Menu iftar Ramadhan 20 kami dimulai dengan Gulai Ikan Haruan permintaan Abah.
Asam Pedas Keladi permintaan Mak.
Sayur Tumis Air permintaan Abah.
Nak makan dengan sambal belacan katanya.
Crab Rangoon permintaan Bong.
Bong berbuka puasa taknak makan nasi katanya takda selera.
Buah tembikai seperti biasa untuk Aku dan Abah.
Sekali lagi buat onden-onde (Buah Melaka) permintaan Abah.
Buat lebih berbagi pada Mak Lang & Mak Su.
Mak Lang pulangkan pinggan kita ada isi Kuih Dangai Bakar.
Harum bau aroma kelapa.
Mak Su juga pulangkan pinggan berisi Kuih Kaswi.
Syukur Alhamdulillah untuk rezeki Ramadhan 20.
Ramadhan semakin beransur ke penghujung :(
Ana.....kenapa sedap sangat ni? Sayur keladi tu, rindunya nak makan.
ReplyDeletelamaaaa betulll tak makan kuih dangaiiii
ReplyDeleteAnak-anak tak pandai makan sayur keladi sebab saya tak pernah masak + en. Hubby tak reti makan sayur tu.. hehehe..
ReplyDeleteBulan puasa kali ini, belum ada kesempatan nak buat kuih ondeh2, tak macam tahun lepas berwarna-warni anak2 buat..
Gulai ikan haruan sedapnya.
ReplyDeleteSemua sedap², tapi ayur keladi tu yg paling mengancam bg Akk...sebab dah lama tak makan :D
ReplyDeleteSayur bening dengan sambal belacan buat saya dah cukup sangat . Memang sukaa menu begitu. 😍😍. Ditambah berbuka dengan semangka 🍉 🤤🤤. Segaaar
ReplyDeletetengok gulai ikan haruan tu kan... teringat kat arwah bak...
ReplyDeleteBanyaknya menu. Kalau saya, ayam goreng je lah hari-hari. 😅
ReplyDelete