Janggal Rasenye

10:23 PM 17 Comments A+ a-

Musim cuti sekolah ni saja entah tak terkira berapa ramai kengkawan kahwin.. ada yang berjodoh dengan kawan yang memang dah kenal dari zaman sekolah dedulu.. ada jugak yang berjodoh dengan orang sekampung walaupun sebelum ni bercinta dengan orang lain.. ada jugak yang kawen dengan kawan masa sekolah rendah dulu.. lost contact  lepas habes sekolah rendah pastu tetiba bila tengok dia invite event kat fesbuk, tup tup laaaaa dengan dia tu ke rupanya ? Gitulah bila dinamakan jodoh.. kita sendiri memang takkan tahu siapa jodoh kita.. 

Aku pulak memang kalau pegi majlis kahwin member ke, saudara mara ke, kawan punya kawan punya kawan ke.. kalau tak dapat bergambar dengan pengantin memang aku rasa ralat betol.. totally janggal gila.. dia punya feel tu macam ala-ala berak pastu tak basuh. ha sampai tahap tu. biar aku tak makan masa kat kenduri tu takpe asalkan aku dapat begambar sekeping jadila dengan pengantin.. bukan nak banyak. SEKEPING je.. sebab pada aku, bila dapat begambar dengan pengantin tu dia punya kepuasan macam dapat menang award riburiban. ha gittew. hahaha.

Bila p kenduri tu tak dapat nak begambar dengan pengantin disebabkan alasan malu, segan nak tunggu lama kat situ sebab tak rasa macam welcoming, pada aku itu alasan macam bullshit. Dan disebabkan pegi secara berjemaah, maka aku terpaksa follow majoriti yang segan dan malu tu untuk blah dari majlis sebelum pon dapat begambar dengan pengantin. seriyesly aku memang terkilan gila. mai jauh² dengan harapan nak dapat begambar sekeping je pon dengan pengantin---- hancur.

Besoknye pengantin kol siap mintak maaf sebab tak sempat nak begambar. Masa sesi nak begambar, bila cari, tengok² kengkawan dah takde. aku nak jawab apa? nak kata apa lagi ? hermm kan je la. Takkan pulak aku nak kepoci pasal kesah sebenar disebalik kejadian.Seriyesly pengantin punya suara sayu gila sebab rasa bersalah tak sempat nak begambar dengan kengkawan yang dia nampak ada datang dan dia siap bisik tunggu dulu tau jangan balik dulu sebab nanti nak begambar. 

Ini wedding reception yang aku pernah pergi pastu aku balik dengan rasa paling tak puas.




17 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Mizz Aiza
AUTHOR
June 17, 2013 delete

gambar tu boleh dijadikan kenang-kenangan..

Reply
avatar
Siti fironika
AUTHOR
June 17, 2013 delete

yup..ramai betol kekwan yg kahwin masa cuti sekolah baru2 ni..ada yg say dpt pegi, ada gak yg mmg xdpt nak pegi, coz ada komitmen lain la plak time2 tuh..hehe
>> http://firohar.blogspot.com/

Reply
avatar
June 17, 2013 delete

Kisah kawin-kawin... kenduri kawin...

Jangankan kata nak bergambar+makan...

Dapat l/k 9 undangan kawin-kawin sejak bulan lepas, tapi... satu pun tak dapat pergi!! *Terperangkap di kampung* (~_~)

Reply
avatar
Nao Mei
AUTHOR
June 17, 2013 delete

Alolo...natik cik akak kawin..jom lah bergambar dengan cik akak pula...kedong adik dah rajin bergambar...hihi...
thank bagi gambar tu..insyaAllah satu persatu gambar tu akan jadi entri ayat cinta cik akak....

cik akak tak follow sini tau...adik tak kata cik akak nie mahkluk asing eh...pandei je mintak gambar...tapi tuannya belog follow lagi...hihi...tapi tak payah susah hati tau..cik akak dah tekan butang follow tu....

jom baca nie...cik akak tempek gambar adik tau..http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/06/nak-tengok-tak-kekasih-hati-cik-akakjom.html

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
June 17, 2013 delete

hermm tu la kak aiza.. sentimental value die tu yg penting sbnrnye. bknla nk mkn sgt pon.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
June 17, 2013 delete

musim cuti skolah mmg jd pilihan la utk org kawen.. hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
June 17, 2013 delete

kalo tak dpt pegi mmg lagi kuciwa la rase dia kot hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
June 17, 2013 delete

kalo cik akak kawen dgn org semenanjung boleh la ana dtg begambar time wedding cik akak.. boleh begambar posing bebanyak hehe

TQ cik akak sbb singgah+folow blog kite ni hehe

ok terjah skg jugak blog cik akak hehe

Reply
avatar
AiSyA LiEzA
AUTHOR
June 17, 2013 delete

heheheheh xD suka gax bergmbr ngn pengantin..tapi dorang busy je utk snap pic sndiri..uwaaa!

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
June 17, 2013 delete

mmg pengantin bz la utk snap pic. maklumla hr bersejarah dorang la katekan kan. hehe.. tp ade je sesi utk snap pic dgn kwn2 / fmily plak kalo kite sudi tggu hehe

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
June 17, 2013 delete

lor...kitorang selagi tak dapat bergambar ngan pengantin memang tak balik besenya melainkan kalau pengantin memang betul2 busy. hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
June 19, 2013 delete

aku ni pon mmg jnis camtu lan.
mmg aku stay je tggu smpaila
smpai turn aku utk begambar
dgn pengantin sbbnye sekali tu
je la pon nk dpt. hari2 lain bkn
jd pengantin cmtu dah hehe

Reply
avatar
June 19, 2013 delete

Aduhai...terharu dgn awak pun ya. Terharu dgn pengantin tu pun ya. Tak pnh ada pengantin sgp cal kwn semata nak nyatakan rs kekesalannya. Mmmm...

Takpelah, anggap jelah takde rezeki.

Reply
avatar
iAmCekbolat
AUTHOR
June 19, 2013 delete

sampai gituan sekali . hahaha bolat rase macam nak ambil takpe tak ambil pun takpe . haha tapi kalau dah tahap akak anamizu ni wajib dah . kang tak pasal perang mulut . ekekeke

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
June 22, 2013 delete

hermm tu lah 1st time saye pegi wedding kawan sy yg x sempat pon nk snap even sekeping gmbr dgn pgntin.. sobss sobss T__T

takpelah bende dah lepas pun T__T

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
June 22, 2013 delete

hahaha hampeh =P ekceli takdela nk perang mulut pon. yg akak betol2 geram tu yg nk kalut sgt nk blah tu sbbnye deme nk menyopping je sbnrnye kat shopping complex. itu je alasan sbnrnye. maunye akak x geram. grrrr ~ ahakss

Reply
avatar
marjan
AUTHOR
June 30, 2013 delete

Best regards from Zadar, Croatia!!!

Reply
avatar