat lagi hehehe



Nafis | Ex Boss



Aku rasa aku antara insan bertuah sebab my Ex-Boss is one of my silent reader selama aku berblog ni.. Aku mula berblog July 2010 dan Disember 2010 aku mula diterima berkerja dengan company aku yang sekarang ni.. Aku sendiri lupa sebenarnya yang masa first training on Mac 2011, ada sharing session tentang blogging sebab ada modul social media networking | pro n cons. (Dari situ lah boss aku ni start tawu aku ni ada blog)

Masa dalam training room tu cuma aku dan dua tiga orang lagi rakan lain je yang memang ada blog dan seriyes menulis blog.. rakan lain memang takde blog so kami pon sharinglah link blog n bla bla bla apa semua..




Rupanya Encik Boss dok usyar baekkk punya selama ni blog aku ni.. sipbaikla takde kutuk-kutuk apa pasal beliau memandangkan dia sporting habes dengan staff.. Aku memang respect dengan dia sebabnye dia anggap staff-staff semua macam anak-anak dan adik-adik dia sendiri.. Jenis tak kedekut berkongsi segala apa yang dia ada. Baik dari segi sharing ilmu mahupun rezeki lain.. (sesungguhnya ini bukan bodek.. kehkehkeh)

Tapi sekarang dia dah bertukar company lain.. Aku insan paling sebak bila dapat tahu rupanya selama ni dia stalk segala isi dalam ni.. Banyak pahit masin manis payau yang aku share kat sini.. Disebabkan dia Boss aku, rasa sebak dan sayu tu lebih sikit. Yelah mana nak expect boss kita rupanya stalker entry-entry blog kita ye dak? hehehe 

Encik Boss,
Have a blessed day ahead Encik :)


Nan Roti Atau Pizza Mini?



Selesai program tahunan Expert Workshop (EW) bagi site aku di Felda Gunung Besout 2, Sungkai, Perak pada 24 November 2014 bermula jam 9.00 pagi hingga 12.30 tengah hari. EW ni adalah annual program anjuran Pusat Internet 1 Malaysia (Pi1M) dimana seorang pakar (expert) diundang khas untuk memberi tunjuk ajar secara PERCUMA kepada 30 orang peserta sahaja. Program EW ni merupakan salah satu program wajib bagi setiap Pi1M di bawah kendalian Packet One Networks.

EW yang sebelum-sebelum ni antaranya berkenaan EW Solekan & Andaman (Basic Make Up &  Grooming | Women), EW Gubahan Hantaran Bunga Hidup dan jugak EW Basic Photography & Photo Editing).. Dan untuk siri ke empat tahun ini adalah EW Roti & Pizza.. 

Kalo tiga siri sebelum ni semuanya bukan edisi 'makanan', maka kalini kamiorang decide untuk amek expert yang boleh buat edisi makan-makan pulak.. Tu yang terhasilnye EW roti & pizza ni haaa.. Bukan ape disamping dapat belajar (siap demo dapat uli sendiri), peserta jugak dapat bawak balik hasil roti & pizza yang dah siap dibakar tu.. 

Dah la dapat ilmu FREE pastu siap dapat tapaw bawak balik roti yang gebu gebasssss gitu ha.. Bukan sebijik / sepotong je.. Berbijik-bijik dan berpotong-potong dapat setiap seorang.. Puan Siti Fairus jugak seorang yang tak lokek dengan bahan-bahan dan ilmu.. Tu yang semua pakat senyum lebarrrr dapat tapaw roti bawak balik hehehe

Ekceli kalo ilmu ni betol-betol dipraktikkan, takyah susah-susah lagi fikir nak bantu tambah pendapatan keluarga.. Terutamanya isteri-isteri suri rumah sepenuh masa.. Sambil uruskan rumah, sambil uli doh roti dan pizza nih pastu jual.. Hahhh silap-silap jadi toke roti. Boleh kalah roti nan kedai mamak depan tu haaaa.. kehkehkeh =P



Naddya Bagi Something !



Si budak Nadyya ni memang rajin tahap gaban dalam edit blog.. Header blog dia boleh dikatakan setiap hari bertukar.. Haaa giler tak giler la tahap rajin dia hehehe.. Pastu pulak tak kedekut pulak tu.. Aku ni maklumlah mane reti sangat nak edit-edit hape segala ni.. Meraih simpati kengkawan blogger je la reti hehehe

Maaf Nanad, sebab kiteww bizi sikit tu yang lambat sikit respon.. hehehe.. Masa Nadyya inform suruh check email aritu, kiteww berada di luar kawasan sebab setelkan something.. Pastu pulak kiteww ni tak selesa nak online blog guna phone (maklumlah phone kiteww tak smartfon macam orang lain sobss sobsss)



*header aku sebelum dapat header FREE dari si Nadyya*


*header FREE pemberian Nadyya*
Sesungguhnya kiteww amaaaaaatlah berbesar hati sebab Nadyya sudi buatkan header untuk kiteww ni ha.. Yelah kalo nak harap tangan Ana ni yang buat, memang tak berseni langsunglah jadinye haaa tu yang memula atas tu.. Tengok header hasil kreativiti Nadyya, haaaaa terpegun kitewww tau.. Mekaseh sayangggggg !

http://eemoticons.netMuahhhh ciked hehehe :* (kiss icon)


Pssttt~ 1st GiveAway by Anamizu masih berbaki beberapa hari.. Sesiapa nak join sempat lagi hehehe


Nak Gigit Je Rase !


Setakat yang aku berjaya detect kelemahan diri aku sekarang ni adalah 3 perkara :

1. Aiskrim
2. Kasut
3. Budak kecik
Memandangkan sekarang dah start cuti sekolah maka musim ijab qabul pun tiba. Sana sini orang kawen. Wedding invitation pon mula membanjiri notification fesbuk apa segala. Lepas p melawat site jadi mandor pagi tadi, aku terus terjah kenduri kawen adik member aku. Aku saja plan takmau datang awal-awal sebabnya niat aku nak tengok pengantin dan jarang pengantin akan muncul selagi belum jam 12.30 tengah hari. 
Aku sampai kat rumah pengantin lebih kurang 12.25 camtu la. Terus je aku terjenguk-jenguk cari mana kelibat member aku tu.Jenuh jugakla nak menempuh ruang yang dibanjiri manusia sana sini. Rupanya si member aku tu ada berdiri kat bawah khemah yang penuh manusia tu dengan beberapa lagi ex-classmates kamiorang dedulu. Aku terus lah terjah ke situ.
Last-last pengantin sampai jam 12.40 camtu lah, aku tak peduli dah kat pengantin sebab sebok dok cubit-cubit pipi si Muhammad Al-Fatteh ni. Geram gila tengok si Fatteh ni ! Anak kepada salah sorang ex-classmates aku dulu. Dah la jenis tak kesah sapa jugak yang hulur tangan nak amek dia, laju je dia sambut. hahahaha nak gigit je rasa tau dak fatteh oi ! gerammmmmm !
Aku pulun berebut pakat nak dukung si Fatteh ni dengan sorang lagi member aku. Last-last mommy Fatteh suruh cepatla kawen katanya. hahahaha hadoii =P






Nanges Ajelah


Kawan aku si N yang bersedih hati haritu masih belum setel lagi berjuang dengan perasaan sedih dia.. Aku ingatkan dalam seminggu dua yang bizi kena jadi mandor ni, dah reda lah resah hati dia pasal kes tu sebab yelah tugas jadi mandor ni bukan semudah datang tengok je pastu rilek-rilek kat shopping komplex.. 

Si N : Ana.. dia dah nak kawen 29 November ni.. Aku tak kuat na....

Aku : Allahuakbar.. Mana hang tau? Dia bagitau via wassap ke atau hang p jumpak dia bersemuka ke camna weyhh?

Si N : Ana.... seriyes aku tak kuat weyhh.. Aku sedih sangat-sangat.. Aku... Menggeletar aku balas mesej hang ni na... Tolong aku na.... *icon sedihhhhhhhhhh*

Aku : Err... weyhh sabaq la.. banyakkan doa.. jangan layankan rasa sedih tu weyh.. Hurmm aku pon tak tau nak kata camna.. Tapi, hang je yang boleh tolong diri hang sendiri sekarang ni weyhh.. But remember this : anytime u need me, u know im around..

Si N : TQ na........ *icon sedihhhhhhhhh*

Hurmm.. aku mintak maaf  N. aku tak mampu bagi lebih dari tu N.
Aku sendiri masih bertatih melatih diri untuk jadi lebih tabah.
Soal hati -- perasaan -- jodoh, biarkanlah.
Seberat mana kita diuji, yakinlah pengakhirannya indah.
Yakinlah saja dengan aturan Allah.

Nanges ajelah--
kalau itu buat kau lebih tabah.





Nama-Nama Peserta | 1st GiveAway By Anamizu




Memandangkan peserta 1st GiveAway By Anamizu melebihi daripada 50 peserta, aku kumpul semua link para peserta kat sini. Kalau ada link yang tertinggal, mohon inform pada ruang komen ye ;)

UPDATED 28 NOVEMBER 

1.http://throughmyglasseskacamata.blogspot.com/2014/11/ana-mizu-chan-no-1st-giveaway-desu.html
2.http://adna2029.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
3.http://sayasukala.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html
4.http://belongtomee.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
5.http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
6.http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
7.http://scdhaseinphoto.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html
8. http://izzeyda.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
9.http://kylifa.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
10.http://faqihahhusni.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
11.http://ckecilberbicara.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
12.http://atrix96.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
13.http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
14.http://alynnazfiz.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html
15.http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
16.http://jombercontest.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
17.http://tintagrafik.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html(blog not found)
18.http://ehhzafirah.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
19.http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
20.http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizug.html
21.http://music-syasya95.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
22.http://ainnadia2.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
23.http://sinidunia.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html
24.http://rim-yeanna.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
25.http://www.safirulamar.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
26.http://perducinta.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
27.http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html
28.http://hanaexotics.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

29.http://sherabiyyy.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu_13.html

30.http://jnjikita.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

31.http://norshamimi.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

32.http://loveyoucontest.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

33.http://www.atieabid.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

34.http://loveneddy.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

35.http://lalazarryn.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

36.http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

37.http://superpapaya.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

38.http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

39.http://eima-contest.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

40.http://dilaella.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

41.http://umikasum.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

42.http://mardiahdiana.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

43.http://dlaxyadoris.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

44.http://idah1234.blogspot.com/2014/11/1st-give-away-by-anamizu.html

45.http://www.jiakreatifelt.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

46.http://najihahawanbiru.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

47.http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

48.http://www.sihatitunikmat.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

49.http://calrasepatrick.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

50.http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

51.http://hanwoohwan.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

52.http://nadialadzim.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

53.http://mummyirfan2012.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

54.http://pleaselovemeunconditionally.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

55.http://7-fa.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

56.http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

57.http://dielacraft.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

58.http://inibukankisahdongeng.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

59.http://kameqdeanna.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

60.http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

61.http://ezstoree.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

62.http://thisismystorylah.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

63.http://fiqadira.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

64.http://ainxr-stoghiee.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

65.http://kusarah.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

66.http://blogcikbelbel.blogspot.com/2014/11/assalamualaikum-klik-banner-dan-join.html

67.http://giveawaysofea.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

68.http://misshensem.blogspot.com/2014/11/giveaway-1st-giveaway-by-anamizu.html

69.http://budaksukavanilla.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

70.http://sebabakusabrina.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

71.http://komikfeeqry.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

72.http://bluekawaii-ira.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

73.http://betapunyadunia.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

74.http://bondaseri.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html?m=1

75.http://iamaniece-ayna.blogspot.com/2014/11/blog-post.html

76.http://anisyamir7lee.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

77.http://nadhirahyasmin.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

78.http://madey09.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

79.http://khatyaiman.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

80.http://izpunyeciter.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

81.http://anmashealthcare.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

82.http://www.syuhadasalleh.my/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

83.http://rasulidolaku.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

84.http://dramaticyang.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

85.http://misschoco-berries.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

86.http://nanakimie.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

87.http://angguk2.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

88.http://luahankutintaku.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

89.http://luahansikhilaf.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

90.http://farinahashari.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

91.http://farraanuar.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

92.http://sasteracinta.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

93.http://flawlesssakura.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

94.http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

95.http://mencarimifthahulraudhah93.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

96.http://cikongkubocel.blogspot.com/2014/11/give-away-by-anamizu.html

97.http://hana-nuha.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

98.http://invisiblenote.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-anamizu.html

99.http://ummuaqill.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

100.http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/11/assalammualaikum-selamat-petang-uols.html




Nyamuk | Kelambu Moden



Mak aku jenis orang yang memang tak boleh tido kalau takde kelambu.. Dari zaman mak aku kecik dulu sampailah zaman veteran dia sekarang ni, selagi takde kelambu selagi tu lah memang  mak takkan mau terlena.. Kalau aku ni pulak ada kelambu ke takde kelambu ke, asal letak kepala je memang hanyut hehehe

Lama jugak dah sebenarnye mak aku dok sebut pasal kelambu segera ni.. Yelah sebab senang -- keluarkan je dari beg simpanan dia tu dan pusingkan aje lebih kurang terus paaaaapppp siap terletak lah kelambu ittewww dengan jayanya.. Tambah pulak masa musim diserang nyamuk aedes aritu, bertambah keraplah mak aku dok sebut pasal kelambu segera ni. Tapi aku iye kan aje lah, beli nye tak jugak kikiki.. Dok usyar online -- rata-rata jual dalam 5-6 puluh hengget gak menatang nih.. Hurmm nantilah dulu beli. Usyar lagi kat lain.. Errr korang ada jumpa memana seller yg jual less than 5-6 puluh hengget dak menatang ni ?? kehkehkeh =P



Nad Ladzim | Segmen Mari Berkenalan


Jom meriahkan segmen Nad Ladzim.. Sambil blogwalking sambil berkenalan sambil tambah kenalan hehehe..  Sokong kawan-kawan blogger ;)  Mudah je syarat-syaratnye..  Ehh siap ada pemenang bakal dapat hadiah tau !

Salam kenalan semua kengkawan yang sudi singgah sini hehehe.. Klik banner untuk support :)



Nak Rumah Camne?


Aku baru je setel tolong apply online rumah PR1MA untuk abang long aku.. Harga rumah zaman sekarang perhhhhh telan air lior je la aku nengoknye.. Selagi mana belum kawen ni memang idokle aku layak nak mohon beli rumah..Tambah pulak bukan kerja gomen, takyah buang karan la nak apply.

Abang Long aku sendiri yang berpendapatan kasar bulanan lebih daripada had minimum gaji yang diletakkan untuk apply rumah pon masih tak dapat mohon loan rumah.. Kesah benar abang long aku sendiri , masa bercakap sendiri kat kaunter jualan rumah tu, staff tu tanya kerja apa dan pendapatan apa semua. Bila dengar je abang aku bukan kerja gomen, terus staff tu cakap :

"Errr maaflah bang, kerja macam abang ni susah sikit kami nak approve loan rumah. Yelah sebabnye risiko kematian tu tinggi.. Tapi kalo kerja gomen, senang sikitlah bang.. Abang try lah tanya-tanya sedara mara yang kerja gomen ke kot-kot boleh guna nama dia untuk apply.. InshaAllah kami boleh lah segerakan bang.."

Nampak dak?  Ni kesah benar abang long aku sendiri ni.. Takde reka-reka punya. Aku tak kata apa-apalah pasal kerja gomen ke non gomen ke tapi memang tak patut betoi la apa yang staff tu cakap. Hancur berkecai rasa nak meleleh air mata kat situ jugak kata abang long aku masa staff tu cakap camtu..

 macam Disney house pulak nengoknye
Little Cottage  Garden Resort. Ehemmm ! >.<

Yang belum berkerja, takkan rasa benda-benda diskriminasi ni semua.. Nanti tunggu korang-korang dah kerja, dah kena batang hidong sendiri, itu jam memang bestttt gila rasa dia.

Aku dah berniat takmau rumah besar-besar ni semua.. Dapat sebijik cottage ala-ala cenggitu pon dah cukup dah.. Dapat buat kat tanah kampung mak ayah aku sekarang ni, memang aku jadikan tourists attraction habes la.. Kalau kat Sabah ada rumah terbalik, inshaAllah nanti aku buat Little Cottage Garden Resort kat Perak ni. Haaaa gitteww.

Perhhh tudia punya berangan. Pedulikkan. BERANGAN je antara yang tak perlu keluar satu sen pon sekarang nih... kehkehkeh =P


N4 | Photobook


Kesahnye aku TERgatal tangan nak try customize photobook yang keluar promo kat Groupon aritu.. Maklumlah dok usyar baekkk punya promo kan.. Tup tup TERbeli lah promo voucher untuk personalised photobook tu.. Dia ada macam-macam size dan harga so untuk first attempt ni aku pon amek Medium Softcover 40 pages yang sepatutnya berharga :

RM165.00 + RM10.00 (postage) = RM175.00 tapi 
sebab aku beli promo voucher tu so harga yang aku perlu bayar adalah 
RM35.00 (untuk 1 voucher) + RM10.00 (postage) = RM45.00 sahaja. [save RM130 !]

Pada aku memang save baaaaanyaklah  kalo compare nak p tempah sendiri p kedai apa semua. Mana tenaga lagi, minyak apa semua lagi. Cuma yang memboringkan sikit tu adalah nak kena susun / customize sendiri gambar-gambar yang kita nak. Masa tu memang jenuh la bercintaaa jugaklah aku nak menyiapkan.. Ini baru sikit je ni. Baru 1/10 je rasanya daripada koleksi-koleksi gambar yang ada. Bila dah puas hati tengok hasil daripada Photobookmart ni, baru la buleh proceed next order pulak.. 

So sekarang dah tak payah lagi lah nak cuci sekeping-sekeping gambar pastu nak kena boh pulak sekeping-sekeping dalam album.. Sebenarnya orang zaman sekarang ni dah pakat tak berapa rajin dah pon nak cuci-cuci gambar apa semua kan? Ikot suka masing-masinglah kan mana yang bekenan di hati.. Macam aku ni bukan apa -- sentimental lebeyhhhhh sebab tu rajin dok buat benda-benda lagu ni kehkehkeh =P

http://eemoticons.netPsttttt~ jangan lupa join 1st GiveAway by Anamizu.. Mana taw kot banyak sambutan kalini, next time kita bagi hadiah voucher Groupon plak ke kan? kan? kan? kehkehkeh =P