Showing posts with label sahabat blogger. Show all posts
Showing posts with label sahabat blogger. Show all posts

한국





takde kena mengena dengan wordless wednesday 

cupcakeS | gooo cuppieS!

guwa salah sorang ahli kongsi gelap Geng FiQ'ra GF)... sekarang dh setel segmen untuk aktiviti ke 8.. pemenang pon dah diumumkan.. guwa tak sempat join aktiviti ke 8 aritu sebab bizi kerja *cehh ye lettew ko ana* dan untuk next aktiviti, admin GF dah tetapkan kumpulan *wahhhh siap ade kumpulan ko* admin kasi 1 ketua / kapten utk setiap group dan kapten tu kene kempen utk tarik 9 orang untuk jadi ahli group die.. and name² group smuanya makanan.. ada group macarons, pancake, donut, dorayaki, cupcakes dan apam polkadot.. guwa pilih untuk join group cupcakeS.. sebab ape? sebab guwa rasa guwa comel la..hahaha *gile perasan ko ana*


dan ini adelah 10 orang ahli group cupcakeS atau kiteorang shortformkan je bagi jadi "cuppieS".. auwwwww bajet comel lettew sebut gittew =P

1) IzzRazak (kapten kapal)
2) AnamizuKaito  
10) Joel Leslie 

guwa dengan kapten izz sempatla jugak gatal tangan create tagline group kiteorang nih :


 "bersatu itu MANIS, bercerai kompem MENANGIS!"

and guwa pulak tadi gatal² tangan buat bende kelip² nih.. 
sile jgn tengok lelame kerana akan pening..hahaha

banner lip-lap #1
Photobucket



banner lip-lap #2
Photobucket


okeh tu je laporan untuk harini.. karamdilaut melaporkan untuk berita Geng FiQ'ra.. pstttt... rerajinla p terjah link dorang tuh smua.. hebat² smue tu.. adik² lagi tau.. dah terer belogging..yosshhhh~ gooooooooooo cuppieS!!! =D

Tagline Blog Aku CUN




1) buat entry bertajuk " Tagline Blog Aku CUN " [done]

2) letak blogger card [done]
3) bagitau TAGLINE BLOG + cerita sikit kenapa ambik tagline tu [done]
 sertakan sekali header blog awak [done]


banner aktiviti 6 

blogger card


header








TAGLINE BLOG:
"diary-kecilku"
SEBAB:

  • diary-kecilku jadi tagline guwa sebab selalunya segala apa yang orang tulis  dalam diary akan jadi rahsia dia dengan diari tu je.. tapi guwa tak.. segala apa yang tercatat / terkeluar / termuncul dalam diary kecil guwa ni, guwa dedikasikan spesel untuk sesape je yang tersesat terselak diary kecil guwa ni.. tu pon kalo ada yang TERla cita dia..hehe
  • kalo korang perasanla, spelling dia pon guwa amek english punye "diary".. kenape? sebab guwa suka english education..kehkehkeh. tak3..seriyes.guwa memang suka english.. dan guwa rasa kalo guwa amek "diari" as in malay, dia akan jadi DUA HURUF i kat situ.. biarlah ada 1 "I" je.. dan dihujung "kecilku" tu akan bertemu dengan "U"..  maka, akan I pastikan bertemu dengan U di hujung diary-kecilku.. kan ke indah camtu?? *aiseh TERjiwang =P


kene pilih salah satu hadiah ea? teringin yang perfume by Ana Amalina tu la..hehe


nota kecil : mas...ok tak idea cik ana? sowy..last minit jugak kali nih.. sebab bizi siket..hehe

Story Aku & Lagu | geng FiQra





1) buat entry bertajuk " Story Aku & Lagu " [DONE]
2) sertakan blogger card  [DONE]
3) beritahu 1 sahaja lagu yang memberi maksud yang mendalam dalam hidup awak..
cerita sikit kenapa lagu tu yang awak paling suka.. [DONE]

TARIKH TUTUP : 26 disember 2011[12 tengah hari]







LAGU PILIHAN : WALI BAND [DOA UNTUKMU SAYANG]


video

dah tengok video tu? bukan official wali band punye.. tu guwa buat sendiri.. setelah terkial-kial bersengkang bijik mata dok hadap lappy akhirnya siap jugak video picisan sebegitu..  bendenye 3 minit lebih je tapi disebabkan ketidakteroran guwa, terpaksa ambik masa 2,3 jam untuk dapatkan hasil tu..uwawawa! seriyesli guwa memang tak reti buat bende-bende gitu T___T tapi guwa rasa macam tak cukup kalo sekadar guwa bebel taip entry gitu je.. so dengan rase segan silunye guwa tempek gak video tu.. lu orang tengok sendirila lirik die :


kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada Ilahi
tuk satukan kami di surga nanti
tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

(gurl : Tuhan tolong aku, juga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

kenape lagu ni?sebabnye.... sebabnye...
aah memang guwa jiwang! memang guwa tangkap nangis tiap kali guwa hadap lagu ni sorang-sorang.. memang jiwa guwa sensitip tiap kali lirik ni lalu lalang depan mata guwa.. guwa tau guwa gengster tak bleh nanges.. segengster mana pun guwa, jiwa guwa masih suci..hati guwa belom mati.. guwa tak pernah mintak ape.. guwa tak pernah pandang harta.. guwa tak kisah pon rupa lu cmne.. guwa tau rangkap kedua tu LU selalu doa untuk guwa.. guwa pon harap dan doa jugak macam part gurl tu punya lirik.. lagu ni untuk LU sebenarnye.. guwa tau LU selalu datang blog guwa.. guwa tau LU selalu doa untuk guwa.. guwa tau LU takkan pernah berhenti.. orang selalu kata "kalau kita ikhlas, allah makbulkan doa kita".. insyaallah


adeh apsal plak mata berkaca ni.. demmm! wokeh mas, entry dah siap.. maafkan cik ana sebab last minit baru dapat join aktiviti ke 5 ni.. minggu yang agak bizi.. aktiviti ke 4 dah terlepas.. insyaallah aktiviti lepas ni cik ana cube segagahnye untuk join.. weeeehuu~




nota kecil : Tuhan tolong aku, tolong jaga dia ^____^
blog marathon terjah entry Geng FiQ'ra aktiviti 5



HADIAH hujung tahun




minggu yang agak sibuk bagi guwa.. dari isnin sampai jumaat tak dapat nak hadap belog lelame.. kalo sebelum ni sempat jugak curi-curi on belog waktu keje, minggu ni tak sempat langsung! adeh kerinduan T_T


*****************************



hadiah dari aktiviti ke 3 Geng FiQra | Reka Logo & Tagline guwa dah dapat.. yeyy!!  terkejut jugak sebab owner blog fiqracake datang sendiri kat ofis guwa sebab nak deliver hadiah tu by hand! seriyes guwa terkejut tambah teruja sebab ade blogger sudi datang sendiri kat ofis guwa sebab nak hantar hadiah.. terime kaseh mas for this lovely prizes!





guwa dah rasmikan pakai shawl ni.. tapi malu nak snap pic.huuuuu~

purse pon guwa dapat.. kebetulan pulak sebab purse lame guwa memang dah nazak.. tetibe menang hadiah ni dapat purse.. yeyy!! TQ again  mas ! TQ jugak untuk semua ahli Geng FiQra yang sangat supportive.. hyperactive kot lagi tepat sebabnye dekat group Geng FiQra, guwa tak berani nak post status ape-ape sebab komen masuk pantas gile! semput nak kejar..guwa jadi tukang like je..hehe =P

***************************



pasal keputusan yang perlu guwa pilih antara ACCEPT atau TIDAK sebelum ni, guwa decide untuk ACCEPT.. dan it is all about my job.. boss kesayangan guwa mintak jawapan. dia nak transfer guwa ke site lain dengan jawatan yang lebih tinggi dari sekarang sebab ada kekosongan jawatan kat site yang satu lagi.. lepas guwa dah timbang tara + fikir abeh masakranum dah semua.. and ofkos lah lepas diskas dengan my beloved mak dan abah, guwa decide untuk accept offer boss guwa tu.. kalo betol rezeki guwa, lu orang doakanlah guwa betol-betol dapat position tu.. sebab guwa terasa macam guwa mimpi je nih.. ntah-ntah esok bangun pagi semua tu mimpi je... dush! dush!



Jom Reka TAGLINE | geng fiqra



1) buat entry tajuk " Jom Reka TAGLINE " [done]
2) letakkan blogger card dalam entry [done]
3) reka 1 sahaja tagline untuk GENG fiQ'Ra [done]
contoh: "andai GENG fiQ'Ra berbicara"


blogger card


TAGLINE : "Gempak...Fewiit!"




logo buruk ciptaan guwa.. tangan gatal nak combine kaler-kaler gitu.. Geng FiQra yang Gempak, Fewiiiit! kan memang kalerful.. penuh macam-macam kaler + perangai + ragam..
those colour stands for :

G & F : stands for Geng FiQ'ra itself :)
BIRU : kemachoan ahli lelaki (jejaka melayu terakhir)
PINK : keayuan & kecomelan ahli gegurl
BULAT HIJAU & HITAM : penyatuan semua ahli geng FiQra yang Gempak..Fewiit!



amacam? ok tak? ok tak?
ok babai~
 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu