Cameron Highland

by - 18 September


  • al-kisah ahad tadi cuti Hari Malaysia kan ? sangat bersyukurlah sebab cik ana dapat cuti ahad plus isnin... kami pon plan lah nak prank si besday gerl sorang ni (anis -- gambar)  sebab besday dia baru je 2---3 hari lepas.. plan punya plan kononnye nak pegi ipoh pastu lelepak kat taman botani ke gunung lang ke.. pastu nak baling la tepung ke telor busuk ke hape.. 


  • tetibe pagi tu bila dah berkumpul semua, terus bunyi :
"errr jom naik Cameron !"
"wahhh jom ! jom !" <------ yang lelain kemain lagi gedik jawab =P
dan kami pon kerabatlah Cameron tu.. kerabat punye kerabat, sampai gak la kat kebun Teh Bharat.. posing sesikit pastu minum teh sikit.. pastu terus gerak pulak p terjah Strawberry Farm.. sekali kat situ buleh plak perut dok buat hal.. jenuh dok lari cari toilet dulu.. sipbaik dan jumpak, kalo tidak memang naya habaq hang ! cayaq ! adeh =P





  • memang dugaan sungguh la.. orang lain sakan dok pilih beli tu beli ni, pabila perut buat hal dan cirit-birit melanda, sangatlah tak best untuk buat apa pon =.='












  • kerabat Cameron di kala cuti umum ditambah keadaan yang sesak mengalahkan KL sangatlah tak legend.. kena main gear + break ----  gear + break    sampaikan 1 pekan Brinchang tu bau hangit ! sampai je kat tetengah bukit nak sampai area pasar malam Brinchang tu, punyala banyak keta tersadai kat tepi jalan.. dan majoritinya kereta made in Malaysia + manual.. semua dok keluar asap kiri kanan ! cuak gila cik ana nengok ! tak terkecuali jugak BLE cik ana nih.. terpaksa stop terus kat situ jugak bila asap kuar.. memang cuak habis arr masa tu.. mampos la ni karang kene ketuk memahal.. duit lagi la ni nanti --- tu je la dalam kepala hotak cik ana masa jadi camtu.. kengkawan lain  memasing dok bagi moral support suruh jangan risau ape semua.. mau tak riso engko ! kereta berasap weyh ! 
pastu sipbekla ada sorang makcik ni mai sembang.. dia kata :  "keta makcik pon penah jadi ceni gak.. bagi rehat dalam sejam dua pastu enjin dah sejuk boleh jalan semula.. jangan risola ye " 

phewwww punyela lega masa dengar makcik tu cakap cantu.. alhamdulillah setel rehatkan enjin dalam 2 jam sambil jenjalan kat pasar malam Brinchang tu, kamiorang pon gerak turun ikot Simpang Pulai.. naik je ikot Tapah.. banyak gile jalan rebak.. kalo la tetibe... ish mintak dijauhkanla =.=


You May Also Like

43 Lovenote(S)

  1. best! strawberry

    ReplyDelete
  2. Lama dh tak gi cameron..rasa nak makn strawbery la..hehe.

    ReplyDelete
  3. lama toi iman xg rindu plak walau cameron 2 cume sekangkang kera

    ReplyDelete
    Replies
    1. "sekangkang kera" tu mksudnye sgt dkt lettew kan ? =P

      Delete
  4. sedapnya dpt makan strawberry :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheee sedap kalo makan ms kat atas..
      kalo bwk turun bwh, die jd masam :)

      Delete
  5. cameron = strawberi = best giler

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. errr alamak xtau nk ajak cane..ehee

      Delete
    2. cer mtk no fon... huhuhu.... 018-247 4512

      Delete
  7. waaaaaaaaa...nk pegi lagi!!

    ReplyDelete
  8. memang best kalau pergi CH ni. sejuk je. tapi kalau time malam mau gigil gigil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah kak.. mlm die perhhhh mmg brrrr sejukk =P

      Delete
  9. bestnye..dah lame sungguh linda x pi cameron tu.. memangla kak ana, kalo naik cameron tu duk isau kete problem je, sebab naik bukit kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah tu la pslnye Linda.. mmg cuak habesla kak ana..
      tp bile tgk byk yg jd camtu, jd x risau sgt la dah.hehe

      *nti Linda honeymoon p CH k ;) hehe

      Delete
  10. teringin nk pegi sana..hope dpt pg sana nti :)

    ReplyDelete
  11. Dah 18 tahun tak pernah jejak Cameron Highlands...mesti dah banyak yang berubah kan ? Rindu pada strawberi yang merah dan mengiurkan. Rindu pada jambangan bunga kering yang cantik-cantik di sana. Apa kabar Ana ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. *ana alhmdulillah dah sihat kak Lina. hehe

      wahhh lama dah akak tak pegi..
      byk jgkla yg brubah.. hehe

      Delete
  12. Waaah blog sudah berwajah baru!! Cantik!

    Niat nak prank kawan diganti dengan sesi jalan² ke Cameron Highland.. Best lah! ;D

    Pernah sekali je jejak kaki ke sana masa ikut robongan sekolah tahun 2005 dulu. Tiba² rindu pulak memori tu hehe.

    Syukur, nasib baik kereta tak apa².. Cirit birit dah ok ke? ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu lah psl memula nk prank dia..
      last2 aku yg kena prank keta berasap =P

      alhmdulillah ok dah arini sop :)

      Delete
    2. Hihi itu tandanya 'trend' prank itu tidak berapa molek untuk diikut, apatah lagi dengan niat mengotorkan pakaian kawan.. ;D


      Alhamdulillah.

      Delete
  13. *Haah tu gambar² bung petai, belakang rumah aku je.. Alaa rumah Felda.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. *owhh itu bunga petai rupanya ek ?
      aku x pnh tgk.hehe

      Delete
    2. Ha.. Aku pun kebetulan ternampak masa nak sapu sampah belakang rumah. Itu je la aktiviti keluar peluh aku setakat ni.

      Delete
  14. bstnyer strawberry cecah coklat !

    ReplyDelete
  15. adeh. seb baik ada mak cik tu..hehe.. tapi mak cik tu tertinggal sesuatu. sepatutnya dia suruh isi air sekali lepas enjin dah sejuk.. isi bagi penuh kat radiator tu.hehe. apa2pun , alhamdulillah.semuanya berjalan lancar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh isi dlm radiator ek ? errr tp x berani plak nk bukak tanki tu =P

      Delete
  16. perhh.. terliur fiq tgk straw tuu.. nak sikit.. hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr alamak dah habeskan la afiq.. ehehe

      Delete
  17. uh..rinu nk p cameron lg

    ReplyDelete
  18. Lahai.. lama dah tak ke atas sana ! dingin aje.. :")

    *nak siket buah strawbery tuh boleh ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat situ la baru rasa sejuknye la hai.
      rase taknak balik je dok situ..hehe

      *errr alamak dah habesla.. hehe

      Delete
  19. sejuk gile kat atas bukit tu,sampai la ni selsema nih! hampeh :P

    ReplyDelete
  20. Cameron Highland...last time saya ke sini waktu umur 4 tahun, dah 18 tahun dah tak pergi :(

    ReplyDelete
  21. aku dah beberapa bulan minggu ni tak naik cameron since puasa kebarapa tah hari tu masa ada audit.. lgipun schedule audit farm aku dah habis.. emm tunggu tahun depan la pulak kalau still masi kerja kat company ni..

    seronok kan CH bnyk sngt tempat tempat yg menrik..

    kalo pegi jalan jalan tetiba sakit perut mmg malam la.. aku palng tak suka mcm tu.. kan..

    ReplyDelete