Masuk Tahun Ke Sembilan

Kejadian blackout di tengah hari terik di Resort Pangkor tu membuatkan semua orang tak selesalah. Mana tak nya dah lah cuaca memang tengah panas terik, dibantai pulak takde elektrik. Nasib baik waktu tu masa sesi check in dan serahan kunci bilik. 

Lebih kurang 30 minit macam tu tiba-tiba elektrik dah kembali ada. Kami semua pun diberi masa sehingga jam 2.00 petang untuk refreshment dan perlu berada di Seminar Hall pada jam 2.30 petang untuk sesi perasmian program.


Nasib baik elektrik dah ade dan sempatlah mandi berangi-wangi ape segala. Kalau tidak memang masing-masing ketiak basah maklumlah turun naik feri ape semua tarik beg dari jeti sana tu huhuhu

Alhadulillah rezeki masih menyebelahi aku buat kesekian kalinya untuk pencapaian sepanjang tahun 2018 walaupun aku merungut mengadu kasih kat engkorang pasal 'semangat kerja' yang semakin menghilang. Maklumlah selama aku mula bekerja di sini dari tahun 2010 hinggalah 2019 sekarang ni, Boss aku selalu cakap yang aku ni je yang dia tengok sentiasa bersemangat dalam menganjurkan apa-apa aktiviti setiap tahun. 

Tapi entahlah, semenjak beberapa menjak ni hati aku memang berasa tak berape sedaplah. 

Aku doakan semoga kita semua diberi kekuatan untuk menempuh dugaan dan ujian setiap hari. 

Sebenarnya lepas je selesai program Kursus di Pangkor ni, selepas semua orang dah selamat kembali ke Daratan lokasi masing-masing, pihak pengurusan tempat kerja aku keluarkan berita yang kurang enak di dengar. 

Ishh potong mood betul lah kan?

12 comments:

  1. tahniah Ana. semoga penghargaan ni buat ana lebih semangat lagi utk bekerja walau dah 9 tahun di sana.

    ReplyDelete
  2. Wow! Alhamdulillah... Tahniah Ana ;-)
    Eh! samalah kita mood nak pergi kerja di awal tahun 2019 ni macam dah swing habis rasa nak tukar department

    ReplyDelete
  3. wah tahniah tahniah! harap terus berjaya pada masa akan dtg

    ReplyDelete
  4. Wah, tahniah kak Ana atas anugerah yang diterima :)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. rezeki.. Semogabterus cemerlang..

    ReplyDelete
  6. wow wow wow! hebatlah kak ana. juling mata kira duit tu. chaiyok!!!

    ReplyDelete
  7. Tahniah kak ana!! Semoga semangat kerja makin menjadi2 lepas nie. Belanja kepsi?? Hahahah JK.

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah tahniah terbaik! lama dah takda kursus pengurus pusat internet seluruh malaysia di bawah SKMM ^_^

    ReplyDelete
  9. ALhamdulillah murah rezeki..

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah.... bestnya dpt hadiah pencapaian terbaik tuh

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah & Tahniah.
    Keep it up

    ReplyDelete
  12. pehh padu.. congrats ana!. Tak sia2 setia bekerja selama 9 tahun. Camne la kau bole semangat lagi. Aku yg baru 3 tahun pun kdang2 hilang motivation.. :(

    ReplyDelete