Maksud Tersirat Pelekat P


Biasanyakan kalau kita memandu kat jalan raya mesti pernah terserempak dengan kenderaan yang ada pelekat P kat cermin kenderaan dia. Engkorang  mesti dah tawu makna dan tujuan pelekat tu ditampal kat situ kan?

Tapi enkorang tahu tak ada makna yang tersirat sebenarnya selain menandakan pemandu tu baru PASSED test JPJ.. Aku nak bagitawu rahsia di sebalik pelekat P tu. Kalo rasa nak tawu baru proceed. Kalo taknak tawu, taknak amek risiko juling bijik mata nak membaca, takyah gatal klik hehehe





· PANIK
ha ni rasenye paling kene la kot sebab kebanyakan dari diorang ni cepat panik, jadi engkorang jangan pulak buat sesuatu yang boleh menyebabkan diorang jadi panik sekaligus mencetuskan kemalangan dekat jalan raya tu.

· PEMARAH
mungkin tak mustahil diorang ni agresif orangnye so janganla gatal pegi bakar line diorang ni sebabnye mungkin diorang boleh bertindak menCELAKAkan diri sendiri atau melibatkan korang sekali.

· PANDIR
ape ke bendenye pandir nih? PAK PANDIR tawu?? ha lebih kurang cmtulah hihihi tapi jangan pulak engkorang sesuke hati je nak ejek macam tu sebabnye mungkin dorang akan berlagak pandir dengan melakukan sesuatu yang pandir juga. hahahaha ape daaaaa aku merepek ni?
· PASIF
disebabkan diorang ni belum mahir sepenuhnya, jadi engkorang janganla asyik suke-suke bunyikan hon bila diorang ni terhegeh-hegeh mengalahkan kura-kura melintas jalan.. kene pahamla fungsi P tu okey!

· PAKAR
ha tapi kalo yang ni pun bleh jadi gak. Ramai gak yang sebenarnye dah mencecah tahap pakar walaupun baru dapat lesen. Maklumlah dah selalu jadi pemandu haram tanpa lesen..hahaha 
ha spesis yang ni, jangan engkorang berlagak pulak nak cabar diorang ni berlumba.. silap-silap korang yang makan asap nanti hehehe

· PELESIT
tapi,kene ingat, walaupun baru dapat lesen, tak bermakna diorang ni pemandu berhemat, ada yang ada bakat terpendam sebagai sebenarnye. bakat ape?? PEMBULI JALANRAYA tak pun SAMSENG JALANAN.. maklumlah dah terror sebenarnye skil drift cuma lambat dapatkan lesen memandu yang sah je sebab tu la untuk otai nak jadi pelesit kehkehkeh


REMINDER : BERHATI-HATI DI JALAN RAYA..
INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG



Pstttt~ Alhamdulillah aku dah passed with flying colors dalam ujian lesen memandu. Yipppi!!! =P



47 Lovenote(S):

  1. x lama lagi kena test jpj utk dpt kan P... mintak2 lah lepas...

    ReplyDelete
  2. Tahniah cik ana...best la dia...
    ;)

    ReplyDelete
  3. dlu cikbintang ngat tu..
    P utk perempuan then L utk lelaki
    ahahhaa...so pmandu dlm kete tu llk @ pompuan..hehehe

    satu g ngatkn p utk perlahan then L utk laju..ehehhee

    ngeng sggh cikbintang ni

    ReplyDelete
  4. hehe nice..
    btw c0ngrats..~~ =)

    ReplyDelete
  5. niesz pon skang ngah P lg, sbb br amik lesen bulan 8 taun lps...pling menyampah bile ade org tunjuk hbt..ye la..kite ni kan P..jgn pndang niesz sebelah mate ok, sbb xthn geram, niesz potong die balik..pdn muke..hehe..

    ReplyDelete
  6. P for patut di elak? or p for patuh ckap cikgu di sebelah?

    ReplyDelete
  7. tahniah!! dah bleh memandu hehe.. renjer nak tumpang g lubuk nti hihi...

    ReplyDelete
  8. iwan_dextrous : untungla dah x p..hihi

    ReplyDelete
  9. logorithm : uishh poyo tu sapekah??

    ReplyDelete
  10. bunga ungu : gud luck tau bunga! ^^

    ReplyDelete
  11. MiMi PeONy : trime kaseh mimi..hihi
    sonok tau sbb lulus!! hik3

    ReplyDelete
  12. cik bintang : P = prempuan L=lelaki..aah la betol3!! hihi

    ReplyDelete
  13. niesz : kasi potong sama dia niesz!! biar die tau sape P tu sbnrnye..hihi

    ReplyDelete
  14. rossoneri : takpe kalo dua2 xdak,nti kasi ada okey? hihi ;)

    ReplyDelete
  15. gaung : boleh gak tu! ahaaakkss~~

    ReplyDelete
  16. renjerkabloi : trime kaseh renjer! nk tumpang?? buleh2 xde hal..hihi

    ReplyDelete
  17. dansa : yeyy!! bermulalah sejarah hidup sbg drifter!! yeayehh!! ^^

    ReplyDelete
  18. hee . tahniah . leh bwk kite p jalan2 . hee

    ReplyDelete
  19. L tu laju P lak perlahan hehe..

    jemput sini yer
    blog Matdin

    ReplyDelete
  20. biella93 : TQ2 biella..hihi
    jom la..nti cik ana bwk jenjalan ^^

    ReplyDelete
  21. sukahaha : aah cik ana pun rase cmtu gak..hihi

    ReplyDelete
  22. huhu...
    sangat kreatif anda ek..
    bermain dengn huruf "P"
    ;p

    ReplyDelete
  23. Layanzz Community : kretip sikit je..hihi
    P = pandai pusing-pusing..ahakks~~

    ReplyDelete
  24. pelesit..bhye 2..haha..kiwi lesen pn x amek lg..hihi

    ReplyDelete
  25. dulu2 masa kecik-kecik gigi ingat P tuh perlahan n L tuh laju.ngeee... :p

    ReplyDelete
  26. tp P byk advantage. dah tamat 2 tahun pun masih lekat lagi. hehe

    ReplyDelete
  27. Tang Pelesit tu betol.. biase la xcited dapat lesen pastu lg la xcited nk bwk kete.. =)

    ReplyDelete
  28. tahniah cik ana..da lulus..huhu

    ReplyDelete
  29. visit here...have a nice day..

    ReplyDelete
  30. saya tergolong dlm golongan panik..hihi

    ReplyDelete
  31. haih arin baru L nihh.
    na amek P punn ase takott ngan jpj.haha

    ReplyDelete
  32. laaa.. keen ingt P tuh utk PECUT je.. hahahaha~ ^_^

    ReplyDelete
  33. eheee.....ayu kasi p untuk pandai kt cik ana...weeeeeeee

    ReplyDelete
  34. P lagi satu Perlahan.. yang baru dapat lesen mesti bawa perlahan je.. takot~

    ReplyDelete
  35. P = pandai
    aku masih L lagi T.T

    ReplyDelete
  36. P tu bermakna probation/percubaan, bukan PASSED ye ^_^

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu