Namanya Tugu Monas

Aku pernah dengar pasal Tugu Monas ni masa dengar satu lagu dari seberang tu.. apa tajuk dia aku dah lupa tapi yang aku ingat memang ada kat lirik dia : "...Tugu Monas...." hahaha haaa gitteww =P


sumber : Monas

Aku tak pernah sampai pun lagi ke Tugu Monas (Jakarta) ni. Ini pun cuma souvenier dari Incik Boss aku (Ex Boss aku yang sempoi gila dedulu tu). Incik Boss aku ni memang kalo p memana, jenis tak pernah lupa kami ex staff dia. Dia anggap kami-kami ni dah macam adik-adik / anak-anak dia. 

Haritu dia ada urusan kerja kat Bangkok-beli jugak something untuk kami. Pastu urusan kerja kat Singapore pon sama jugak. Kalini dia lepas ada urusan kerja di Indonesia -- pun ingat jugak belikan something untuk kami-kami ni semua. Terima kaseh Incik Boss. 

Terharu saya sebab Encik tak pernah lupa kami T__________T (panjang gila muka terharu. Tak taw coding cemana nak buat bagi boleh boh icon-icon yang macam kat whatsapp tu. yang ada monyet tutup mata apa semua tu) Ada sesapa taw dak? Cer kongsi cer kongsi kikiki




30 comments:

  1. Boleh take note ini tempat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Embak Es Es boleh la p nanti hehe

      Delete
  2. Replies
    1. kalu Embak Es Es yang kasi konfem lagi cun melecun hehe

      Delete
  3. bestla dpt souvenirrrrr...
    nk satu! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana pon harap orang yg tlg bagi ni Ezy hehe

      Delete
  4. penah dgr jugak lagu tu! sedap nama tugu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh pernah dgr gak ea amira?? lagu tu lagu indon tu. kak ana ingatkan kak ana je yg pernah dengar kehkehkeh

      Delete
  5. Replies
    1. Yui tak layan lagu2 indon la tu tandanya hehe

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit oit Kak Sal mana ni? hehe

      Delete
    2. ehhh trdelete la plak...
      td dok BW blog kak sal... dok teringat plak dh

      Delete
    3. eh eh awat terdelete pulak tu ZF? kikiki
      owhh dok teringat kak sal lettew =P

      Delete
  7. Nanti kalau ada yang bagitau pasal coding emoji tu, buat laa satu entri inform yg lain okey?
    Aku akan menanti...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo ada yang bagitau pasal coding tu nanti aku buat entry utk hang cEro hehehe

      Delete
    2. bagus2...sesungguhnya aku juga di kalangan orang2 yg menunggu...hahaha..

      Delete
    3. sabaq naaaa. aku pon dok tunggu sama ni hahaha

      Delete
  8. Tengok Tugu Monas ni dalam satu rancangan di TV...tempat yang mesti dilawati jika ke Jakarta...
    Bila agaknya mau sampai sana pun tak tau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Fida. mekaseh singgah sini :) tu la ana pon entah bila baru dapat nak sampai ke situ =P

      Delete
  9. pestaim ni dgr psl menara monas ni ana....bestnyer dpt boss yg sntiasa igt ex anak buah kan heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. pestime ea Deanna? takpa nanti try dgr hehe. tu la syukur alhamdulillah Boss yg ni memang tiptop dgn anak buah =D

      Delete
  10. untungnya kak ana dapat souvenir dr bos. nasib baik bos baik hati hehe ^^ actually,ina first time dgr pasal tugu monas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah syukur sangat Ina sbb Boss ni memang baik hati hehe..
      Ina pon 1st time dgr psl Tugu Monas ea? hehehe

      Delete
  11. lagu berdiri bulu romaku kot cik ana....nyanyian hetty koes endang

    "Bila kudengar janji-janjinya....katanya cintanya seteguh tugu monasssss" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh alamak Incik Boss sudah mari kikiki. Haah betul la lagu Berdiri Bulu Romaku tu la ada lirik Tugu Monas hahaha kemain hafal lagi lagu2 Indon. Bila nak after-event lagi Incik? Boleh layan encik karok2 lagi =D

      Delete
  12. Yang kat atas sekali tu emas kan,..40kg ke 50 kg tah...akak pun dah lupa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh haah la baru perasan nampak macam golden je tu. wahhh camne teacher Farrah boleh tawu ni? hehehe

      Delete
  13. Keychain tugu monas rupanya.... Bagus betul la ada bos yg sayang staff2 dia. Untung kau ana asyik dapat hadiah je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah lah dapat Boss yang jenis tak lupa pada ex staff nye macam aku ni ha. Syukurrrr Alhamdulillah hehehe

      Delete