criminal minds | minda jenayah





scene I:

"hang ni dok hadap sangat la tengok cite² omputih tu.. 
cita melayu drama melayu filem melayu hang takmau hadap pulak..
kata patriotik..cehh!"

secene II:

"weh pasaipa hang lagi suka tengok cita omputih??
cita melayu pon best gak pa..
pelakon pon hensem gak..comey gak..
tuh aaron ajis..adi putra.. neelofa.. fuhh!
pasaipa ha?pasaipa? pasaipa?"

scene III:

"hang ni aku tengok dok pulun la cita omputih..
drama series plak tu.. kalo drama melayu semua
hang kutuk.. pelakon kayu la.. jalan cita dah bleh
agakla.. typical malay drama la..bla bla bla.."

scene IV:

"weh hang ni mmg pemalas arr..dok hadap cita omputih
je tak abeh²! p tulung mak hang kat dapoQ nu!"




cita omputih takde dok berebut harta syarikat manjang..
tak pusing² tema seram memanjang..
takde asyik buat cite sediiiiiiiiiiiiiiihhh aje..
cite omputih make me thinking..
woahh gile kool banduan nih [prison break]
dahsyatt arrr mamat michael nih! [burn notice]
fuhhh tererla ini pakcik! horatio caine : a man of  few words [CSI miami]
gothic style of dress tp sbnrnye abigail "abby" sciuto 
terer gila in forensic scientists..perh! [NCIS]
Dr Spencer Reid have an IQ of 187,can read 20,000 words per minute.. 
perhh! demm genius! [criminal minds]







guwa bukan anti dengan drama atau filem melayu..
otak director cite omputih kool gila!
jalan cita fuhhhhh!
and watching TV isn't being lazy.. it's research..

54 Lovenote(S):

  1. dulu suka layan cite omputeh ngan cina je...hehee sekarang layan je la suma...

    ReplyDelete
  2. eh satu lagi cite how i met your mother. yang tu kelakar :)

    cerita melayu byk yg merepek kot. haha.

    ReplyDelete
  3. hehe.. teringt kat ayah era tadi ..

    ayah : ayah berci tengok citer melayu nga koya [korea].

    era : aik, kenapa ?

    ayah : sebab, citer melayu tu CINTE jek memanjang.. koya pon ..
    era : kalo cite inggeris / hindustan lak?

    ayah : citer tu dia ade belaka mood. mood sedih, gembira, aksi, orang dok nyanyi lalala~ dan macam lagi ler.. haha

    > betul tak? era pon setuju apa yang ayah era cakp.. hehe

    ReplyDelete
  4. sekarang ni saya layan citer tv tak kira omputih,melayu,hindustan asalkan best!!

    ReplyDelete
  5. @Aishah Jahirah: cik ana pon suke omputih je lagi..hehe

    ReplyDelete
  6. @era kecik: aah abah cik ana pon x suke tgk cite melayu sbb tu la..hehe

    aah betol3! cite2 dorang tu mcm2 mood ade..kite pon xde nk bosan..hehe

    ReplyDelete
  7. @lieynanilaz: wahhh akak melekat dpn tv je la ek??hehe

    ReplyDelete
  8. kita suka tgok prison break je...huhu

    ReplyDelete
  9. sukeeee sgt tgk csi dgn prime suspect <3

    ReplyDelete
  10. sye pun layan crite omputih, korea dgn jepun jer sbb crite melayu kebanyakanny cliche sangat :/

    ReplyDelete
  11. @Cik Zety:CSI + prime suspect best! hehe

    ReplyDelete
  12. @AmyZana: aah betol3! da bleh agak jln citenye

    ReplyDelete
  13. hmmm...betul gak tu.kadang2 merepek giler rasa cter melayu.dok main setting lebih kurang je.takde motif len.aiyaa

    ReplyDelete
  14. @aReLaN: ha kan? aku tak kate SEMUA la.. cuma bila dah BANYAK sgt,yg tu yg buat aku cemuih gila dgn malay drama =D

    ReplyDelete
  15. betul tu, drama melayu meleret..sakit otak tgk hehehe

    ReplyDelete
  16. @Bobo iMBobo: yup..byk yg meleret.. mmg sakit otak tengok..

    ReplyDelete
  17. jarang tgk tv sekarang...kalau citer omputih yg aie layan supernatural...fuhh terbaiklah..hee

    ReplyDelete
  18. kalau renjer nk tonton crite ape pun xsmpat dah hehe :P

    ReplyDelete
  19. @aiEz: ahah supernatural pon layannnn gak aie! hehe

    ReplyDelete
  20. @renjerkabloi: renjer mmgla x sempat.. bz manjangggg =P

    ReplyDelete
  21. hah umi pun sokong ..jalan cerita citer omputih ni kan ..tak dapat diduga ..citer melayu ..indon and hindustan pat lagi di teka ..omputih?tak dapat ..


    um sokong pendapat dear ..chayokkk ..

    ReplyDelete
  22. bukan nak kutuk cerita melayu tp tu la hakikatnya... :)

    ReplyDelete
  23. bukan nak kutuk cerita melayu tp tu la hakikatnya... :)

    ReplyDelete
  24. wK setuju² gn kamu....

    wK lebih gemar tgk cit mat salleh sb dia buat kite pk yg kaum dia semua² pandai² dan hebat² !! ce tgk cite melayu... kalau boleh semua nak jatuh bangsa sendiri.. huhu

    ReplyDelete
  25. gagaagaga
    sameee dgn anatoo!

    segala cite omputih tgk
    hehehee

    smp mak ckp

    jgn kawen dgn owg putih udahle
    hehehe :))

    ReplyDelete
  26. setuju ! kdg2 cterw melayu depa duk mngarut je . haha

    ReplyDelete
  27. @My Life's Journey: aah kan umi.. cite melayu ni byk yg kite da bleh agak jln cite die kan? hehe

    ReplyDelete
  28. @ShahzCudin: ha kan? bukan nak KUTUK ke hape ke..hehe

    ReplyDelete
  29. @wK: aah betoi3! nak jatuhkan bgse je byk..cisss~

    ReplyDelete
  30. @aimie amalina: hahaha betol la mak aimie pesan tu! =P

    ReplyDelete
  31. @Fara E's: ha kan? tengok! fara pon stuju gak! hehe

    ReplyDelete
  32. and you're right! i sometimes more loving to watch white people films/dramas oleh karena ia sangat berkualitas dari segi sinopsis!! like you said earlier, the films made us thinking for how to make this become a real, how can he/she does this and that and so on...overall, banyak juga efek positif dan negatif bila nonton filem barat. but most importantly, buang yang keruh, ambil yang jernih!! :)

    ReplyDelete
  33. jgn lupa How i meet your mother. Hehe =P

    ReplyDelete
  34. erm...layan je la yg mana best...tpi citer2 ko list tu pun semua best kot kalau layan dari awal...aku x tengok kes xde astro pastu mls nak download :)

    ReplyDelete
  35. @APAN: aku pon xde astro gak weyhh.. lyn mane ade je kt tv tu =P

    ReplyDelete
  36. tulisan yang baik untuk di simak,,nice post

    ReplyDelete
  37. saya suka org putih sbb saya hitam :P

    ReplyDelete
  38. sayakan..sayakan..suke tgk naruto! hahahaha..*teteibe je*

    pewittttt..criminal minds tue..

    miss,
    uchi

    ReplyDelete
  39. @song@dianne: hamboiiii kemain lg ko ye uchi.. NARUTO ye?? hahaha mmg tetibe je ko! =P

    ReplyDelete
  40. biarpun komen yang ke 43 (Mungkin)
    tetap pocket nak komen..

    suka criminal minds lagi!!
    sebab dlm citer tu tak semua orang jahat memang pure jahat. ada yang jahat pasal keadaan or pengaruh.
    kat situ cam ada drama sikit :D

    contoh yang budak bawah umur dok tikam orang sana sini tu, endingnyer pasal si mak nya marahkan dia sebelum dia lahir lagi sebab katanya dia 'consume' adik kembar dia dlm perut mak dia lagi.. pergh!! psycho giler!! :D

    ReplyDelete
  41. @Pocket: pocket! u make me smile lah! hehe


    ahah! yup..thats the point.. mmg psycho giler & the jalan cerita mmg kool habes! jarang kita dpt agak whats gonna happen next in english drama or film.. SUSPEN tu yg buat nk tgk lagi dan lagi.. hoyeahhh~ hehe

    ReplyDelete
  42. salam kenal cik pink =)
    ermm, layan jugak citer omputih..

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/01/jangan-pandang-jerr-take-action.html

    ReplyDelete
  43. tau takpe. drama malay sangat la tipikal bole tau keseluruhan cerita dalam episod kedua atau ketiga.

    aku fan banget Dr Sepncer Reid tu. gila powerful skill dia.

    prison break. ohh michael scofield << die-hard-fan.

    cerita cerita mereka sangat unpredictable. buat aku ckapa "wow", "waahh", "macam tu rupanya", "eh macam mana dorang bole tefikir", "tsk tsk tsk"

    ReplyDelete
  44. gua layan korean.runningman.hahaha

    ReplyDelete
  45. @Cikgu Ma: slm kenal juga Cikgu Ma!
    terime kaseh sudi singgah sini..hehe

    ReplyDelete
  46. @Hanie Dew: ha kan? sgt tipikal..

    mmg sgt powerful si Reid tu!

    michael scofield! aku fan beliau juga!! arrrhhh x puas ati arrr ending die mcm gitu je.. tsk tskk tskk

    ReplyDelete
  47. @Un Phat Lee: woahh guwa dah byk psl RUNNINGMAN nih.. karang nk memulekan sesi penyiasatan.. huh~

    ReplyDelete
  48. Heheh. Drama melayu kadang² buat kita pun terikut dialong yang sama.. "Dah agak da jalan cerita dia." Hehe


    Prison break memang terbaik!


    Lepas habis cerita² tu terus tolong mak kat dapoq ok.. ;D

    ReplyDelete
  49. @YOUsoF: yeahhh mmg dah bleh agak jln cite die..kehkehkeh =P


    yeahhh prison break terbaek! =D




    yup.dah tlg mak dah :)

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu