Ape Pon Tak Boleh !

1:22 AM 30 Comments A+ a-


horey guwa masih diberi peluang conteng diary kecil guwa ni ! dah dekat sebulan tak menulis apa² kat sini. tiap hari guwa cuma mampu singgah tengok pastu tengok list kengkawan yang hapdet dan p jenguk blog dorang yang mana sempat. bz sangat lettew konon. phuiii ~ =P

ekceli memang agak diserang dengan macam² dugaan walaupun baru masuk suku pertama tahun duaributigabelas ni.. bab kerja memang agak heavy jugak tahun ni. dengan pertukaran pihak atasan, pastu pulak ada masalah² yang pada guwa sangat mencabar keimanan guwa lah. tapi guwa rilek. "guwa ok"  - bak kata khir rahman dalam rock oo rimba bara. kehkehkeh ~

guwa peram dah beberapa hari minggu benda ni kat draft. nak kata bizi sesangat tu takde lah. stil ada masa senggang. boleh je guwa jenguk blog kengkawan ohsem kat list guwa. guwa pegi je baca blog kengkawan yang hapdet. yang kuar list paling atas, guwa klik pastu baca citer latest die. pastu guwa p pulak melawat link yang dok kat nombor dua.. sama jugak guwa baca kasi hadam pastu ada yang guwa tinggal komen. ada yang guwa tak tinggal komen. saja takmau owner dia perasan guwa ada mai singgah. chitt ~ =P

nak kata guwa berhibernasi.. hermm takla jugak rasenye. sebab guwa bukan spesis beruang kutub.. guwa mamalia berdarah O plus. err okeh merepek. dan guwa meluat situasi sekarang. politik. politik. politik. tak payah taruk bendera penuh sana sini pon orang akan undi lah kalo orang nak undi. dah lah gantung bendera siap taruk botol mineral buat jadi pemberat. felda guwa ni seminggu dua nih tiap petang hujan turun boleh tahan gak la angin + guruh + kilat = ribut dia. bila ujan dah setel, bertaburan dan bersepahan la sana sini bendera² yang bergantungan tadi. yang lagi molek bila bendera yang dorang taruk guna buluh. bergelimpangan lah buluh² tu semua pakat tumbang atas jalan. penyudahnye ? memang tunggu malam la baru dorang mule operasi baikpulih mana bendera yang bertaburan tu. guwa rimas dengan ini semua. ini semua poyo ! phuii ~ =P


"... baik poie mampuih dari susah an sumo oghang...
rembau most wanted yaw ! ... "


berhantu lagu nih. guwa dok pulun layan lagu nih versi Hot FM Am Krew.
si FBI + Fara + AG hangitkan jadi Bota Most Wanted Yaw ! 
disebabkan guwa orang Perak memang guwa layaaan habesla. ahakss =P


30 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
April 30, 2013 delete

hahaha sowang lagi dah kemaruk rembau most wanted..

Reply
avatar
April 30, 2013 delete

haha, betul tu. Bendera sana sini. Pembaziran yang nyata. Lagi satu, mencemarkan pemandangan.

Reply
avatar
Ayie Abas
AUTHOR
April 30, 2013 delete

as salamualaikum ana :)

lepas 5 mei nanti hilang laa semua tu...haha :P

Reply
avatar
Syazana Zainn
AUTHOR
May 02, 2013 delete

ghembau most wanted yawww

haha

perang bendera di mana2 aje
hihi

Reply
avatar
wantie
AUTHOR
May 03, 2013 delete

tau tak pe.. kekadang nak parking keta kena tersangat sangat berhati hati. lindung dek bendera la katakan.

Reply
avatar
Hafizin Jamil
AUTHOR
May 04, 2013 delete

lu malas..tu jee..

Reply
avatar
Teena
AUTHOR
May 04, 2013 delete

Tp kekadang seronok tengok bendera byk2 nih. Nmpak meriah.

Nice to see your blog, please visit mine too
insanbiasabiasa@blogspot.com

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 05, 2013 delete

"..ghembau most wanted yaw !!! " hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 05, 2013 delete

ya bisa dong

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 05, 2013 delete

pembaziran yang nyata. nti lps mengundi setel konfem semua brg naik. ahaksss

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 05, 2013 delete

wslm ayie :) x sbr nk tgk hari esok tanpa ada dah bendera2 tuh sume hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 05, 2013 delete

yaw ! yaw ! ahaha

peranggggg jyeahh ! =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 05, 2013 delete

haah kak. kat simpang2 pon penuh depa boh bendera + banner parti memasing. smpai gelap la simpang. kita nih nk kuar simpang pon jenuh dok panjang tengkuk jenguk ada keta lintas ke dak ke.. haisssh ~

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 05, 2013 delete

mim alif lam sin. bknlah guwa mls sbnrnye.
semangat nk menulis tu ade je. cuma ada
kekangan dr segi beberapa faktor =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 05, 2013 delete

nmpk meriah mmg nmpm meriah la. yg guwa nyampah tu sbb
dipasang yg tak kena tmptnye. itu je =P

Reply
avatar
May 07, 2013 delete

tak suka tgk bendera parti yg tergantung banyak2 tu. serabut :D

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
May 08, 2013 delete

eleh.. ngaku je lah tengah berhibernasi.hahahaha :P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 09, 2013 delete

haah sabo jer lah =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 09, 2013 delete

haah tu la psl. sampai rasa gelap x nmpk langit dah.
punyela sakan depa dok boh bendera parti :D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 09, 2013 delete

ciss Boni ! takmo ngaku gak ! hahaha :P

Reply
avatar
Wak Gelas™
AUTHOR
May 10, 2013 delete

salam jumaat yee dari wak yg jauh dimata..ehHHee

Reply
avatar
izan mama mia
AUTHOR
May 10, 2013 delete

salam singgah cni yeew..

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
May 10, 2013 delete

marah bonar nih.. =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 10, 2013 delete

salam jumaat jugak wak.
mekaseh ye wak sudi dtg :P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 10, 2013 delete

Terime kaseh IMM sudi singgah sini :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 10, 2013 delete

Takdelah marah sgt sbnrnye MIJ =P

Reply
avatar
Aniq Bukhary
AUTHOR
June 09, 2013 delete

Apa pon tak boleh :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
June 10, 2013 delete

Aniq !!! lama x dtg. mano poie ? hehe

Reply
avatar