Mentekedarah cengkerang ke apa?

Hai engkorang semua.

Mei pun dah nak ke penghujung. Sebenarnya entri ni tersimpan dalam draft semenjak 13 Mei haritu. Kononnya bercadang nak pulish sempena perubahan baru tapi apakan daya, kita merancang tapi Allah lebih baik.





Ini lebih kepada #FamilyProject bilamana adik-beradik pakat balik berkumpul di hujung minggu. Dalam family aku, kalau bab dapur ni anchornya adalah Akak Ipar aku. Dia sangat berkaliber dalam bersilat di dapur.

Dah lama planning nak buat sesi makan cengkerang ataupun 'shell out' ataupun western dulang ni tapi disebabkan kekangan masa asyik tertunda. Jadi haritu sebelum puasa, alang-alang terkena pulak hari birthday aku jadi abang long aku teruslah ajak buat makan-makan ni.

Puas hati buat masak sendiri kat rumah sebab kos beli bahan-bahan semua tu baru lebih kurang RM50.00-RM60.00 je dapat makan 5 hingga 6 orang kalau dibandingkan makan di kedai baru 2 pax saja pun kadang tu dah RM50.00 kan ? 


*Selamat Berpuasa semua !
*Terima kasih semua singgah sini.
*On my way balas jejak engkorang :)