criminal minds | minda jenayah

4:31 PM 54 Comments A+ a-





scene I:

"hang ni dok hadap sangat la tengok cite² omputih tu.. 
cita melayu drama melayu filem melayu hang takmau hadap pulak..
kata patriotik..cehh!"

secene II:

"weh pasaipa hang lagi suka tengok cita omputih??
cita melayu pon best gak pa..
pelakon pon hensem gak..comey gak..
tuh aaron ajis..adi putra.. neelofa.. fuhh!
pasaipa ha?pasaipa? pasaipa?"

scene III:

"hang ni aku tengok dok pulun la cita omputih..
drama series plak tu.. kalo drama melayu semua
hang kutuk.. pelakon kayu la.. jalan cita dah bleh
agakla.. typical malay drama la..bla bla bla.."

scene IV:

"weh hang ni mmg pemalas arr..dok hadap cita omputih
je tak abeh²! p tulung mak hang kat dapoQ nu!"




cita omputih takde dok berebut harta syarikat manjang..
tak pusing² tema seram memanjang..
takde asyik buat cite sediiiiiiiiiiiiiiihhh aje..
cite omputih make me thinking..
woahh gile kool banduan nih [prison break]
dahsyatt arrr mamat michael nih! [burn notice]
fuhhh tererla ini pakcik! horatio caine : a man of  few words [CSI miami]
gothic style of dress tp sbnrnye abigail "abby" sciuto 
terer gila in forensic scientists..perh! [NCIS]
Dr Spencer Reid have an IQ of 187,can read 20,000 words per minute.. 
perhh! demm genius! [criminal minds]







guwa bukan anti dengan drama atau filem melayu..
otak director cite omputih kool gila!
jalan cita fuhhhhh!
and watching TV isn't being lazy.. it's research..

54 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
January 15, 2012 delete

dulu suka layan cite omputeh ngan cina je...hehee sekarang layan je la suma...

Reply
avatar
January 15, 2012 delete

eh satu lagi cite how i met your mother. yang tu kelakar :)

cerita melayu byk yg merepek kot. haha.

Reply
avatar
era kecik
AUTHOR
January 15, 2012 delete

hehe.. teringt kat ayah era tadi ..

ayah : ayah berci tengok citer melayu nga koya [korea].

era : aik, kenapa ?

ayah : sebab, citer melayu tu CINTE jek memanjang.. koya pon ..
era : kalo cite inggeris / hindustan lak?

ayah : citer tu dia ade belaka mood. mood sedih, gembira, aksi, orang dok nyanyi lalala~ dan macam lagi ler.. haha

> betul tak? era pon setuju apa yang ayah era cakp.. hehe

Reply
avatar
lieynanilaz
AUTHOR
January 15, 2012 delete

sekarang ni saya layan citer tv tak kira omputih,melayu,hindustan asalkan best!!

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 15, 2012 delete

@Aishah Jahirah: cik ana pon suke omputih je lagi..hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 15, 2012 delete

@Cik Ungu Kamila: aah cite tu kelakar! suke3!! hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 15, 2012 delete

@era kecik: aah abah cik ana pon x suke tgk cite melayu sbb tu la..hehe

aah betol3! cite2 dorang tu mcm2 mood ade..kite pon xde nk bosan..hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 15, 2012 delete

@lieynanilaz: wahhh akak melekat dpn tv je la ek??hehe

Reply
avatar
Paris Lipton
AUTHOR
January 15, 2012 delete

kita suka tgok prison break je...huhu

Reply
avatar
Cik Zety
AUTHOR
January 15, 2012 delete

sukeeee sgt tgk csi dgn prime suspect <3

Reply
avatar
AmyZana
AUTHOR
January 15, 2012 delete

sye pun layan crite omputih, korea dgn jepun jer sbb crite melayu kebanyakanny cliche sangat :/

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 15, 2012 delete

@Paris Lipton: hoyeahhh prison break! hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 15, 2012 delete

@Cik Zety:CSI + prime suspect best! hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 15, 2012 delete

@AmyZana: aah betol3! da bleh agak jln citenye

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
January 15, 2012 delete

hmmm...betul gak tu.kadang2 merepek giler rasa cter melayu.dok main setting lebih kurang je.takde motif len.aiyaa

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 15, 2012 delete

@aReLaN: ha kan? aku tak kate SEMUA la.. cuma bila dah BANYAK sgt,yg tu yg buat aku cemuih gila dgn malay drama =D

Reply
avatar
Bobo iMBobo
AUTHOR
January 15, 2012 delete

betul tu, drama melayu meleret..sakit otak tgk hehehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 15, 2012 delete

@Bobo iMBobo: yup..byk yg meleret.. mmg sakit otak tengok..

Reply
avatar
aiEz
AUTHOR
January 16, 2012 delete

jarang tgk tv sekarang...kalau citer omputih yg aie layan supernatural...fuhh terbaiklah..hee

Reply
avatar
renjerkabloi
AUTHOR
January 16, 2012 delete

kalau renjer nk tonton crite ape pun xsmpat dah hehe :P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 16, 2012 delete

@aiEz: ahah supernatural pon layannnn gak aie! hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 16, 2012 delete

@renjerkabloi: renjer mmgla x sempat.. bz manjangggg =P

Reply
avatar
January 16, 2012 delete

hah umi pun sokong ..jalan cerita citer omputih ni kan ..tak dapat diduga ..citer melayu ..indon and hindustan pat lagi di teka ..omputih?tak dapat ..


um sokong pendapat dear ..chayokkk ..

Reply
avatar
ShahzCudin
AUTHOR
January 16, 2012 delete

bukan nak kutuk cerita melayu tp tu la hakikatnya... :)

Reply
avatar
ShahzCudin
AUTHOR
January 16, 2012 delete

bukan nak kutuk cerita melayu tp tu la hakikatnya... :)

Reply
avatar
wK
AUTHOR
January 16, 2012 delete

wK setuju² gn kamu....

wK lebih gemar tgk cit mat salleh sb dia buat kite pk yg kaum dia semua² pandai² dan hebat² !! ce tgk cite melayu... kalau boleh semua nak jatuh bangsa sendiri.. huhu

Reply
avatar
aimie amalina
AUTHOR
January 16, 2012 delete

gagaagaga
sameee dgn anatoo!

segala cite omputih tgk
hehehee

smp mak ckp

jgn kawen dgn owg putih udahle
hehehe :))

Reply
avatar
Fara E's
AUTHOR
January 16, 2012 delete

setuju ! kdg2 cterw melayu depa duk mngarut je . haha

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 16, 2012 delete

@My Life's Journey: aah kan umi.. cite melayu ni byk yg kite da bleh agak jln cite die kan? hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 16, 2012 delete

@ShahzCudin: ha kan? bukan nak KUTUK ke hape ke..hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 16, 2012 delete

@wK: aah betoi3! nak jatuhkan bgse je byk..cisss~

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 16, 2012 delete

@aimie amalina: hahaha betol la mak aimie pesan tu! =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 16, 2012 delete

@Fara E's: ha kan? tengok! fara pon stuju gak! hehe

Reply
avatar
January 16, 2012 delete

and you're right! i sometimes more loving to watch white people films/dramas oleh karena ia sangat berkualitas dari segi sinopsis!! like you said earlier, the films made us thinking for how to make this become a real, how can he/she does this and that and so on...overall, banyak juga efek positif dan negatif bila nonton filem barat. but most importantly, buang yang keruh, ambil yang jernih!! :)

Reply
avatar
Oppa Kudin Nz
AUTHOR
January 16, 2012 delete

jgn lupa How i meet your mother. Hehe =P

Reply
avatar
APAN
AUTHOR
January 17, 2012 delete

erm...layan je la yg mana best...tpi citer2 ko list tu pun semua best kot kalau layan dari awal...aku x tengok kes xde astro pastu mls nak download :)

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 17, 2012 delete

@Oppa Kudin Nz: yup cite tu pon best! hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 17, 2012 delete

@APAN: aku pon xde astro gak weyhh.. lyn mane ade je kt tv tu =P

Reply
avatar
January 17, 2012 delete

tulisan yang baik untuk di simak,,nice post

Reply
avatar
PHIRDOTE
AUTHOR
January 17, 2012 delete

saya suka org putih sbb saya hitam :P

Reply
avatar
song@dianne
AUTHOR
January 17, 2012 delete

sayakan..sayakan..suke tgk naruto! hahahaha..*teteibe je*

pewittttt..criminal minds tue..

miss,
uchi

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 17, 2012 delete

@song@dianne: hamboiiii kemain lg ko ye uchi.. NARUTO ye?? hahaha mmg tetibe je ko! =P

Reply
avatar
Pocket
AUTHOR
January 17, 2012 delete

biarpun komen yang ke 43 (Mungkin)
tetap pocket nak komen..

suka criminal minds lagi!!
sebab dlm citer tu tak semua orang jahat memang pure jahat. ada yang jahat pasal keadaan or pengaruh.
kat situ cam ada drama sikit :D

contoh yang budak bawah umur dok tikam orang sana sini tu, endingnyer pasal si mak nya marahkan dia sebelum dia lahir lagi sebab katanya dia 'consume' adik kembar dia dlm perut mak dia lagi.. pergh!! psycho giler!! :D

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 17, 2012 delete

@Pocket: pocket! u make me smile lah! hehe


ahah! yup..thats the point.. mmg psycho giler & the jalan cerita mmg kool habes! jarang kita dpt agak whats gonna happen next in english drama or film.. SUSPEN tu yg buat nk tgk lagi dan lagi.. hoyeahhh~ hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 18, 2012 delete

@amir aizat: not forget GLEE also aizat! =P

Reply
avatar
Cikgu Ma
AUTHOR
January 18, 2012 delete

salam kenal cik pink =)
ermm, layan jugak citer omputih..

http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/01/jangan-pandang-jerr-take-action.html

Reply
avatar
Hanie Dew
AUTHOR
January 18, 2012 delete

tau takpe. drama malay sangat la tipikal bole tau keseluruhan cerita dalam episod kedua atau ketiga.

aku fan banget Dr Sepncer Reid tu. gila powerful skill dia.

prison break. ohh michael scofield << die-hard-fan.

cerita cerita mereka sangat unpredictable. buat aku ckapa "wow", "waahh", "macam tu rupanya", "eh macam mana dorang bole tefikir", "tsk tsk tsk"

Reply
avatar
Un Phat Lee
AUTHOR
January 18, 2012 delete

gua layan korean.runningman.hahaha

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 18, 2012 delete

@Cikgu Ma: slm kenal juga Cikgu Ma!
terime kaseh sudi singgah sini..hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 18, 2012 delete

@Hanie Dew: ha kan? sgt tipikal..

mmg sgt powerful si Reid tu!

michael scofield! aku fan beliau juga!! arrrhhh x puas ati arrr ending die mcm gitu je.. tsk tskk tskk

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 18, 2012 delete

@Un Phat Lee: woahh guwa dah byk psl RUNNINGMAN nih.. karang nk memulekan sesi penyiasatan.. huh~

Reply
avatar
YOUsoF
AUTHOR
January 18, 2012 delete

Heheh. Drama melayu kadang² buat kita pun terikut dialong yang sama.. "Dah agak da jalan cerita dia." Hehe


Prison break memang terbaik!


Lepas habis cerita² tu terus tolong mak kat dapoq ok.. ;D

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
January 18, 2012 delete

@YOUsoF: yeahhh mmg dah bleh agak jln cite die..kehkehkeh =P


yeahhh prison break terbaek! =D




yup.dah tlg mak dah :)

Reply
avatar