Dah Nak Habes Tahun


Assalamualaikum.. kali ni macam rekod paling lama je aku tak hapdet T___T  Takdela bizi sangat sampai tahap takdak masa langsung untuk hapdet.. Ermm tapi.. tapi.. tapi dia macam ade je hal yang membuatkan aku takleh nak hadap depan lappy lelama.. Ofis hour dah memang tentu² la takleh nak wat keje-keje hapdet ceni.. ahakss =P 

So sepanjang duaminggu yang konon macam bizi tu sebenarnye aku ada la dua-tiga-empat aktiviti yang aku setelkan.. Antaranya aku sibukkan diri p majlis bertunang member aku dari kecik --- si kenit kemetot tapi comel gila (Ella).. kamiorang dari zaman kecik lagi main pondok-pondok sesame, main rounders sesame.. pastu main tanah boh dalam tempurung pastu wat konon-konon macam kek lah =P Heaven gila rasa masa zaman kecik-kecik dedulu tu.. wuwuwu

And on 8 December 2013 aritu Ella dah selamat jadi tunangan orang.. Tunangnye pon kecik molek jugak.. memang suweetlah korang dua.. aku ni je entah bila entah nak jumpa bakal suami aku.. sobss sobss


Setel bab Ella bertunang. Pastu start bizi balik wat preparation untuk Karnival Hari Terbuka Pusat Internet 1 Malaysia kat Felda Gunung Bongsu, Kedah.. sebelum² tu pon team kerja kat sana dah roger mintak tolong ape yang buleh kami setelkan dari jauh memandangkan diorang kat Kedah dan kami yang lain kat Perak.. Alhamdulillah aku bersyukur sangat-sangat sebab berjaya harung and tolong team kat Kedah setelkan Openday diorang eventho aku kena hadap macam-macam-macam halangan dan dugaan.. 


Masa ni jugak aku dengan 3 lagi rakan sekerja aku kena terima satu dugaan besar yang sebelum ni tak pernah kami hadap.. Aku terus terang cakap, aku gerak awal sehari ke Kedah pon sebab aku memang dah berniat nak bagi full commitment kat member-member sana. Sebab masa Karnival sebelum tu kat Behrang aku tak dapat fully commit sebab masa tu ada few things yang aku kena setelkan.. 

Sejujurnya aku memang sangat sedih sebab kamiorang berempat kena hentam kaw-kaw punya dengan our superior.. dah la itu final event untuk tahun ni.. dan entah-entah final event sefinalnye.. Sekalinya camtu ending dia.. seriyes aku sedih gila untuk part tu.. Eh bukan aku sedih sebab part kamiorang kena marah tu semua. Tak. bukan sebab tu.. Aku sedih sebab segala usaha murni kamiorang takde ucapan Terima Kasih langsung dari diorang.. Aku tak kesah kalo aku sorang je yang kene marah atau kena hentam, tapi aku sedih sebab ada lagi 3 orang member aku yang kena hentam sama.. Wal hal kamiorang memang betol-betol datang sana tolong setelkan kerja-kerja preparation sampai pukul 1--2 pagi sebelum hari event.. 

Tapi yelah kan, orang kalo dah tak suka, ko buatlah cemane pon memang tetap ko buruk lah dimata dia.. Dan yang aku rasa lebih bersalahnya adelah aku yang drive bawak private jet aku.. Aku rasa macam aku lah puncanya sampai kawan aku yang lagi 3 orang pon terlibat sama.. Sipbaikla mantan Boss dulu ada datang sekali masa hari event tu.. Masa aku teruk kena hentam kaw-kaw tu dia jugak yang back-up saying that dia tak percaya staff yang dia tinggalkan adalah kurang hajar. He knows us well sebenarnye. 

Hurmm banyak lagi sebenarnye yang pahit berlaku sepanjang 2--3 hari event ni.. Tapi aku rasa biar aku dengan 3 orang member aku tu je lah yang tau.. Biarlah ape orang lain nak fikir.. Selagi nawaitu lillahita'ala, inshaAllah dipermudahkan :')




*again -- terima kaseh Encik Nafis.
sebab backup kamiorang malam tu..
our relationship will remain forever.
inshaAllah encik :)




mungkin akan ada perubahan sempena perubahan tahun :)


17 Lovenote(S):

  1. biasa la tu, ada yang tak puas hati agaknya...stay cool :)

    ReplyDelete
  2. dengan org cam tu sabar je...nak buat apa lagi... tak nak lawan kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tanak lah lawan.. die bosseS la kak .
      kite ni kuli-kuli ajewww hukhukhuk

      Delete
  3. Sabarlah. Itulah dugaan dalam hidup dan berkerjaya serta bermasyarakat.. Apa pun selamat tahun baru 2014

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmmm kenape ea xleh nk view profile shameel? T___T

      Delete
  4. sabar ye. pahit manis 2013 tu. nnti2 bila dikenang msti gelak ramai2. hehe

    ReplyDelete
  5. suka duka 2013
    chilllll sis =)

    ReplyDelete
  6. Selamat Tahun Baru 2014! Akemashite Omedeto Gozaimasu~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. slmt tahun baru jugak plain83 !
      hrp2 bllm terlambat hehe

      Delete
  7. ella mmg comel..manja tak macam ella ratu rock kite tu?haha

    betul tu nawaitu tu penting..harap u orang bersabar dengan situasi ini..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ella kecik ni manja la jugak orgnye.. errr tp xdela mcm ella rock tu kot hehe
      sbb pikirkan nawaitu tu je keep chillin' je kak :)

      Delete
  8. In sha Allah saya akan tetap support u all....u all were my team

    ReplyDelete
    Replies
    1. Encik ..... huwawawa
      seriyesly saye betol-betol sedih ms tu.
      sipbaik ade encik, shue, asmah, rihan yg
      stil back up utk keep on saying smthing..

      tp sy seriyesly sedih its end up cmtu..
      hrp2 encik will olwez b here for us..

      sbd tak pernah ada istilah 'org luar' pd sy.
      encik tak jd org luar pon.
      tapi tu pd saye lah :')

      Delete
  9. sabar ye...smoga tahun 2014 ni banyak benda gembira berlaku...insyaallah..aamiin :)

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu