Menu petang ada jagung lebih dalam peti ais & kita jadikan dia bubur jagung.
Mak suka makan bubur jagung macam dengan sagu banyak-banyak.
Abah pula suka makan dengan roti putih gardenia dicarik-carik campak masuk dalam mangkuk tu.
Bong pula tak suka makan bubur atau kuih yang manis-manis.
Kakak dia pula suka makan bubur jagung ditambah biskut atau roti petak.
Menambah 2-3 mangkuk makan macam tu, kena azan di telinga baru berhenti hehehe
biskut berlemak tu yg buat mkn tak henti
ReplyDeletecampur barli ke tu Ana...?next time saya nak cuba makan bubur dengan roti petak tu
ReplyDeletesedapnya..... sesuai buat minum petang
ReplyDeleteMemang menambah lah kalau macam ni.
ReplyDeleteUnik juga makan dengan biskut lemak ni ya. Tak pernah pulak cuba ni Ana....tapi dapat bayangkan rasa dia yang berlemak tu.....
ReplyDeletekalau susah nak berhenti tu maksudnya sangat sedap la tu
ReplyDeletemcm2 style makan bubur jagung...hehe...saya suka mkn bubur jagung polos..x campur apa2..
ReplyDeleteSaya pun suka makan bubur atau pengat dengan biskut petak-petak. Agaknya dari kecik sudah biasa makan begitu, terbawa-bawa sampai sekarang.
ReplyDeletesy suka bubur jagung! tp xpernah try lagi mkn dgn biskut.. nampak sedap je tu.. haha
ReplyDeleteSedapnya bubur jagung. Boleh jadi bertambah-tambah makannya.
ReplyDeleteiskh lama tak makan macam ni..kecik2 dulu mak buat...nostalgia sangat..
ReplyDeleteAkk kalau bubur jagung hirup gitu je ... Kalau bubur kacang mmg regu dia biskut petak aka biskut 4 segi :D
ReplyDeletexpernah lagi mkn biskut dan bubur... buat cicah kan... mesti sedap.. harus dicuba oleh anak2... :D..
ReplyDeleteBubur jagung itu sedaaap. Apalagi kalo manis sikiiit, laku makan dengan roti 😍👍👍. Suka sangaaat
ReplyDeletewah, menarik gak mcm mcm ni yer
ReplyDelete