windows fail to load | sangat bagus


"windows failed to load because the kernel is missing or corrupt"





adik guwa punya netbook jadi gini.. dia sangat pulun maen online game.. macam²  game die pulun.. Mission Againts Terrer (MAT) lah.. Counter Strike lah.. game² kat  fesbuk takyah cakapla.. memang takyah guwa ajar.. bile dah jadi gini, baru datang ngadu kat guwa.. buat muka innocent gila.. pastu cakap "errrr kak..nape tah jadi cmni.. tetibe je jadi cmni kak.."  owhhh tetibe je jadi ye? guwa amek,guwa peram dulu 2,3 hari.. biar die mengelupur tak dapat men game.. 

pastu guwa yang sangat terer ni pon pikir ape yang guwa kena buat untuk overcome benda ni.. sipbekla guwa ada join satu group kat fesbuk.. Geng Informasi Teknologi nama group tu.. ramai otai IT kat situ.. bagi je soklan / masalah pape.. bedesup je dorang bagi jawapan.. konfem tak menyesal..hehe

admin dia yang add guwa si shahril zaabar tu.. ala owner software for dummies tu.. kenal? kalo tak kenal rajin² la terjah.. konfem tak menyesal..kehkehkeh

carta hati | akustik gitar





Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku
Aku mulai resah
Hatiku jadi kebah
Melihat dirimu aku rebah
Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati

Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia
Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selamanya
Jangan engkau jangan pergi
Jangan tinggalku sendiri
Jangan tinggalkan carta hati
Kau janjikan bahagia
Ku janji kau tak terluka
Teruslah berada di carta hati kita
Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia
Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selama-lamanya





guwa rasa kool gila kalo gurl pandai maen gitar.. dedolu ade gak belajar petik² gitar.. tu pon pinjam sat encik renjer punya sebab dia mai bawak gitar masa tengah set up hall untuk program komuniti dulu..  lagi best kalo masa besday member/besfren/kekaseh hati kita, dapat maen gitar buat akustik version lagu hepy besday.. pastu siap bagi eskrem chocolate kek! perhh kool la wehhhh! =P



tunangan orang part 2


ramai yang pilih 01/01/2012 sebagai tarikh untuk majlis pernikahan.. tak pon majlis bertunang.. macam dalam cerita guwa sebelum ni, member guwa si illa dan rafidah pon dah selamat jadi tunangan orang pada hari yang sama.. penat jugaklah guwa rushing ke sana kemari.. pulun  menyibukkan diri untuk attend majlis dua orang member guwa ni.. dan rupa²nya ada sorang lagi member guwa bertunang pada tarikh yang sama jugak! guwa baru tau bila dia uplod gambar pertunangan dia kat fesbuk... fuhhhh sipbek ada fesbuk.. dapat gak guwa tahu perkembangan member guwa yang jauh²..hehe


ni antara gambar² dia yang guwa rembat dari fesbuk..kehkehkeh


  


guwa paling suka gambar yang last ni.. fesbuk punya hal.. kool dan ohsem!


dyana ni member guwa masa kat USM dedolu.. dia kat penang sekarang.. sipbekla ade fesbuk, dapat gak guwa cuci mata tengok gambar comey² time dorang bertunang.. nak pegi, dah tentu tak bleh sebab ramai yang bertunang tarikh yang sama..tahniah dyana dan wan!






nanti KAHWIN pon mesti tarikh dekat² je..ermm

lelaki kontrol kool?



honeymoon adik guwa (pian) dah berakhir harini.. kalo hari-hari sebelum ni memang indah je bagi pian.. mata yang berat nak bukak pon jadi terbeliak bila lobang hidong dapat mengesan aroma yang enak yang tentunya datang dari dapur.. celik je mata, seret kaki ke dapur, walaaaaaah! terbentang dah macam-macam juadah hasil chef mommy kesayangan..  kat hostel maklumla, makan smua jenis kawah. mana nak dapat yang sedap macam mak masak. berat hati dia nak balik. nak packing baju pon berat je. lambat je. hati sedih sebenarnye nak tinggalkan family terchenta di kampong ni..guwa tahu. tapi buat-buat kool.cehhh~ =P



tunangan orang


alhamdulillah selesai sudah majlis pertunangan.. fuhhhh letih gila! tu baru bertunang.. belom majlis walimatulurus lagi.. konfem berganda + kuasa lapanbelas dia  punya penat.. tahun baru.azam baru. STATUS pon baru.. kalo dulu lone ranger, sekarang dah jadi tunangan orang. kalo dulu status kat fesbuk takde relationship, sekarang dah jadi ENGAGED with _________ 

 E-day illa


E-day rafidah

alhamdulillah dah jadi tunangan orang... bukan guwa. dua-dua member sekolah guwa dah selamat menjadi tunangan orang.. illa dengan pasangannye joy (orang bagan serai) tapi guwa tak sempat nak tunggu rombongan  joy sampai kat rumah illa sebab kena rush p rumah rafidah pulak... rafidah pulak dengan pasangannye samsuri orang felda besout dua (rumahnye depan rumah guwa je) tu la korang p engaged tarikh & hari yang same sape suruh.. kawen nanti jangan pilih tarikh same plak.. jenuh guwa nak berlari ke sana sini..kehkehkeh


sedap-sedap punya bersembang kat majlis rafidah,
tetibe ada suara datang.....




"haaaaa yang ana ni bila pulak lagi ni???"


insyaallah tahun ni kot makcik.. 
makcik ade anak teruna yang keje tetap & gaji sedap? 
buleh rekemen kat saye..



seriyesli guwa bukan pandang HARTA.. tapi yang tu yang kena tanya dulu.. kehkehkeh~ hari pertama di tahun 2012 memberi keindahan..semoga berkekalan sehingga ke hujung tahun..weeehuuuu~