Namanya Tugu Monas

5:45 PM 30 Comments A+ a-

Aku pernah dengar pasal Tugu Monas ni masa dengar satu lagu dari seberang tu.. apa tajuk dia aku dah lupa tapi yang aku ingat memang ada kat lirik dia : "...Tugu Monas...." hahaha haaa gitteww =P


sumber : Monas

Aku tak pernah sampai pun lagi ke Tugu Monas (Jakarta) ni. Ini pun cuma souvenier dari Incik Boss aku (Ex Boss aku yang sempoi gila dedulu tu). Incik Boss aku ni memang kalo p memana, jenis tak pernah lupa kami ex staff dia. Dia anggap kami-kami ni dah macam adik-adik / anak-anak dia. 

Haritu dia ada urusan kerja kat Bangkok-beli jugak something untuk kami. Pastu urusan kerja kat Singapore pon sama jugak. Kalini dia lepas ada urusan kerja di Indonesia -- pun ingat jugak belikan something untuk kami-kami ni semua. Terima kaseh Incik Boss. 

Terharu saya sebab Encik tak pernah lupa kami T__________T (panjang gila muka terharu. Tak taw coding cemana nak buat bagi boleh boh icon-icon yang macam kat whatsapp tu. yang ada monyet tutup mata apa semua tu) Ada sesapa taw dak? Cer kongsi cer kongsi kikiki




30 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
November 11, 2015 delete

Boleh take note ini tempat...

Reply
avatar
Ezy Loy
AUTHOR
November 11, 2015 delete

bestla dpt souvenirrrrr...
nk satu! hihi

Reply
avatar
amira faqihah
AUTHOR
November 12, 2015 delete

penah dgr jugak lagu tu! sedap nama tugu ni

Reply
avatar
November 12, 2015 delete

rasa xpnh dgr lgu tu..hihihi

Reply
avatar
zarul farhana
AUTHOR
November 12, 2015 delete This comment has been removed by the author.
avatar
anamizu
AUTHOR
November 12, 2015 delete

Embak Es Es boleh la p nanti hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 12, 2015 delete

kalu Embak Es Es yang kasi konfem lagi cun melecun hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 12, 2015 delete

ana pon harap orang yg tlg bagi ni Ezy hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 12, 2015 delete

ehhh pernah dgr gak ea amira?? lagu tu lagu indon tu. kak ana ingatkan kak ana je yg pernah dengar kehkehkeh

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 12, 2015 delete

Yui tak layan lagu2 indon la tu tandanya hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 12, 2015 delete

oit oit Kak Sal mana ni? hehe

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
November 12, 2015 delete

Nanti kalau ada yang bagitau pasal coding emoji tu, buat laa satu entri inform yg lain okey?
Aku akan menanti...heheheh

Reply
avatar
zarul farhana
AUTHOR
November 12, 2015 delete

ehhh trdelete la plak...
td dok BW blog kak sal... dok teringat plak dh

Reply
avatar
Fida Z Ein
AUTHOR
November 13, 2015 delete

Tengok Tugu Monas ni dalam satu rancangan di TV...tempat yang mesti dilawati jika ke Jakarta...
Bila agaknya mau sampai sana pun tak tau....

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
November 13, 2015 delete

pestaim ni dgr psl menara monas ni ana....bestnyer dpt boss yg sntiasa igt ex anak buah kan heheheh

Reply
avatar
Sabrina SA
AUTHOR
November 13, 2015 delete

untungnya kak ana dapat souvenir dr bos. nasib baik bos baik hati hehe ^^ actually,ina first time dgr pasal tugu monas

Reply
avatar
Nafis Mokhtar
AUTHOR
November 13, 2015 delete

lagu berdiri bulu romaku kot cik ana....nyanyian hetty koes endang

"Bila kudengar janji-janjinya....katanya cintanya seteguh tugu monasssss" :D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 14, 2015 delete

eh eh awat terdelete pulak tu ZF? kikiki
owhh dok teringat kak sal lettew =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 14, 2015 delete

kalo ada yang bagitau pasal coding tu nanti aku buat entry utk hang cEro hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 14, 2015 delete

hai Fida. mekaseh singgah sini :) tu la ana pon entah bila baru dapat nak sampai ke situ =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 14, 2015 delete

pestime ea Deanna? takpa nanti try dgr hehe. tu la syukur alhamdulillah Boss yg ni memang tiptop dgn anak buah =D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 14, 2015 delete

Alhamdulillah syukur sangat Ina sbb Boss ni memang baik hati hehe..
Ina pon 1st time dgr psl Tugu Monas ea? hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 14, 2015 delete

Ehh alamak Incik Boss sudah mari kikiki. Haah betul la lagu Berdiri Bulu Romaku tu la ada lirik Tugu Monas hahaha kemain hafal lagi lagu2 Indon. Bila nak after-event lagi Incik? Boleh layan encik karok2 lagi =D

Reply
avatar
Farrah MF
AUTHOR
November 17, 2015 delete

Yang kat atas sekali tu emas kan,..40kg ke 50 kg tah...akak pun dah lupa :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 18, 2015 delete

owhh haah la baru perasan nampak macam golden je tu. wahhh camne teacher Farrah boleh tawu ni? hehehe

Reply
avatar
Bro Ley
AUTHOR
November 29, 2015 delete

bagus2...sesungguhnya aku juga di kalangan orang2 yg menunggu...hahaha..

Reply
avatar
Bro Ley
AUTHOR
November 29, 2015 delete

Keychain tugu monas rupanya.... Bagus betul la ada bos yg sayang staff2 dia. Untung kau ana asyik dapat hadiah je...

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 02, 2015 delete

sabaq naaaa. aku pon dok tunggu sama ni hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 02, 2015 delete

Alhamdulillah lah dapat Boss yang jenis tak lupa pada ex staff nye macam aku ni ha. Syukurrrr Alhamdulillah hehehe

Reply
avatar