Jejari Ketam Crispy


 Menu mudah untuk minum petang.

Potong-potong jejari ketam dan campur saja dengan sayur.

Kalau ada kobis, kucai, bokoli pun sedap juga masuk sekali.

Gaulkan saja dengan tepung, tambahkan serbuk perasa.

Goreng makan panas-panas tak sedar licin hehehe



12 comments:

  1. Jejari ketam ni paling favourite. Sedap. Ala-ala macam cekodok buat makan petang2.. Memang laku keras makan panas-panas.

    ReplyDelete
  2. boleh la buat style macma ni nanti..asyik udang je kan...atau combined udang ngan jejari ketam yang di carik2..ok gak kan?

    ReplyDelete
  3. Wow...Nmpk sedap... =D

    ReplyDelete
  4. Macam cucur udang ya...ni cucur jejari ketam. Menarik untuk dicuba ni.

    ReplyDelete
  5. Sedap sedappppp... Kita selalu buat hiris halus masuk dalam cucur ikan bilis sekali dgn hirisan jagung..

    ReplyDelete
  6. Sedap makan petang-petang.

    ReplyDelete
  7. Terima kasih Ana kongsi resepi. Boleh cuba ni untuk minum petang. Firdaus mesti suka.

    ReplyDelete
  8. bahaya makan ni
    nnt x boleh stop🤣

    ReplyDelete
  9. sedap.... measti anak2 suka... sayur celuk tepung.. hihi.. biasanya kami ikan celuk tepung..

    ReplyDelete
  10. Jadi macam bakwan yaaa, atau cucur. Nanti nak buat jugalah 😍😍. Untuk Snack sore dengan teh 👍

    ReplyDelete
  11. mcm cekodok la kan..menarik gak ni, leh cuba nanti.. tq for sharing!!!

    ReplyDelete