Ape Pon Tak Boleh !


horey guwa masih diberi peluang conteng diary kecil guwa ni ! dah dekat sebulan tak menulis apa² kat sini. tiap hari guwa cuma mampu singgah tengok pastu tengok list kengkawan yang hapdet dan p jenguk blog dorang yang mana sempat. bz sangat lettew konon. phuiii ~ =P

ekceli memang agak diserang dengan macam² dugaan walaupun baru masuk suku pertama tahun duaributigabelas ni.. bab kerja memang agak heavy jugak tahun ni. dengan pertukaran pihak atasan, pastu pulak ada masalah² yang pada guwa sangat mencabar keimanan guwa lah. tapi guwa rilek. "guwa ok"  - bak kata khir rahman dalam rock oo rimba bara. kehkehkeh ~

guwa peram dah beberapa hari minggu benda ni kat draft. nak kata bizi sesangat tu takde lah. stil ada masa senggang. boleh je guwa jenguk blog kengkawan ohsem kat list guwa. guwa pegi je baca blog kengkawan yang hapdet. yang kuar list paling atas, guwa klik pastu baca citer latest die. pastu guwa p pulak melawat link yang dok kat nombor dua.. sama jugak guwa baca kasi hadam pastu ada yang guwa tinggal komen. ada yang guwa tak tinggal komen. saja takmau owner dia perasan guwa ada mai singgah. chitt ~ =P

nak kata guwa berhibernasi.. hermm takla jugak rasenye. sebab guwa bukan spesis beruang kutub.. guwa mamalia berdarah O plus. err okeh merepek. dan guwa meluat situasi sekarang. politik. politik. politik. tak payah taruk bendera penuh sana sini pon orang akan undi lah kalo orang nak undi. dah lah gantung bendera siap taruk botol mineral buat jadi pemberat. felda guwa ni seminggu dua nih tiap petang hujan turun boleh tahan gak la angin + guruh + kilat = ribut dia. bila ujan dah setel, bertaburan dan bersepahan la sana sini bendera² yang bergantungan tadi. yang lagi molek bila bendera yang dorang taruk guna buluh. bergelimpangan lah buluh² tu semua pakat tumbang atas jalan. penyudahnye ? memang tunggu malam la baru dorang mule operasi baikpulih mana bendera yang bertaburan tu. guwa rimas dengan ini semua. ini semua poyo ! phuii ~ =P


"... baik poie mampuih dari susah an sumo oghang...
rembau most wanted yaw ! ... "


berhantu lagu nih. guwa dok pulun layan lagu nih versi Hot FM Am Krew.
si FBI + Fara + AG hangitkan jadi Bota Most Wanted Yaw ! 
disebabkan guwa orang Perak memang guwa layaaan habesla. ahakss =P


30 Lovenote(S):

  1. hahaha sowang lagi dah kemaruk rembau most wanted..

    ReplyDelete
    Replies
    1. "..ghembau most wanted yaw !!! " hahaha

      Delete
  2. haha, betul tu. Bendera sana sini. Pembaziran yang nyata. Lagi satu, mencemarkan pemandangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pembaziran yang nyata. nti lps mengundi setel konfem semua brg naik. ahaksss

      Delete
  3. as salamualaikum ana :)

    lepas 5 mei nanti hilang laa semua tu...haha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm ayie :) x sbr nk tgk hari esok tanpa ada dah bendera2 tuh sume hehehe

      Delete
  4. ghembau most wanted yawww

    haha

    perang bendera di mana2 aje
    hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaw ! yaw ! ahaha

      peranggggg jyeahh ! =P

      Delete
  5. tau tak pe.. kekadang nak parking keta kena tersangat sangat berhati hati. lindung dek bendera la katakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak. kat simpang2 pon penuh depa boh bendera + banner parti memasing. smpai gelap la simpang. kita nih nk kuar simpang pon jenuh dok panjang tengkuk jenguk ada keta lintas ke dak ke.. haisssh ~

      Delete
  6. Replies
    1. mim alif lam sin. bknlah guwa mls sbnrnye.
      semangat nk menulis tu ade je. cuma ada
      kekangan dr segi beberapa faktor =P

      Delete
  7. Tp kekadang seronok tengok bendera byk2 nih. Nmpak meriah.

    Nice to see your blog, please visit mine too
    insanbiasabiasa@blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. nmpk meriah mmg nmpm meriah la. yg guwa nyampah tu sbb
      dipasang yg tak kena tmptnye. itu je =P

      Delete
  8. tak suka tgk bendera parti yg tergantung banyak2 tu. serabut :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah tu la psl. sampai rasa gelap x nmpk langit dah.
      punyela sakan depa dok boh bendera parti :D

      Delete
  9. eleh.. ngaku je lah tengah berhibernasi.hahahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciss Boni ! takmo ngaku gak ! hahaha :P

      Delete
  10. salam jumaat yee dari wak yg jauh dimata..ehHHee

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam jumaat jugak wak.
      mekaseh ye wak sudi dtg :P

      Delete
  11. salam singgah cni yeew..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terime kaseh IMM sudi singgah sini :)

      Delete
  12. Replies
    1. Takdelah marah sgt sbnrnye MIJ =P

      Delete
  13. Replies
    1. Aniq !!! lama x dtg. mano poie ? hehe

      Delete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu