Jantina

by - 1:18 PM


Kes adik aku si Aiman exiden aritu pada aku cukup mengerikan.. mane taknye habeh bercalar balar sana sini.. sememangnyelah malang tak berbau.. kalau lah malang tu datang dengan bau nescaya ramai yang akan request untuk dia datang dalam bau-bauan yang harum lagi mengasyikkan contoh macam bau beger bakar abang burn ke.. perhhh seriyes aku tak pernah rasa lagi beger bakar abang burn ke atau abang sesape lah.. kat area aku ni baru je ada satu tempat tu kat area Bidor, Perak yang buat stall beger bakar ni.. nanti aku  nak kena p try jugakla nampak gaya sebab aku tak puas hati tengok kengkawan kemain dok up gambar tengah cantekkk punya nganga mulut nak telan beger bakar tu.. telan ayaq lioq aku tengok T______T

Berbalik pada tajuk entry aku.. Aku nak cakap pasal jantina sebenarnye.. Pada aku jantina memainkan peranan dalam penerimaan tahap kesakitan.. maksud aku tahap sakit yang mampu ditahan untuk perempuan dan lelaki adalah berbeza.. memang pon berbeza kan? contoh senang dalam kes adik aku si Aiman tu la.. kalau lah aku sebagai perempuan ni yang exiden tahap camtu aku konfem memang dok meleleh sesaja air mata sebab takleh tahan sakit.. Tapi disebabkan adik aku adelah lelaki maka dia lebih mampu tahan kesakitan tu atau dengan erti kata mudahnya ego dia lebih tebal untuk tahan sakit.. konfem lah dia takkan menanges camne aku akan nanges kalau aku yang cedera bercalar balar camtu.. Tak anak jantan arrr kalo dia lelaki nak nanges setakat luka camtu kan ? =P

Aku ni pulak ekceli masa kekecik dulu jenis lasak jugak kalo mengikut penceritaan mak aku la..semua jenis permainan budak zaman 80an 90an aku main.. tak kira lah main tuju tin ke, baling selipar ke, konda-kondi ke, wall climbing versi budak kampung ke, main tanah pon iye jugak.. dah kalo duduk kampung memang takleh lari la dari main kotor selut apa semua tu.. jatuh luka tu pun kira normal lah.. tapi mak aku cerita aku ni dulu memang jenis yang tak reti telan pil.. bila telan je konfem muntah.. muntah bukan memain pulak tu. habeh segala isi perut keluar.. pada hal nak kena telan pil anti mabuk naik kenderaan je pon yang saiz dia alahai cenonet je.. sampai umur duabelas tahun gak la aku ni tak reti telan pil.. kalo ubat air buleh lagi la sebab buleh telan lelaju je dia masuk tekak.. tapi sipbaik dah masuk sekolah menengah aku dah reti telan pil.. pil pertama aku telan adelah panadol yang biasa tu.. sebab masa tu aku pening kepala sangat masa nak balik kampung kot kalo tak silap dan masa tu belum ada lagi actifast ke soluble ke.. yang ada panadol biasa tu je makanya dari situ lah aku start reti telan ubat-ubatan yang jenis pil / tablet / kapsul ni semua.. kalo tidak memang mabuk kenderaan la aku seumur hidup.. dan rupa-rupanya mabuk kenderaan aku dah  hilang masa aku start sekolah menengah kot.. kalo tidak dulu pantang tercium bau kereta je konfem aku muntah dah.. belum aku masuk lagi dalam kereta tu.. hahaha punya terok aku masa tu!

Tapi adik aku si Aiman ni pulak memang fail kalo kena makan ubat jenis cecair.. habeh dia muntahkan segala isi perut dia kalo kena telan ubat cecair.. haishhh tetukar pulak dengan kakak dia nih =P




You May Also Like

2 Lovenote(S)

  1. Salam ziarah...

    anda telah ditagged disini

    http://bloggeralif.blogspot.com/2013/07/selamat-menyambut-ramadhan-1434h.html

    ReplyDelete
  2. hahaha. saya pun memang failed makan ubat yang cair tu.hehehe

    ReplyDelete