Ohemgee ! Apa Itu Bimbo?

1:30 AM 67 Comments A+ a-

(REMOVED : DUE TO 18SX)
*Selamat pengantin baru buat member aku si Eyra & Hakim yang selamat ijab kabul pada petang 24 oKTOBER 2014
---------------------------------------------------------------------------
Aku bersyukur sangat sebab dapat kerja dalam kampung aku sendiri.. Banyak indahnya kerja dalam kampung sendiri ni antaranya : dapat dekat dengan org kampung, dapat berkhidmat utk orang kampung kita sendiri.. Dan yang penting dapat save banyak wo ! Yelah kan duduk dengan parents -- sewa rumah takyah bayar. Apa mak ayah makan itulah kita makan. Disamping tu dapat gak jaga mak ayah depan mata sendiri kan.. 
Sebenarnye aku repost entry ni. 3-4 tahun dulu, masa aku dah dapat amek lesen hasil aku berjimat dan saving duit gaji aku, saat tu aku rasa macam nak terbang satu dunia punya eksaited bak hang! Yelah kawan-kawan lain majoriti habes je sekolah form 5, parents pakat bagi duit suruh ambik lesen motor kereta. Aku ? Memang tak la. Memandangkan family aku bukan orang senang. Makanya segala benda yang aku nak, aku kena wajib usaha sendiri untuk dapatkan. 
Lepas setel dapatkan lesen, barulah gedik-gedik pulak nak beli kereta. Errr tapi ekceli bukanlah gedik-gedik sesaja nak beli kereta, it is more to keperluan disebabkan rumah aku memang takde kereta dan kerja aku memerlukan aku ada kereta sebab selalu kena travel.

Jadi disebabkan aku perlu ada sebijik kereta, lepas 3 bulan dapat lesen, aku pon dah diskas dengan mak ayah aku untuk decide nak amek kereta jenis apa bla bla semua.. Mulanya niat aku nak rembat kereta Kelisa secondhand je. Yelah sebab pada pemikiran aku Kelisa tu kecik, senanglah untuk aku yang lesen baru nak bawak kesana sini. Pastu berangan kekonon nak convert + make up Kelisa kecik tu jadi ala-ala Mini Cooper gitttewww ahaksss   Nak yang secondhand pulak sebabnye aku rasa aku takkan rasa sayang tahap gaban sangatlah kalo nanti tak sengaja TERscratch ke hape ke.. Tapi last-last Big Boss yakni abah aku provok suruh amek kereta Proton Pesona sebab alasan dia 'bonet belakang yang luas dan dalam' amat sesuai untuk abah isi barang-barang bila nak travel ke mana-mana.. kalo Kelisa kan bontot kecik je. Haaa hamek engko. Terus tersadailah impian aku nak dapatkan Kelisa untuk digrooming cecantik macam kat atas tu kehkehkeh

Profile     Nama : Bimbo                   Tarikh Lahir : 31 Mac 2011

Rupa-rupanya Big Boss dah ada plan baekkkkkk punya dengan Mem Besar. Depa buat surprise p ambik sendiri Pesona tu dan lepas aku balik dari kerja tup tup tengok depan rumah dah ada tercongok ha Pesona Silver sebijik ! Eksaited kemain aku masa ni. Yelah my very own first car lah katekannnnnn kehkehkeh
Dan aku dah plan untuk namakan Pesona Silver aku ni dengan nama BIMBO. Tapi aku tak sangka sebenarnye menurut si Uncle Wiki -- Maksud Bimbo.

Bimbo is a derogatory slang term for an attractive but unintelligent female. The term was originally used in the United States as early as 1919 for an unintelligent or brutish male.


Arhhhh lantaklah pedulikkan apa si Uncle Wiki tu nak kata. 
Yang penting Bimbo dah banyak jasa dengan aku. 
Sampaikan dah injured-injured Bimbo selama hidup dengan aku sepanjang 4 tahun ni. http://eemoticons.net


67 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
renjerkabloi
AUTHOR
April 06, 2011 delete

uwahhh!!! kete baru!! tahniah cik ana.. renjer boleh tompang dak hihi..:) bimbo!

Reply
avatar
Freaky
AUTHOR
April 06, 2011 delete

ooo ni upanye bimbo.. ingatkan kucing td :D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 06, 2011 delete

renjer : buleh saje...hehe~

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 06, 2011 delete

Freaky : kucing versi pesona..hihi

Reply
avatar
Cik Lyn
AUTHOR
April 06, 2011 delete

I like BIMBO..
Semalam da merasa dok kt dalam BIMBO..
plg suke,tarikh lahir BIMBO sma ngn saye...hee~
hope BIMBO akn sht pjg hayat tnpa kecederaan....hee~
Bila nk ajak saye jalan2 naik BIMBO ye??

Reply
avatar
renjerkabloi
AUTHOR
April 06, 2011 delete

skit hari lagi bimbo dapat kawan baru hehe..:)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 06, 2011 delete

Cik Lyn : aah DOB bimbo same dgn bday cik lyn..hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 06, 2011 delete

renjer : wow! yeke?? BIMBO tak sunyi lagi..hehe

Reply
avatar
April 06, 2011 delete

tahniah ana....wahh leh jumpa ummi ngan bimbo yek nnt

Reply
avatar
EpoiAsad
AUTHOR
April 06, 2011 delete

k.ana...nak tumpang p pjk naik bimbo baru...hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 06, 2011 delete

Lydia Miza(Aidyl Azim) : nak melawat ummi kat sane kene naik jet betol3..hihi
kalo nak naek bimbo tah bile nak sampainye..hihi

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 06, 2011 delete

EpoiAsad : boleh aje..hehe

Reply
avatar
adan
AUTHOR
April 06, 2011 delete

tahniah... nak tumpang pegi pasar malam boleh?

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 06, 2011 delete

adan : boleh aje.cik ana baru je balik p psr mlm dgn BIMBO..hihi

Reply
avatar
shida saje
AUTHOR
April 07, 2011 delete

wahhh..bestnya ^_^

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 07, 2011 delete

shida : bes jugelah shida..hihi~

Reply
avatar
shezwan
AUTHOR
April 08, 2011 delete

fuyoo!! best lah dia dapat kete baru.. hehe.. nanti bawa kita jln2 naik bimbo ni taw.. haha..^_^

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 08, 2011 delete

shezwan : boleh aje wan..hehe~

Reply
avatar
fendy
AUTHOR
April 08, 2011 delete

kereta baru ke kak.
masyuk,heheh

Reply
avatar
Faiz Tapit
AUTHOR
April 08, 2011 delete

pinjam bimbo...
nak p kuliah ni

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 08, 2011 delete

fendy : aah lebih kurang gak la..hehe~~

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 08, 2011 delete

Faiz Tapit : amekle kalo BIMBO mau ikot kamu...ngee~~

Reply
avatar
Ainn Hazwany
AUTHOR
April 12, 2011 delete

hahaaa. comelnya nama kereta tu BIMBO. ;)

Reply
avatar
zalizalu
AUTHOR
April 12, 2011 delete

erk? mukadimah punya laaa 18sx.. wakakaka

Reply
avatar
Elih Japahar
AUTHOR
April 12, 2011 delete

Cantiknya kereta...
Suke kereta silver huhu :)

Reply
avatar
mr.curly
AUTHOR
April 12, 2011 delete

fuhh!! dasat tuu..ni mmg betul2 kezutan dr mak abah..tp mak abah lu suh wa pesankn kt lu, jage elok2 kete ni kalu x...dorg bg kt wa je pasni..hikhik

Reply
avatar
Organikaceh
AUTHOR
April 12, 2011 delete

Nice blog, salam kenal.
Happy nice day.

Reply
avatar
Rozuan Ismail
AUTHOR
April 13, 2011 delete

wah!! BIMBO dia baru lagi la.. baru seminggu lebih ye lahir.hehe.. entri pertama anda sangat lucah ye. adik-adik tak sesuai baca.huhu

Reply
avatar
muhamad hanif
AUTHOR
April 13, 2011 delete

bomba pun chumill gak tuu

Reply
avatar
♥xaturen♥
AUTHOR
April 13, 2011 delete

Bimbo in english means a...
Bomba.. akeh..keh..

Reply
avatar
miezaniera
AUTHOR
April 13, 2011 delete

bambino tau la..hehe

Reply
avatar
Pakcu
AUTHOR
April 14, 2011 delete

bila nak bawak pakcu jalan2 nek bimbo?

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 14, 2011 delete

@fiq. blur eh fiq???tp x blur la..hihi

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 14, 2011 delete

@zalizalu18sx sgt ke???waka waka eh eh~~

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 14, 2011 delete

@Elih Japaharmasyeh ^^ suke ek silver?? bleh la beli nti..hihi

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 14, 2011 delete

@mr.curlydasat eh??yeke mak dgn abah ade pesan cm gitu??tipuu! hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 14, 2011 delete

@Rozuan Ismailaah baru seminggu lebih je..hihi
lucah sgt ke??hik3

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 14, 2011 delete

@muhamad hanifbomba???itu laen daaa hihi

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 14, 2011 delete

@♥xaturen♥in english means what??kih3

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 14, 2011 delete

@miezanierabambino???mcm name binatang je..heee~

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 14, 2011 delete

@Pakcuanytime buleh je pakcu..hihi

Reply
avatar
April 15, 2011 delete

wohoi dpt kereta wuh ! x aci ! jom jejalan :D

Reply
avatar
April 15, 2011 delete

waah..leh pinjam ni..nak buat balik kampung =D

Reply
avatar
Cik Muda Sae
AUTHOR
April 15, 2011 delete

fuhyooo....congrats ye....ada kereta baru...

Reply
avatar
Ct Aja
AUTHOR
April 16, 2011 delete

wah tahniah kete baru...

Reply
avatar
HAZWAN17
AUTHOR
April 20, 2011 delete

wah best la dah ada kereta baru...
pinjam bimbo boleh

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 22, 2011 delete

@Cik Muda Sae: mekaseh cik muda ^^

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 22, 2011 delete

@Ct Aja:mekaseh aja ^^

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
April 22, 2011 delete

@HAZWAN17: buleh aje..amekle kalo bimbo mau dgn kamu..ngee~

Reply
avatar
Shida dida
AUTHOR
April 23, 2011 delete

wah2 ciki.. nk naik bimbo.. sedap naik pesona nie.. nk2 naik bimbo.. :)

Reply
avatar
Aina Akmal
AUTHOR
October 25, 2014 delete

Hahaha, nak naik bimboo jugaa. XD kita pun baru tau makna ni lepas baca novel. --''

Reply
avatar
Gee Lion
AUTHOR
October 25, 2014 delete

nama bimbo ni tak berapa bombastik lah cik ana.. hehe..
sama ler kita pun menabung nak amek lesen sendiri..
bezanya kita belum complete
baru p belajar satu kelas
pastu dah rasa trauma nak g belajar lagi
acaner tu cik ana?
haish rugi rugi!

Reply
avatar
October 25, 2014 delete

Cute gak Bimbo tu... Ana boleh gak nak convert tu... Zumal nie entah ler bila dapat beli keta, asyik tukar moto jew. Hehe ^_^

Reply
avatar
Gee Lion
AUTHOR
October 25, 2014 delete

agak lucah entri ang yang kat atas tu..
mwahaha..

Reply
avatar
Scdha Sein
AUTHOR
October 25, 2014 delete

Kirim salam kat Bimbo... He he He...

Reply
avatar
October 25, 2014 delete

Huhuhu.... best gitu ko ada bimboo... teman pulak ada black pearl... :)

Reply
avatar
Anis Ifham
AUTHOR
October 25, 2014 delete

follow back sini #4109 :D

Reply
avatar
Cik Nadyya
AUTHOR
October 25, 2014 delete

laaa ini ke bimbo?hahaha igtkan apa td -.-'

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
October 26, 2014 delete

haha. bimbo tu maksud dia tak baik sikit. apa2pun, tahniahhh!

Reply
avatar
October 26, 2014 delete

haha. tula tgk tajuk entry ingat kan bimbo yang tuttt.
hehe.
kite x paham le kak ana. bimbo 2011 lahir ke kak ana ada kereta baru? baca komen pun xpaham. ish, loading sangat aih kite ni. hehe
mai la jalan teluk intan kak ana. boleh tumpang bimbo XD

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 26, 2014 delete

Bimbo yang tutttt tu uncle wiki je yg punya maksud hahaha
errr x paham ek? ekceli k.ana dah ada mention tu entry ni
k.ana repost semula.. ni entry lama dulu ni tahun 2011 punya hehe
laaa kt t.intan ke? nti buleh la k.ana mai menara condong hehe

Reply
avatar
Ibnu Ramli
AUTHOR
October 28, 2014 delete

Hahaha aku baru first time tgk orang namakan kereta xD
Selamat menjaga bimbo, pandu cermat jiwa selamat..
Lawa juga kereta Pesona ni eh..

p/s: Bimbo dalam bahasa Jepun maksudnya miskin.. tapi ejaan dia lain la xD

Reply
avatar
acik idah
AUTHOR
October 29, 2014 delete

Hai bimboo...! Apa khabar bimbo?? bimbo sihatt??? :D

Reply
avatar
Eny Abdullah
AUTHOR
December 21, 2014 delete

Hi Bimbo,,, boleh berkenalan hehehehe

Reply
avatar