Oooi Lama Tak Hapdet

Aku agak bizi terlajak bizi sebenarnye semenjak dua tiga menjak ni. Memandangkan kena kerja sorang² sebab partner kerja aku terbersalin awal daripada due date dia. Pastu pulak banyak program luar kena buat. Tu yang lama tak muncul sini.

Bebaru ni pulak, turn ofis aku kena buat Open Day (Karnival) untuk komuniti sekitar sini. Aku terpaksa mohon bantuan rakan² sekerja dari site lain untuk bantu aku sepanjang persiapan sebelum, semasa dan selepas program. Sipbaiklah jugak diorang semua tak berkira tenaga. Sudi jugak tolong aku ni. 

Alhamdulillah penuh jugak dewan untuk program separuh hari tu. Mulanya masa pagi tu aku...

risau dah tengokkan cuaca yang hujan sejak dari malam sebelumnya berlarutan sampai ke pagi tu. Dalam hati aku punya debor Allah je yang tawu. Risau bukan ape -- takot crowd tak boleh datang disebabkan cuaca hujan + jerebu yang semakin teruk masa tu.

  

Jam berganjak ke pukul 8.00 pagi dan syukurrrrr sangat bila tengok ramai komuniti sekitar bawak anak cucu datang ke kaunter pendaftaran. Barulah aku boleh selesa sikit bernafas masa tu walaupon jerebu agak teruk hahaha

  
  

Untuk program Open Day kalini aku cuma jemput 3 pihak je untuk buat pameran : Bomba, SPR dan Kesihatan (Free Medical Check Up).

Pastu acara santai yang lain : Bowling Kelapa, Gusti Lengan dan beberapa acara sukaneka lain (Terbuka kepada semua pengunjung) Gubahan Telekung (beliawanis / penerokawati) dan Pakaian Beragam Jalur Gemilang (anak² 4-7 tahun).




Pastu pulak aku terharu gila bila Encik Boss aku dedulu yang memang sporting habes dengan kitorang dulu, sudi turun padang melawat hari Open Day tempat aku.


Encik Nafis!!! Saya totally impressed dan sangat bersyukurrrrrr nampak kelibat Encik sudi munculkan diri masa program tu. Terima kaseh atas segala moral support non stop selama ni. Di saat 'sebelah sayap' sedang struggle di HKL, Encik sudi datang menggantikan 'sayap' tu. Terharu saya Encikkkkk huhuhu :")

Bosses sendiri yang SEPATUTNYA hadir sebelum-semasa-selepas program pon tak nampak sangat batang hidongnye. 

*matila aku kalo ada bosses tu yang baca blog ni wakakakaka




44 Lovenote(S):

  1. yeyyyy dah muncul semula.alhamdulillah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah muncul jugaklah PC walaupon tenggelam timbul hehe :)

      Delete
  2. Replies
    1. kalau ada Wak mesti lagi meriah hehe

      Delete
  3. hehhe. macam meriah aje tengok gambar2 tuuu. ehem, hati2 mana tawuu bos bace hak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. meriah jugak hehe. haipppppp takmo kata camtu hahaha

      Delete
  4. Oooiiii dahhh lama tak mai sini..... Ahakkksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiiiii embak es es! lama tak terjah blog embak jugak.
      maaf embak. nanti sy balas terjahannya T__T

      Delete
  5. Meriahnyaaa :) Lama menghilang :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak hilang ke mana pun Nani. ada dalam ofis je kena pulun kerja hehe

      Delete
  6. ooiii tahniah program di tempat kerja anda dapat berlangsung dengan baik di kala cuaca berjerebus ini ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiiii Plain mekaseh lah wish cenggitu. tu la pasal masa tu jerebu teruk gila. habeh orang kampung aku pakat berjerebu sama demi menyokong program aku hahaha

      Delete
  7. Comel je budak kecik tu pakai baju benderaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekceli akan lebih comel kalo amira pakai baju bendera cenggitu hehe =D

      Delete
  8. Aku dah lama pasang niat nak jumpa kartun in real life. Patutnya aku pergi event kau ni sbb aku mcm ternampak kelibat satu karakter kartun je kt gambar tu. Kalau pergi, mesti angan2 aku dh tercapai. Hahaha...

    Teruk gila kau ni buat event bahayakan kesihatan org ramai. Hahaha....

    Fuhh..lama betul x bahan kau. Rasa best dan lega kau muncul semula..kahkah...

    Btw, tahniah berjaya gak buat event ni walaupun buat kerja sorg2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa hang pasang niat lama dah ka Bro Ley? awat hang tak mai masa event aku ni, kalo hang mai konfem hang tak menyesal sebab hang dapat bertentang mata secara live dengan karakter kartun paling comel kat situ. konfem angan2 hang tercapai. hahaha

      Aku nak buat cemana. Dah tarkh tu je yang Boss aku approved untuk aku proceed kat tempat aku hahaha

      Puas hati dah dapat bahan aku? Lega gila rasa bila aku muncul kan? Aku tawu hang rindu. kahkahkah

      Terima kaseh btw :)

      Delete
  9. Wah wah seronoknya. :) Kak Ana jangan kutuk bos, nanti die datang baca. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok jugak iez bila tengok komuniti puas hati dengan event tu hehe.
      haipppppppp takmo kata camtu. nanti mai betui2 naya kak ana hahaha

      Delete
  10. comel tgok adik2 pakai baju bendera malaysia!
    harap ada lagi update lps ni!
    best of luck sis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la comel gila diorang berbaju bendera tu.
      inshaAllah moga ada lagi.
      terima kasih sofie :)

      Delete
  11. Alaaaa...apa cover muka dengan muka kartun ni...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku kan pemalu musti mau cover maaa... ehehe

      Delete
  12. Meriahnyaa....hehe marah betul dgn bos lama yee

    ReplyDelete
    Replies
    1. marah tu idok ler.. ok je kalo deme tak mai pu sebenarnye kikiki

      Delete
  13. Tahniah!!! event tu kiranya succeslah ya...
    Iyalah bukan senang nak handled event cenggini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terime kaseh Mrs.A. haah event success hehe
      Alhamdulillah sipbaikla ada rakan2 bantu jugak :)

      Delete
  14. terbaik ah. (thumbs up)
    saya pon dah sangat jarang menulis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kash KA. hurmmm tu la mungkin MASA jadi kekangan kita.

      Delete
    2. Takpe la.. kalau dah hobi dan minat blogging dan menulis ni. Mesti ada jugak masa tu.

      Delete
    3. Takpe la.. kalau dah hobi dan minat blogging dan menulis ni. Mesti ada jugak masa tu.

      Delete
  15. wahhh, nampak meriah sangat :D
    selamat kembali. hehehe :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah syukur nampak meriah hehe.
      Terima kaseh BV sudi singgah hehe

      Delete
  16. hye kak anaaa... dah lama tak tengok kak ana update. selamat kembali ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Ina! rindunya Ina.. tu la kak ana bizi sikit semenjak kena kerja sesorang skang ni hehe

      Delete
  17. dh lama xsinggah jenguk ana...sihat ka??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sehat jugakla Deanna. tu la ana pun lama tak singgah ke rumah Deanna.

      Delete
  18. sama la kita...lama tul tak hapdet

    ReplyDelete
  19. sama la kita...lama tul tak hapdet

    ReplyDelete
  20. bossess... cepat baca...
    ana dok kutuk ni.... hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohoii ZF! hahahaha chissss jangan buat pasaiiiii hahaha

      Delete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu