Aiseyman... Kan Dah April..

by - 12:47 PM

Hai engkorang semua. Mac dah habis weyh ! How was your Mac ? Bahagia dak? Moga semua indah belaka saja untuk engkorang ye. Bulan Mac untuk aku pulak pada hujungnya ada sikit cahaya menerangi kegelapan.

Hasil usaha keras berjaya membuka mata Pihak Atasan dan dengan itu Makcik Engkorang ni dapatlah sikit 'Habuan' lepas dah separuh mati punya buat kerja sepanjang tahun 2018 yang lepas. Alhamdulillah ada dapat sikit Ang Pow sebulan gaji. 

Walau tak banyak mana sebab yelah sebulan gaji aku ni bukan 5-6 ribu pun tapi cukuplah untuk buat bagi mak ayah, tolong adik-beradik apa yang patut.

Dan satu lagi berita yang memberi cahaya jugak adalah berkenaan issue PUSAT INTERNET AKAN DITUTUP. Haritu aku ada cerita kesedihan sikit kat entry sebelum ni. tapi nampak gayanya bila rumous tu dah mula tersebar segenap ceruk last-last keluar kenyataan rasmi menyatakan bahawa PUSAT INTERNET TIDAK AKAN DITUTUP. Lega syukur alhamdulillah. Kalau tidak Makcik Engkorang ni kena berhijrah cari kerja ke tempat lainlah.

Jadi buat masa ni masih bersyukur sebab masih ada kerja dan masih ada gaji. Sebenarnya memang tak boleh berharap pada kerja hakiki ni semata-mata ditambah pada zaman yang makin mencabar keimanan macam sekarang ni. Herghhhh kemon Ana kemon~


You May Also Like

15 Lovenote(S)

  1. alhamdulillah... dugaan paling tkt kalau hilang tmpt kerja tuh kan...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..moga cahaya terus menyinar..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah ada rezeki lebih utk ana. semoga dikurniakan dengan lebih rezeki pada masa akan datang.

    ReplyDelete
  4. Hope everything will be well for you from now on, kak Ana :)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..moga terus bersinar untuk cik Ana. Mac saya masih struggle dgn kpi kerja sampai da jumpa encik april tak settle2 😄😄. .

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah. kejap je masa kan.. tup tup dah April =D

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah rezeki :D keep doing good work :3
    tup2 dah bulan april kannnn, semoga dipermudahkan segalanya :)

    ReplyDelete
  8. Fuhh masyuk dapat bonus...jealous aku yg tak pernah dapat bonus lagi ni. Tahniah2.. dah rezeki kau. Bagus la tak tutup pusat internet. Benda bermanfaat. Ni byk dgt dah aku dgr semenjak kerajaan baru ni byk yg hilang kerja...nasib la kau tak menerima nasib yg sama.

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah. semoga kerja dikekalkan dan dimurahkan rezeki juga

    followed here #3951

    ReplyDelete
  10. kami guru2 x leh bonus pun thn lps. thn ni pun mcm x de gak. sedih tul dgn kerajaan baharu ni..

    ReplyDelete
  11. fuyooo dpt bonus... nak kepci seketuiii hahahaha

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah. Rezeki tak pernah salah alamat :)

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah, moga sentiasa murah rezeki kita semua. :)

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah. semoga semua baik2 saja =)

    ReplyDelete