Jagung Bubur Dan Biskut Petak



Menu petang ada jagung lebih dalam peti ais & kita jadikan dia bubur jagung.

Mak suka makan bubur jagung macam dengan sagu banyak-banyak.

Abah pula suka makan dengan roti putih gardenia dicarik-carik campak masuk dalam mangkuk tu.

Bong pula tak suka makan bubur atau kuih yang manis-manis.

Kakak dia pula suka makan bubur jagung ditambah biskut atau roti petak.

Menambah 2-3 mangkuk makan macam tu, kena azan di telinga baru berhenti hehehe



15 comments:

  1. biskut berlemak tu yg buat mkn tak henti

    ReplyDelete
  2. campur barli ke tu Ana...?next time saya nak cuba makan bubur dengan roti petak tu

    ReplyDelete
  3. sedapnya..... sesuai buat minum petang

    ReplyDelete
  4. Memang menambah lah kalau macam ni.

    ReplyDelete
  5. Unik juga makan dengan biskut lemak ni ya. Tak pernah pulak cuba ni Ana....tapi dapat bayangkan rasa dia yang berlemak tu.....

    ReplyDelete
  6. kalau susah nak berhenti tu maksudnya sangat sedap la tu

    ReplyDelete
  7. mcm2 style makan bubur jagung...hehe...saya suka mkn bubur jagung polos..x campur apa2..

    ReplyDelete
  8. Saya pun suka makan bubur atau pengat dengan biskut petak-petak. Agaknya dari kecik sudah biasa makan begitu, terbawa-bawa sampai sekarang.

    ReplyDelete
  9. sy suka bubur jagung! tp xpernah try lagi mkn dgn biskut.. nampak sedap je tu.. haha

    ReplyDelete
  10. Sedapnya bubur jagung. Boleh jadi bertambah-tambah makannya.

    ReplyDelete
  11. iskh lama tak makan macam ni..kecik2 dulu mak buat...nostalgia sangat..

    ReplyDelete
  12. Akk kalau bubur jagung hirup gitu je ... Kalau bubur kacang mmg regu dia biskut petak aka biskut 4 segi :D

    ReplyDelete
  13. xpernah lagi mkn biskut dan bubur... buat cicah kan... mesti sedap.. harus dicuba oleh anak2... :D..

    ReplyDelete
  14. Bubur jagung itu sedaaap. Apalagi kalo manis sikiiit, laku makan dengan roti 😍👍👍. Suka sangaaat

    ReplyDelete
  15. wah, menarik gak mcm mcm ni yer

    ReplyDelete