kaitan kempen tanpa beg plastik dan domokun


kempen hari tanpa beg plastik.
tahu??

Hari tanpa beg plastik telah dilancarkan di negeri Selangor sejak 2hb Januari 2010. Sejak ia berlangsung, kita terdengar yang positif, mahupun yang negatif. Hari tanpa beg plastik sewajarnya tidak terhad pada tanpa plastik sahaja, tetapi melanjutkannya kepada aspek-aspek yang lain, seperti tidak menggunkan Styrofoam atau polystyrene yang merupakan bahan-bahan yang hanya boleh diguna sekali sahaja. Tambahan pula, konsep 3R (reuse, reduce, recycle), guna semula, kurangkan dan kitar semula merupakan contoh yang perlu kita amalkan setiap hari, dan bukan sekadar untuk plastik sahaja. Ia perlu merangkumi bahan-bahan dalam kehidupan seharian.



di negara-negara seperti Amerika dan seangkatan, dah lama gunakan beg kertas bila membeli dan belah.
negara malaysia pun sepatutnya dah lama guna cara itu.

insyaallah rakyat akan sokong kempen,
KALAU berikan beg kertas begini




itulah kaitan tajuk kat atas tu.kehkehkeh
 itu cerita dia KALAU ^___________^

38 comments:

  1. nice..kalau g2..ramai la yang kumpul paper bag 2..hehehe

    ReplyDelete
  2. beg kertas domo ? hahaha pasti meriah sambutan

    ex GF or New GF ?

    ReplyDelete
  3. moga kempen mendapat sambutan..

    ReplyDelete
  4. hari sabtu kn hari tanpa plastik?? kt semua ngri camtu kn?? ^_^

    ReplyDelete
  5. kalau eyka..memng sokong gilakk! hehe;D

    ReplyDelete
  6. wahhh...comel! mesti ramai mauu! hehe

    ReplyDelete
  7. comel..
    sptotnye mesia pon kene gne beg krtas..

    ReplyDelete
  8. suka tengok beg kertas..kalaulah boleh buat sendiri, pastu g kedai bawa ni...:-)

    ReplyDelete
  9. cik hani dah biasa bw beg sendiri utk letak barang.. senang nk bimbit...

    ReplyDelete
  10. comelnye beg domukun tu. Nak satu leh?

    ReplyDelete
  11. pegh! kalau ade kat malaysia skang gak aku beli! haha :D

    ReplyDelete
  12. ish ish ish.comel sungguh beg kertas tue.

    ReplyDelete
  13. nice blog.........
    http://www.techzar-web-developers.com/

    ReplyDelete
  14. ari2 nak gi membeli dan belah

    -__________________________-

    ReplyDelete
  15. nak paper beg macam tu jugak..

    comeiii ja..heheh

    sebab tu ila xnak g shopping hari minggu...beli banyak2 then terlupa harine tnpa beg plastik...ehehe

    ReplyDelete
  16. beg kertas domo?? org ambil/beli.. then simpan je.. sebab sayang nak pkai.. heeee~

    ReplyDelete
  17. waaaaaaaah....bila mlaysia nak kluarkan beg kertas cmtu^^ mwaahahahaha

    p/s: tiap2 hari raima shopping kt situ nnt :D

    ReplyDelete
  18. betol bg la bag kertas.. ritu g sopping ari sabtuh..byk lak tuh.. sx xdak plastik..haii cmne la leh lupe...

    ReplyDelete
  19. lawa plak tgk beg kertas tu..bleh mntak???hehe

    ReplyDelete
  20. cute nye beg tu ! bak satu :P

    ReplyDelete
  21. nice bag n nice campaign

    ReplyDelete
  22. comel2..saya pn mesti pilih..he3..

    ReplyDelete
  23. salam..maaf sy nak bg pendapat..kalo btol la mereka mengadakan campaign mcm 2 tapi nape masih ade packaging untuk makanan m'gunakan plastic..cth mcm choc cadboury. dlu gne kertas tapi skng dah gne plastic..np eh?agk musykil di situ..^_^

    ReplyDelete
  24. wiieee..comel nya paperbag domo..ahaha..tp mesti sayang nak gune kot..ngehngeh.. :D

    ReplyDelete
  25. lalala ~~ comel nye ! :)

    ReplyDelete
  26. comelnye beg kertas tu ! hehe

    ReplyDelete
  27. Assmualaikum.... kunjung balas dari Melaka...

    ReplyDelete
  28. singgah sini.. jum vote princess http://princessdelliza.blogspot.com/2011/05/cntest-mata-paling-cantik.html

    ReplyDelete
  29. syg la plak nak guna kalau da comey2 gitu..haha

    ReplyDelete
  30. perhh ..
    memang tiap2 hari missh pergi shopping ;)

    ReplyDelete
  31. kalau beg kertas comel seperti itu.. rasa sayang pulak nak guna.. baek simpan buat perhiasan.... ^_^

    ReplyDelete
  32. hahaha bagus jugak, kalau semua kdai buat plastik mcm tu, mmg tak la smpah merata2. haha hebat oh. mcm plastik kedai mhl2 en, org simpan je plastik dorg .haha

    ReplyDelete
  33. yup. sy setuju. lebih baik guna beg kertas. beg kertas domo lagi cun. hekhek

    ReplyDelete