Jejantas Kenangan Silam


Hai semua. Lama tak bersiaran. Entah tak tahu nak bagi alasan apa lagi. Sebenarnya banyak nak dicerita tapi nantilah.

Ingatkan haritu puasa dapatlah banyak entry rupanya chisss aku gagal lagi. Sepanjang Aidilfitri pulak agak sibuk dengan Program dan Majlis termasuk Open House Aidilfitri yang melibatkan pihak pengurusan dan kepimpinan besar kalini. Itu yang membuatkan aku semakin kurang dapat jenguk ke sini.

Ditambah dengan 'semangat kerja yang semakin menghilang'. 
Walaupun sebenarnya tidaklah menghilang sangat sebab aku masih keep track dan pastikan KPI dicapai dan segala mak nenek target dicapai mengikut skala yang ditetapkan. 

Tapi, entahlah rasa 'umppph' dan kepuasan dalam menuguruskan sesuatu program tu semakin hilang semenjak rakan sekerja asal aku terpaksa berhenti. 

Ditambah pulak dengan... hermmmm.

**************************************************



En.Boss,

Kalaulah En.Boss masih lead Team Kita ni macam dulu-dulu...
Mesti setiap kali event, kita akan ada After-Event program macam dulu.

Kalaulah En.Boss masih lead Team Kita ni macam dulu-dulu...
Mesti masa bulan Puasa haritu ada majlis Iftar Bersama macam dulu.

Kalaulah En.Boss masih lead Team Kita ni macam dulu-dulu...
Mesti masa Raya haritu meriah gila Majlis Rumah Terbuka company kita,
sebab En.Boss takkan biarkan kami terkapai-kapai buat preparation sendiri..

Kalaulah En.Bos masih lead Team Kita macam dulu-dulu...
Mesti Open Day Carnival pun tak terasa letih sebab En.Boss akan setia bantu.

Kalaulah En.Boss masih lead Team Kita macam dulu-dulu...
Mesti apa pun arahan yang datang, saya takkan terasa bebannya,

sebab saya tahu :
En.Boss akan selalu ada.
Tak kira tempat, masa & ketika.

En.Boss,
Baliklah..
Jadi  Optimus Prime kami macam dulu-dulu T_____T

**************************************************

P/s  : En.Boss masih ada cuma sudah tidak sama company T____T


9 comments:

  1. yakkkk kak ana mana satu tu? yang paling comel? paling menawan? hahahahaha
    tu lah, setiap kali kak ana update baru nak 'yeay kak ana aktif lagi!'
    tapi lepas tu sepi balik....huhu

    apa2 pun...apa jua urusan kak ana, semoga dipermudahkan. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling montel hahaha ! tu lah baru sempat nk curi-curi masa tetiba kena setelkan kerja pulak. tergendala semula adeh T___T

      mekaseh sofie :)

      Delete
  2. InshaAllah semangat tu akan slowly menjelma. Salah sau terapi untuk kembalikan mood ialah 'buat benda yang kita suka , ciontohnya hobi'. Mungkin kita dah lama tinggalkan hobi kita. But, who knows, bila kita buat tu, kita rasa hari-hari kita kembali segar.. hihi..

    just my 2 cents. saya doakan hidup awak kembali ceria seperti sedia kala. maybe skrang ni awak banyak fikir sangat kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan byk fikir sgt sbnrnye tp sbb byk bnde yg kena hadap tu yg mcm jd give-up tu. but worry not, i will try my best tak fikir byk hehe

      Delete
  3. Hai Anaaa... hmmm, gua sokong komen yang diberikan oleh cik/puan dorsett pink di atas ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Plain83 :) hehe TQ plain. i olls cuba tak byk fikir hehe

      Delete
  4. jgn fikir byk sgt... tu yg rs mcm ada je x kena / kurang... ceria sokmo ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi dear anies. i olls cuba tak byk fikir. TQ ya ;)

      Delete
  5. Kayuh pelan-pelan dan jangan berhenti berdoa.
    Semoga semangat kembali bekerja akan fantastik seperti team yang terdahulu.

    ReplyDelete