kaitan kempen tanpa beg plastik dan domokun


kempen hari tanpa beg plastik.
tahu??

Hari tanpa beg plastik telah dilancarkan di negeri Selangor sejak 2hb Januari 2010. Sejak ia berlangsung, kita terdengar yang positif, mahupun yang negatif. Hari tanpa beg plastik sewajarnya tidak terhad pada tanpa plastik sahaja, tetapi melanjutkannya kepada aspek-aspek yang lain, seperti tidak menggunkan Styrofoam atau polystyrene yang merupakan bahan-bahan yang hanya boleh diguna sekali sahaja. Tambahan pula, konsep 3R (reuse, reduce, recycle), guna semula, kurangkan dan kitar semula merupakan contoh yang perlu kita amalkan setiap hari, dan bukan sekadar untuk plastik sahaja. Ia perlu merangkumi bahan-bahan dalam kehidupan seharian.



di negara-negara seperti Amerika dan seangkatan, dah lama gunakan beg kertas bila membeli dan belah.
negara malaysia pun sepatutnya dah lama guna cara itu.

insyaallah rakyat akan sokong kempen,
KALAU berikan beg kertas begini




itulah kaitan tajuk kat atas tu.kehkehkeh
 itu cerita dia KALAU ^___________^

surat untuk mohon cuti


seminggu 5 hari kerja.
nak cuti pun tah-tah tak dapat T__T
dah penat apply tapi cuti belum approve??


penat pergi kelas tiap hari??
pagi kelas.
petang tutor.
malam pun ade lagi????
penat?
nak cuti tapi takot lecturer takmo approve??

try bagi surat camni.










jangan marah ha ^____________^
*ramai yang tak boleh sign in blogspot tadi.





alhamdulillah.
rasenye blog yang menghina islam tu dah ditutup.

belajar membuat bintang


mari belajar membuat bintang kertas ^____^
ok bahan-bahannye :

-kertas berwarne-warni (kalo yg takde kaler pun boleh)
-bekas comel untuk menyimpan bintang yg dah siap


ok lets begin!












hasilnye akan jadi begini.
banyak.cantik!






sekarang cik ana sudah terer membuatnye!
asalkan ade je balang comel, memang takkan
guwa sia-siakan ia! yihaaaa ! ahaaakks~

kasut tumit tinggi dan risiko


high heels???
kasut tumit tinggi.
cantik dimata tak bererti indah dihati.
aku tak suka high heels.
penat kaki.


meh nak kongsi satu benda pasal KASUT TUMIT TINGGI.


LONDON: Tindakan memakai kasut bertumit tinggi membolehkan seseorang wanita nampak bergaya tetapi ia juga menjejaskan peluang si pemakai untuk menimang anak, mengikut kajian yang disiarkan kelmarin.


Pakar kesihatan dan kecergasan, Dax Moy berkata, gaya berdiri yang tidak seimbang setiap kali memakai kasut bertumit setinggi 12.7 sentimeter memberi kesan kepada organ dalaman dan kesuburan wanita.


"Jika wanita menghargai kesihatan mereka, elakkan dari memakai kasut bertumit tinggi dengan apa cara - ia tidak berbaloi dengan risiko."

Penjualan kasut bertumit tinggi dan tirus mencatat peningkatan mendadak sejak selebriti termasuk Victoria Beckham, Madonna, Kelly Brooke dan Scarlett Johansson, mula memakainya.

Berikutan Minggu Fesyen London yang bermula Selasa ini, model Agensi Miu Miu dan Mourets dijangka menguasai pentas peragaan dengan mengenakan kasut bertumit tinggi.

Namun, Moy sebaliknya memberi amaran, reka bentuk terbaru itu juga boleh membuatkan rambut gugur.

"Kedudukan pinggul cuba ditolak ke depan oleh pemakai membolehkan isi perut bergerak ke depan, menimbulkan keadaan yang ramai wanita menyangka ia adalah 'perut buncit.

"Oleh itu, mereka memampatkan organ dalaman dalam keadaan yang dikenali sebagai visceroptosis. Ia tidak berhenti di situ - leher, belakang, sakit bahu, sakit kepala malah keguguran rambut ialah hasil tidak mempedulikan cara tubuh anda dicipta untuk bekerja," katanya.

Visceroptosis ialah keadaan pernah dideritai wanita memakai korset atau barut dan kini ia tidak lagi menyakitkan pinggang sebaliknya menjadikan kaki sebagai mangsa.

Moy menambah: "Paling penting ialah masalah besar yang berpunca dari pemakaian kasut bertumit tinggi berkaitan dengan kesuburan, kitaran haid dan fungsi bahagian atas tubuh.








FAKTA: Risiko kasut tumit tinggi
  • Jejaskan peluang untuk dapat anak
  • Punca rambut gugur
  • Kasut tumit berukuran 12.7 sentimeter boleh jejaskan organ dalaman dan kesuburan wanita
  • Sebabkan leher, lutut, sendi, tulang belakang, bahu menjadi sakit
  • Boleh sebabkan pening kepala, gangguan haid






JENIS BEGINI TAKPE KOT













nota : I LOVE WEDGES <--- baik untuk menambah ketinggian ^____^

petua gigi cantik

petang tadi masa dalam perjalanan pulang dari subang USJ,
cik ana dengan bonda+ayahanda+adinda berhenti dekat kawasan rehat JEJANTAS SG BULOH..
semua parking penuh.
jadi terpaksalah cik ana stay dalam kereta sementara bonda+ayahanda+adinda keluar..
*settlekan ape yang wajib+lepaskan segala hajat KECIL dan BESAR..hehe
dari jauh terpandanglah satu amoi cina ni.
bukan main cun!
jalan lenggang lenggok je.
body perrhhh!!
makin lama makin dekat nak lintas depan BIMBO..
bila dah ngam-ngam die lalu depan BIMBO,die pun senyum..
mak aih!!!!! macam kaler emas gigi die!!!
haiyo tak rela mak nak nengok nyah!!
jadi,kesimpulannye..ko cantik cemane pun,kalo gigi kuning,tak jadi jugak nyah!
meh sini mak nak story sikit cemane cara nak memutihkan dan mencantikkan gigi..



PETUA : Ambil sepotong halia dan sesudu garam kasar, tumbuk sehingga lumat. Tambahkan sedikit air dan bancuh hingga sebati. Kumur dengan air bancuhan ini setiap kali selepas menggosok gigi sebelum masuk tidur.Amalkan setiap hari. Gigi anda bukan sahaja akan putih dan kuat malah mulut anda akan berbau wangi.



sumber : gigi putih


nota : ini untuk semue ye.bukan untuk amoi tu sahaje...ngeeeeee ❀◕‿◕❀
 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu