petua gigi cantik

petang tadi masa dalam perjalanan pulang dari subang USJ,
cik ana dengan bonda+ayahanda+adinda berhenti dekat kawasan rehat JEJANTAS SG BULOH..
semua parking penuh.
jadi terpaksalah cik ana stay dalam kereta sementara bonda+ayahanda+adinda keluar..
*settlekan ape yang wajib+lepaskan segala hajat KECIL dan BESAR..hehe
dari jauh terpandanglah satu amoi cina ni.
bukan main cun!
jalan lenggang lenggok je.
body perrhhh!!
makin lama makin dekat nak lintas depan BIMBO..
bila dah ngam-ngam die lalu depan BIMBO,die pun senyum..
mak aih!!!!! macam kaler emas gigi die!!!
haiyo tak rela mak nak nengok nyah!!
jadi,kesimpulannye..ko cantik cemane pun,kalo gigi kuning,tak jadi jugak nyah!
meh sini mak nak story sikit cemane cara nak memutihkan dan mencantikkan gigi..



PETUA : Ambil sepotong halia dan sesudu garam kasar, tumbuk sehingga lumat. Tambahkan sedikit air dan bancuh hingga sebati. Kumur dengan air bancuhan ini setiap kali selepas menggosok gigi sebelum masuk tidur.Amalkan setiap hari. Gigi anda bukan sahaja akan putih dan kuat malah mulut anda akan berbau wangi.



sumber : gigi putih


nota : ini untuk semue ye.bukan untuk amoi tu sahaje...ngeeeeee ❀◕‿◕❀

22 Lovenote(S):

  1. tq for tips.manalah nak cari halia kat sini ye

    ReplyDelete
  2. halia yg xthn tu..
    erk...
    kalo gne stoberi blh x?
    keh3

    ReplyDelete
  3. petua guna halia + garam, xpnh dgr lg rasanye...

    ReplyDelete
  4. huhuhu menarik tertarik, nti leh try:)

    ReplyDelete
  5. 1 time dengaq.. apa pun terbaik dari halia...

    ReplyDelete
  6. @Rozuan Ismail:PCB dok ktne?susah ek nak cari halia?

    ReplyDelete
  7. @Cik Ezy:err boleh je kot tp kang jd lain pulak kaler gigi tu..hihi

    ReplyDelete
  8. @cik aisha:cik ana pun baru je tau psl gune halia+garam kasar ni..hihi

    ReplyDelete
  9. @renjerkabloi:jgn dok tertarik sgt renjer..hehe

    ReplyDelete
  10. org ckp strawberry pon bole. tapi cara camne tatau la plak. hehe

    ReplyDelete
  11. @Dak Ketegaq:ha tu la psl..HALIA punya psl jadi nk try la satgi..hihi

    ReplyDelete
  12. @azureEn:owhh yaka??biaq betoi!!
    emm kalo guna strowbery,abeh kena telan je la satgi..hihi

    ReplyDelete
  13. huhu...betul3....maknenye sume mende kene jage kn~

    ReplyDelete
  14. @anamizutelan habeh sekali dgn yg kuning tu... hehe

    ReplyDelete
  15. Bagus petua ni..
    boleh cuber..

    ReplyDelete
  16. @adib syazwan:yesss betul tu adib..semue bende kene jage..hihi

    ReplyDelete
  17. @hairul392:ce cube..ce cube...hihi~~

    ReplyDelete
  18. hhohohh. gigi mencerminkan kecantikan seseorang. hahak. nanti gigi rosak nak test la petua tu. =p

    ReplyDelete
  19. bagus tips . hihi . gigi bagi teratur ada tips tk ? haha .

    ReplyDelete
  20. terkejut plak pasni laki aku malam2 berdentu dentam bunyi lesung.hahaaa

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu