Tips | cara mengorat sebenar

12:39 AM 45 Comments A+ a-



mempersembahkan  ------- TIPS MENGORAT EDISI… errr edisi benar kot =P

Maaf le kat entry sebelum ni guwa macam memain plak kan.. yelah kekononnye nak bagi Tips mengorat lah sangat kan.. last² takde pon.. ketiak wangi gak  yang ade.. ahakss =P

Tapi !

Ahah ade tapi kat situ.. macam ada aura telepati plak bila tetibe Ejam mai singgah pastu siap bagi tips mengorat Lenglui (awek) yang betol ! guwa pon terjahla kan.. wahhhh kemain meriah lagi tips ejam bagi.. haaa meh sini nak kongsi meh.. ada la sikit tips yang perlu diambil tahu kalo nak mulekan mengorat awek ni...

*tips ini selalunye untuk mengorat awek yang situasinye kite boleh jumpe die kerapla contohnye kat tempat keje ke.. kat kedai area rumah kite ke..
*kalo yang jumpe sekali je kat konsert jom heboh, keberkesanan untuk guna tips ni tak tahulah ye. It’s on your own risk. Ahakss =P

  • Senyum

Kalo muka jenis ketaaaaaat je, sory la bro. belom pape lagi dah nak buat muke ketaaat je kan ? manela awek nak sangkut bro. tapi takyah la dok semyuuuum manjang plak. Satgi awek tu ingat ada wayar shot ke hape.. naya plak.

  • Wangi

Ini harus! Macam ejam cakap la pompuan akan tertarik dengan bau wangi.. kadang² dia akan jadi rindu bau wangian yang tiap hari dia selalu bau.. pastu pulak kan,bila tiba² bau tu takde dalam satu hari, normally gegerl akan tertanye² dan rindu bau tu.. tak kisahlah pakai jenis ape.. asalkan wangi.
Part mulut, ketiak, kaki ape semua tu memang haruslah jugak wangi.kalo yang tu busuk, tak jadi jugak.

  • Segak / Kemas

Ha part ni memang kena jagala.. bukanla maksud segak tu wajib muka kena hensem. Pompuan ni sebenarnye dia bukanla pandang sangat rupa. Seriyesly, gegerl sebenarnye takdela sangat nak kejar yang hensem. Tapi memadailah kalo segak atau kemas. Paham dak ? dia macam biarlah muka macam pecah rumah sekalipon tapi usaha la pakai kemas², rambut janganla serabai.
Pastu plak, pakaian plak janganla jenis koyak kat lutut ke hape. Tu macam nak p konsert rock boleh la kot. Kalo tiap kali nak mengorat, ko pakai cantu rasenye baik lupekan je lah kot.

  • Caring / ambil berat

Ambik berat ni tak perlulah ko pegi amek penimbang berat pastu siap tanye plak lagi berat awek tu bape kilo.. kalo camtu sah-sah dapat penampar free je kot =P
Kalo kebarangkalian ko terserempak dengan die tu banyak kali, ko spontan je tanye contohnye :

“dah makan ke ?” die plak jawab “haah baru je dah tadi”
Pastu jawabla “ala dah ke ? baru nak belanje”

konfem die senyum manje je. Pastu next time try la ajak betol² plak. Tapi make sure ko belanje la. Janganla pulak die yang bayar. Memang tak dapat arrr kalo camtu =P

okeh cukup takat ni dulu.
nanti guwa sambung.
membantu tak kali ni ? =P

* Ejam , jangan marahh ha. guwa eksploitasi tips yang lu kasi ;)
demi membantu kawan guwa tu. kehkehkeh

45 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Iffah Afeefah
AUTHOR
September 22, 2012 delete

heh y penting caring kot

pempuan mudah caer ngn caring itu

ah cm aku lak pempuan tu

Reply
avatar
Azmira Yusof
AUTHOR
September 22, 2012 delete

hahaha , caring . bila caring pmpm nie mula ase syok kt lelaki tu .ingat paling penting pembersih . muka hensem tahap Justin biebier / kpop tapi kuku fail . hitam dan panjang mcm bela hantu kuntianak .

Reply
avatar
Sanji Ngatmi
AUTHOR
September 22, 2012 delete

belajar tea kwon do ea .. cumelnye

Reply
avatar
Mira Adzlia
AUTHOR
September 22, 2012 delete

mmg pompuan suke dgn lelaki yg caring...rse dhargai gitu :)

Reply
avatar
Syazana Zainn
AUTHOR
September 22, 2012 delete

bg schaze biar segak dgn kemas..

loya tgk boboy selebet -,-'

Reply
avatar
wantie
AUTHOR
September 22, 2012 delete

hahaha.. ni baru tips sebenar ek.
bagus bagus..

Reply
avatar
September 22, 2012 delete

hahaha. best la kena ngorat...

Reply
avatar
Limin
AUTHOR
September 22, 2012 delete

biar aku try pancing orang dulu ... eheheh.. xD.. kalo x jdik cne? ehhe

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
September 23, 2012 delete

hahaha.. da lama da tinggalkan bidang mengayat ni.hehehe

Reply
avatar
Crew Fathi
AUTHOR
September 23, 2012 delete

Assalamualaikum.. ^_^
Hurmm.. bab ngorat nieh wa minat nak masuk campur.. Haha..
Bagi wa la kan.. Wa kalau nak ngorat orang.. Tak berani sikit.. Tapi bila tengok si "bakal" bini/awek... Ha.. Keberanian tu datang baru la ngorat.. Haha.. Tapi cara wa ngorat tak la gelojoh.. Mintak no hp terus.. No.. No..
Cara wa slow.. Kena lu selami hatinya... Maksud wa.. Cara ia berpakaian.. Cara dia bercakap.. Kerna semua tu mencerminkan sifat perbadi depa..

Reply
avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
September 23, 2012 delete

Hihihi..boleh la tips ni diguna pakai oleh bro2 di luar sana..ngeeeee.good luck.

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
September 23, 2012 delete

selalunye pompuan lebih cair kalo
lelaki tu 'caring' kan ipah? ehehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
September 23, 2012 delete

haha kalo pengotor x jadi jugak kan mira =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
September 23, 2012 delete

belajar teakwando ? errr taklah..
bljr tekwando sendiri je. ahakss =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
September 23, 2012 delete

"..terasa diriku begitu berharga... " <-- ceni ea mira? =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
September 23, 2012 delete

ni baru tips yg sebenar la kak.. ehehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
September 23, 2012 delete

iyolah chill saja :D

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
September 23, 2012 delete

hahaha untung la kan ? =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
September 23, 2012 delete

Zuan nti sila lah try =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
September 23, 2012 delete

ha silekan try.. kalo x jadi tu maknanye
ade 'bahan' yg kurang lettew =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
September 23, 2012 delete

ececece dah lama tnggalkan ye Boni hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
September 23, 2012 delete

waalaikumsalam Fathi ^_____^

slow2 la kan ? kalo gelojoh sangat
pompuan tu pon takot nak proceed =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
September 23, 2012 delete

kalo dorang berani, dorang bleh la try
nti kan Arina kan?? ehehehe

Reply
avatar
zila manaf
AUTHOR
September 23, 2012 delete

yg penting bg sy ialah wangi~~~hehehe

Reply
avatar
September 24, 2012 delete

sesuailah untuk yg single mingle lagi hehehe

Reply
avatar
September 24, 2012 delete

ayat kena manis punya,kehkeh

Reply
avatar
Betta sp
AUTHOR
September 24, 2012 delete

kena pandai ayat! kalo x camner negro blh dpt pompuan malaysia, blambak kes nie kat berita

Reply
avatar
September 25, 2012 delete

wangi tu, mmg natural dah ade kat anep. hihi

lain2 tu, ehemmm

Reply
avatar
confdeb
AUTHOR
September 25, 2012 delete

bagus tips nak try le..ahaha

Reply
avatar
September 25, 2012 delete

yup, caring tu berkesan tapi tgk keadaan jgak kn ^^

Reply
avatar
Fiza Suhaimi
AUTHOR
September 25, 2012 delete

assalamualaikum cik ana ^^ semua perempuan suka lelaki caring.. memang terasa dihargai.. tapi fiza lebih suka lagi kalau lelaki tu pandai buat lawak.. tapi kalau lawak yang tersangat annoying memang dia menempah rasukan lempangan fiza laa.. hehehe.. :D

Reply
avatar
Sanji Ngatmi
AUTHOR
September 26, 2012 delete

mengorat memang susah .. dah dapat senang senang je mainkan perasaan orang kan .. dah dapat .. mencik !

Reply
avatar
Sanji Ngatmi
AUTHOR
September 26, 2012 delete

sendiri cane ?? red belt tu .. nice game

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
September 26, 2012 delete

amboi kemain detail tips2 nye..berguna ni utk bujang2 malaya sekalian..:)

Reply
avatar
September 26, 2012 delete

hahaha dtg belajar cara nk usha awek...

Reply
avatar
Ash Give
AUTHOR
September 26, 2012 delete

"Janganla pulak die yang bayar. Memang tak dapat arrr kalo camtu =P" baca serius ujung ujung aku gelak baca ayt kat atas ni..

Nice tips.. Tang kebersihan diri, wangi tak serabai tu paling penting..mcm gua hahaha

Reply
avatar
Yousof
AUTHOR
September 27, 2012 delete

Segak tak bermakna kacak. Orang kacak sekali pun kalau tak jaga kebersihan diri, itu namanya kacak yang busuk hihi.


Senyum + wangi + segak + ambil berat = Ciri² lelaki melayu terakhir. ;D

Reply
avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
September 29, 2012 delete

Hahahaha..saya tak boleh ! Saya sudah master..mana boleh ngurat master..hahahaha

Reply
avatar
ct kektus
AUTHOR
October 03, 2012 delete

dapat lelaki caring, memang bertuah lah. tambah pulak lelali yg beragama. mmg terbaik. hehe :D

Reply
avatar
June 11, 2013 delete

sy ni pemalu nak ngorat pun susah...kalu tgk jak pmpuan trus bersembunyi...hehe

Reply
avatar
nisa surihani
AUTHOR
September 20, 2013 delete

sy suke part yg wangi tu.haha

Reply
avatar