Selangor | Tadom Hill Resorts


Ramai yang share pasal Tadom Hill Resorts kat fesbuk. Aku terbaca kat Oh Bulan pasal resort ni. Sesiapa yang memang minat camping atau riadah memang patut pegi tempat ni. 


Memula tengok ingatkan kat Thailand atau tempat luar dari Malaysia rupanya kat area Banting selangor je. Apa lagi yang menarik kat tempat ni? 

Tadom Hill Resorts ni 12 minit je daripada KLIA dan 45 minit je daripada Kuala Lumpur. Keliling dia ada bukit batu kapur pastu ada tasik. Kawasan ni difahamkan baru je dibuka dan ada beberapa daya tarikan yang masih dalam pembinaan.

Difahamkan resorts ni jugak berkonsepkan buluh. Buat masa ni ada 3 pakej 'tempat tinggal' yang ditawarkan iaitu Tadom Hammock Sphere, VIP Bamboo Hut dan Tadom Tent Sites. Kalau nak pergi tu better call dulu tanya availability. Maklumlah kalo dah viral ni memang fully booked sesaje lah citernye hehehe

Kalau yang minat aktiviti lasak pon boleh cuba aktiviti Tadom Base ni. Ada 4 zone disediakan katanya untuk mencabar fizikal dan mental peminat sukan lasak hehehe.

Difahamkan jugak Tandom Hill Resort ni dibangunkan dengan bantuan Orang Asli setempat yang pakar membuat sesuatu daripada hasil hutan. 

Tunggu hape lagi? Marking calendar la kittew hew hew hew =P



Sampai Bila?


Ramai yang dah perasan agaknya pasal pertukaran blogspotdotcom ke blogspotdotmy. Ramai jugak blogger² otai yang share pasal benda ni. Aku terbaca kat blog SayidahNapisah pasal benda ni. Sesiapa yang memang dah beli dan guna domain blog sendiri takde effect apa katanya. 

Ahah! Persoalannya sekarang, pada sesiapa yang guna domain free yakni guna blabladotblogspotdotcom akan jadi masalah hape? Macam aku ni lah salah sorangnye. Tapi aku rasa kalau macam blog aku ni takde effect apa pon kot sebabnye aku bukannya ikot teknik SEO ke adsense ke hape segala bagai tu semua. Main hentam ikot sedap tekak aku je nak sharing pasal hape. Pastu pulak blog pon suam²  Radix kuku  je. 



Pada yang mementingkan SEO dan jugak adsense tu semua haaa yang tu kot engkorang kena re-check balik kot ada effect sebabnya nanti maybe die tak crawl ke link yang betul. Pening² lalat pastu dia redirect ke web lain. 

Agaknye gitu la kot.
Kena tanya blogger otai la kalo nak lebih tahu.
Aku bukan blogger. kehkehkeh 




Sekodeng Part 1 : Perempuan



Aku ada 3 - 3 jenis member perempuan yang cenggini. Dan perangai pon memang berbeza diorang bertiga tu.

Jenis #1 tu memang dia pakai cincin sebab taknak lelaki kacau dia. Yelah sebabnye kalo orang lelaki tengok dia dah pakai cincin selalunya orang lelaki akan elak untuk kacau sebab dah berpunya katanya.

Jenis #2 tu dia pakai cincin sebab dia rasa pada dia cincin tu cantik. Member aku yang sorang ni memang belambak koleksi cincin. Kalo orang perempuan  lain pantang tengok tudung or baju mesti nak beli tapi dia ni pantang tengok cincin mesti sangkut.

Jenis #3 tu plak of kos la dia pakai cincin sebab dia dah berpunya. Dah bertanda dia ada yang booking..

Errr tapi.. tapi.. ada lagi 1 jenis. Member aku yang perempuan sorang ni dia pakai cincin sebab mak dia suruh pakai. Warisan katanya. Gittewww =P


Aku pulak jenis tak biasa pakai cincin atau gelang. Aku memang jenis yang tak berapa suka dengan eksesori wanita ni. Bukan tak suka sebab apa. sebab tak biasa.

Entah bila nak biasa gamaknye 



Selalu Singgah



Sepanjang bulan Ogos ramai yang sudi singgah sini. Terima kaseh semua yang sudi singgah bermesra rakyat dengan tuan rumah yang kadang² macam tak berapa mesra ni hehehe. Antara insan² yang rajin singgah kat blog ni sepanjang Ogos haritu :


Tak lupa jugak kawan lain yang selalu sudi jenguk blog tak seberapa ni. Antaranya Amir, Plain83, Bro Ley, Perdu Cinta, dan ada lagi beberapa insan yang selalu sudi singgah sini. Terime kaseh datang singgah. Kalau sudi nanti mai la rumah hehehe

Oh ya. Mohon doakan untuk rakan sekerja aku yang melahirkan baby dia pra-matang haritu 31 Ogos. Baby kecik sangat. Baru 900gram. Perlukan doa dari kita semua. Mohon doakan baby dan ibunya sama-sama kuat. Sahabat aku merangkap kawan sepermainan aku dari kecik dulu :"(




Selamat Bertunang


Haritu masa tengok² idea DIY untuk nak bagi hantaran bertunang anak jiran aku, segala macam jenis mak nenek bentuk roti, kek dan cupcake yang keluar. Sampai nak juling jugakla bijik mata aku tengok segala yang ada. Daripada idea lipatan kain baju, pastu gift set untuk bertunang, sampailah ke bab makanan. 

Semua aku tunjuk idea tu kat mak aku. 4-5 tahun sebelum ni, mak aku rajin jugak buat benda² untuk hantaran ni semua. Pantang ade anak jiran yang nak bertunang je mesti mak aku antara insan paling sibuk cari idea. Eksaited lain macam sikit perginye. Maklumlah, abang long aku dah 8 tahun selamat nikah. Ada hero sorang dah. Mak aku jadi eksaited la gamaknye sebab dah lama tak kenduri kat rumah sendiri kehkehkeh =P

Daripada semua idea yang aku usulkan kat mak aku, last² cupcake yang menyerupai Cookie Monster ni yang berjaya menawan hati sanubari mak aku. Kesahnye, berusaha sehabes gigih la jugak aku bodek akak guardian of galaxy sorang tu untuk tolong aku buatkan cupcake bentuk mende nih. Bile dah siap, nampak comel sangat la pulok. Terus rasa macam tak mau bagi kat anak jiran tu. hahahaha. Tapi sebab dah memang niat nak bagi, kena lah bagi. Mana boleh tak bagi kehkehkeh =P