Showing posts with label kehidupan. Show all posts
Showing posts with label kehidupan. Show all posts

Anugerah


12 Disember baru-baru ni Team kerja guwa join satu seminar persidangan berkenaan jalulrlebar di One World Hotel, Bandar Utama.. seminar yang start seawal jam 9 pagi tu memerlukan guwa dan Team kerja guwa hadir kerana ada sesi pengumuman pemenang bagi Pertandingan Video sempena Anugerah Transformasi Komuniti U-pustaka (ATKU 2012)..

Sepanjang pagi sampailah ke petang seminar tu berlangsung, ramai yang hanya dengar dan telan camtu saja kot rasanya.. mata semua pon pakat layu je.. guwa pon tak berapa hadap sangat sebenarnye bab-bab seminar ni.. siape yang minat nak dengar kalo kata “seminar” ni kan? kecuali terpaksa.. kehkehkeh

Sampai je part last – pengumuman pemenang, baru segar bijik mata.. dan Alhamdulillah video gabungan PJK Felda Gunung Bongsu + PJK Felda Ijok berjaya mendapat Naib Johan dan video gabungan PJK Felda Besout 1,2,4 & 5 dapat saguhati tempat kelima.. sesungguhnya guwa saaaangat bersyukur dengan kemenangan ni.. memandangkan baaaanyak dugaan semasa proses shooting --- editing --- rendering untuk submit video pertandingan ni.. dapat tercalon dalam top ten finalis pon guwa dah cukup terharu..


-hasil video team guwa-

Anugerah ni jugak merupakan penutup dan kenangan terindah yang kami dapat share with our beloved Incik Boss yang dah pon bertukar company dan tak lagi bersama company P1 Wimax.. 



Pesanan untuk Incik Boss : Terima kaseh untuk segalanya.. baaaaaanyak sangat yang Incik Boss dah buat untuk Team PJK dan terutamanya pada saye.. sesungguhnya hanya DOA yang mampu saye kirimkan setiap kali sujud.. DOA saye sentiasa bersama Incik.. anytime Incik rasa rindu pada Team ni, roger² je kami ;)




rasa itu

Alhamdulillah dah selesai semua site.. karnival jalurlebar untuk kali ni pon dah habes.. takde lagi dah guwa bizi terkejar sana-sini.. hidop pon kembali normal --- hanya pegi keje --- balik keje.. dok dalam ofis hadap komputer dan manusia² seperti sebelumnya.. 



dan guwa sangat syahdu bila Incik Boss guwa sendiri adelah silent reader diary kecil guwa selama ni.. macam yang guwa dah tulis dalam Grand Finale sebelum ni guwa memang tak cukup kuat untuk pandang Incik Boss on his final speech, so memang guwa tak mampu pandang.. hentian terakhir kamiorang masa tu di Petronas Sungkai.. ditemani pulak dengan titisan hujan.. seolah² mengerti rasa sebak -- syahdu guwa pada masa tu.. kawan² laen pakat bagi ucapan untuk Incik Boss, guwa tak mampu mengeluarkan kata² .. 

sesungguhnya guwa memohon ampun dan maaf pada Incik Boss kerana tak mampu menzahirkan kata² untuk diungkapkan.. Terima kaseh untuk segalanya.. banyak sebenarnya nak diucapkan tapi airmata mendahului segalanya.. tapi guwa yakin, Incik Boss memahami rasa itu

insyaAllah ukhwah yang dah terjalin akan kita pastikan kekal selamanya.. macam Optimus Prime cakap :


“..Our races united by a history long forgotten and a future we shall face together. I am Optimus Prime and I send this message so that our past will always be remembered. For in those memories, we live on…” – Optimus Prime

dimana pon kita, apa pon yang kita buat, our relationship will remain. insyaAllah :)
*guwa nampak je macam gengster tapi hati tisu sebenarnye.. kehkehkeh


Grand Finale


Alhamdulillah setel dah lagi 2 site Karnival Jalurlebar.. tinggal 1 je lagi final destination kat Felda Ijok, Selama Perak..

Kat entry sebelum ni Syazana Zainn ade tanye pasal karnival ni.. sebenarnye Karnival Hari Terbuka Pusat Jalurlebar yang guwa dok pulun update ni memang takde kuar promosi kat mane² channel tv.. dan jugak bukan semua Pusat Jalurlebar terlibat.. 

ada beratus Pusat Jalurlebar kat Malaysia ni.. dan ada pelbagai syarikat penyedia jalurlebar yang terlibat sebenarnye tapi yang terlibat dalam Projek Karnival yang guwa dok update ni hanyalah Pusat Jalurlebar under company telco P1 Wimax saje.. dan hanya ada 9 saje site yang berada di bawah kendalian P1 Wimax.. 9 site tu pulak adelah :

  • Pusat Jalurlebar Felda Gunung Besout 1, Sungkai Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Gunung Besout 2, Sungkai Perak (tempat guwa)
  • Pusat Jalurlebar Felda Gunung Besout 4, Sungkai Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Gunung Besout 5, Sungkai Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Trolak Utara, Sungkai Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Sg Klah, Sungkai Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Sg Behrang, Slim River Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Ijok, Selama Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Gunung Bongsu, Kedah


memang tak mustahil lah ramai je yang tak tahu pape pon pasal Karnival ni sebabnye die tak la grand macam karnival jom heboh tu.. kehkehkeh

dan InsyaAllah pagi sabtu ni kamiorang akan berkonvoi beramai² untuk ke destinasi terakhir iaitu di Felda Ijok.. semoga segalanya dipermudahkan.. aminnn

part yang agak sedih adelah -- bila berakhirnya Karnival di Felda Ijok, maka berakhirlah jugak kontrak tugasan Incik Boss bersama kami.. Incik Boss bakal berpindah ke Telco lain.. tidak lagi bersama kami selepas ni.. kepada kauorang yang selalu jejak ke diary kecil guwa ni mungkin  faham betapa erat dan kukuhnya ukhwah yang terjalin antara kami (pekerja) dengan Incik boss.. 

tempoh 3 tahun lebih kamiorang bersama, mengajar baaaaaanyak ilmu.. baaaaaanyak pengalaman yang kami dapat bersama.. dan Karnival di 9 site ni jugak sebenarnye adelah seumpama countdown buat Incik Boss.. jadi bila dah sampai ke destinasi terakhir ni memang sangat mencengkam jiwa dan ragalah.. 

guwa rasa guwa tak cukup kuat untuk pandang wajah Incik Boss bila sampai part Incik Boss akan bagi final speech nanti.. seriyesly guwa tak cukup kental.. 

Doakan kami ---- 

  • Felda Sg Klah, Sungkai (13 Oktober)
  • Felda Sg Behrang, Slim River (3 November)
  • Felda Gunung Bongsu, Kedah (10 November)
  • Felda Gunung Besout 1, Perak (17 November)
  • Felda Gunung Besout 2, Perak (21 November)
  • Felda Trolak Utara, Perak (24 November)
  • Felda Gunung Besout 5, Perak (27 November)
  • Felda Gunung Besout 4, Perak (29 November)
  • Felda Ijok , Selama Perak (3 Disember)


sistem barter

Alhamdulillah dah selesai 3 lagi site Karnival Hari Terbuka Pusat Jalurlebar.. guwa rasa dah agak lama tak menjenguk ke sini.. maklumla agak sibuk dengan perkara² yang perlu diselesaikan untuk karnival..
Gap antara karnival site Felda Besout 1 (17 November), Felda Besout 2 (21 November) dan Felda Trolak Utara (24 November) tak jauh sangat.. tak sempat nak benafas la orang kata =P  tapi Alhamdulillah dah selesai jugak tempuh segala dugaan..
Site tempat guwa sendiri Felda Besout 2 selesai dengan jayanya.. guwa sangat bersyukur dikurniakan Team Kerja yang sangat ohsem.. walaupun masing² masih tak hilang penat, masih mampu tersenyum ceria je bantu untuk jayakan karnival tempat lain..

*************************************
Karnival di Felda Besout 1 :
-Alhamdulillah Guwa masih diberi kepercayaan sebagai cameraman bersama partner guwa (Asmah).. maka kami memang menggunakan sepenuhnyelah kuasa sebagai cameraman tu untuk snap segala apa yang ada =P

Karnival di Felda Besout 2 :
-Kat tempat guwa, Alhamdulillah cuaca sangat bagus dari pagi sampailah selesai sesi pemberian hadiah kepada pemenang.. lepas tu je baru turun hujan.. hujan rahmat barangkali.. hehe

Karnival di Trolak Utara :
-Sekali lagi guwa dan partner guwa Asmah ditugaskan jadi cameraman.. tapi masa di Trolak Utara ada sikit cabaranlah sebab awal pagi hujan turun.. sebelah petangnye pulak guwa diberi kepercayaan untuk jadi Pengerusi Majlis bagi Majlis Penutup.. dan Alhamdulillah sebab perasmi hadir awal.. dapat kami setelkan sesi closing awal..
*************************************

Guwa rasa Sistem Barter dalam kehidupan saaaaangat penting.. Senang cerita kena ada “give and take”, memberi dan menerima. Memang penting itu semua andai takde kita akan jadi pentingkan diri sendiri. Tak sudi menerima, apatah lagi memberi.. 
Guwa ingatkan diri sendiri supaya jangan sesekali lupa jasa orang lain yang pernah tolong kita.. tak kira lah sekecil mana pon bantuan yang diberi, jangan sesekali sakitkan hati insan lain.. selalu ingat frasa ni :

“what u give, u get back”

berbaki lagi 3 site.. doakan segalanya dipermudakan :)

  • Felda Sg Klah, Sungkai (13 Oktober)
  • Felda Sg Behrang, Slim River (3 November)
  • Felda Gunung Bongsu, Kedah (10 November)
  • Felda Gunung Besout 1, Perak (17 November)
  • Felda Gunung Besout 2, Perak (21 November)
  • Felda Trolak Utara, Perak (24 November)
  • Felda Gunung Besout 5, Perak (27 November)
  • Felda Gunung Besout 4, Perak (29 November)
  • Felda Ijok , Selama Perak (3 Disember)



Bukan Pengemis Chinta



Mr H   : wahh lama tak dengar khabar.. sehat ke skang? Bile nak kawen ? ke dah bertunang ke cane skang ?

Hani  : err aku sehat Alhamdulillah. Belom kawen.bertunang pon belom.
so ko plak cane skang ni ? ummi dengan abah ade mendesak ape² ke about relationship ?

Mr H   : agak mendesak gak la... sebab adik pon dah kawen.. so calon terbaek aku adelah “kamu.. kamu.. kamu dihatiku”

Hani   : alah aku ni sape la.. u deserve someone better la.. hehe

Mr H : U are d best. Camne nak cari better :(
Ko pandai jaga family, adik beradik, community, comel... sgt comel... prihatin, caring..

Hani : ish aku ni tak pandai masak
tak reti amek hati
tak reti pujuk
tak reti nak romantik²
tak reti banyak benda la weyhh

Mr H : dan aku pulak --
tak perlu org tolong masak sebab pandai masak sendiri
tak perlu amek hati sebab berbesar hati
tak  payah pujuk² sebab aku akan pastikan ko je yang akan merajuk
tak  kisah bab romantik sebab aku akan pastikan every single second I will be romantica d amor for u –


bersambung nanti—
kehkehkeh

Pulun Kedah Pulun !


*loghat utara activated*

Alhamdulillah setel satu lagi Karnival Hari Terbuka kat Felda Gunung Bongsu 11 November aritu.. sekali lagi kami diuji hebat dengan faktor cuaca.. sampai je pepagi hari kat atas padang awam tu memang hangat la baq hang ! tambah plak hari sebelumnya hujan.. memang berselut abeh sampai ke lutut arrr jalan ataih padang tu.. phewww dugaan =.=

Guwa sekali lagi diberi kepercayaan untuk jadi cameramanwoman.. ini mungkin disebabkan faktor ke’terer’ran guwa yang berjaya menangkap moment² yang dianggap berharga.. berharga la sangat kononnya kan.. pada hal guwa dok fokus tang mana ada marka hensem.. ahakkss ~ jyeahhhh ! *kembang-kembang lobang hidong (perhh gila berbaur riak di situ) kehkehkeh

Tapi yang sebenaqnya guwa rasa bukan disebabkan ittew kot.. mungkin disebabkan guwa sangat tak malu dalam mencelah di khalayak ramai plus tak pedulik panas terik bahang mentari, itu yang menjadi punca kenapa guwa diletakkan sebagai insan terpilih untuk amek gambaq.. Nak kata smart sangat gambaq yang guwa amek tu tak la pon rasanya =P

Baaaanyak sangat aktiviti ada.. jenuh gak guwa dengan member guwa dok berlari berkejaran tengah panaih tu dok pulun nak amek gambaq segala aktiviti.. tak peduli dah hangat ka apa ka.. yang penting gambaq maw cun.. cheyyy cun la sangatt kan =P




dan hasilnya adalah muka guwa telah sunburn.. abeh jadi dayang senandung.. dah la tak berapa nak putih.. dok bejemoq plak sana sini p amek gambaq tetengah panaih, ha last² memang bebelang arrr wajah ku ini.. abeh turun saham seribu..uwawawawa


  • Felda Sg Klah, Sungkai (13 Oktober)
  • Felda Sg Behrang, Slim River (3 November)
  • Felda Gunung Bongsu, Kedah (10 November)
  • Felda Gunung Besout 1, Perak (17 November)
  • Felda Gunung Besout 2, Perak (21 November)
  • Felda Trolak Utara, Perak (24 November)
  • Felda Gunung Besout 5, Perak (27 November)
  • Felda Gunung Besout 4, Perak (29 November)
  • Felda Ijok , Selama Perak (3 Disember)