doa menghilangkan rasa marah

12:32 PM 15 Comments A+ a-


makin hari makin banyak keje..
makin banyak keje yg datang,makin menekan pulak..
makin byk yg menekan dari ATASAN,makin cepat pulak rase nak marah..
maklumlah,manusia biasa memanglah cepat rase marah..
cepat je nak melenting...
silap sikit je,memang boleh kene maki hamun berbakul-bakul lah..
konfem!
*saye yang kerdil lagi hine ini jugak yang kene telan semue =.='
takpelah..dah adat manusia mcm gitu..
kite yang masih waras ni,cube cari jalan cemane nak control sume tu..
jadinye,cik ana nak share satu doa untuk hilangkan rase marah yang membara dlm diri kite..


-DOA MENGHILANGKAN RASA MARAH-


A’uzubillahi minasy syaitanir rajimi. Allahummagfirli zanbi wazhab gaiza qalbi wa ajirni minasy syaitanir rajimi.

Artinya: “Aku berlindung kepada Allah dari godaan syetan yang terkutuk. Ya Allah, ampunilah dosaku dan hilangkanlah kepanasan hatiku dan lepaskanlah aku dari gangguan syetan yang terkutuk.”
sumber :>DOA<
sumber gambar : google saje
p/s : kalau kite nak halang orang lain supaya jangan marah2, maybe susah kan..jadinye,kite control diri kite je lah daripade terikut-ikut pulak kemarahan DIORANG-DIORANG tu...moge-moge kite lebih tabah menempuh ape yang datang..aminnn

15 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Freaky
AUTHOR
March 06, 2011 delete

terima kasih kerana share doa ni.

Reply
avatar
ch!natsu
AUTHOR
March 06, 2011 delete

aminn.. insyaAllah..
thanks dear 4 sharing.. =)

Reply
avatar
Scha Ara
AUTHOR
March 06, 2011 delete

marah ibarat api..
susah dipadam..
dengan doa insya Allah reda..
:)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 06, 2011 delete

Freaky : same2 Freaky ^^

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 06, 2011 delete

ch!natsu : same2..hihi

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 06, 2011 delete

Scha Ara : aah betol3..
kalo API lwn API mmg xkkan padam..hihi

Reply
avatar
renjerkabloi
AUTHOR
March 06, 2011 delete

renjer tak suka marah..kaki pancing selalunya panas baran tpi mempunyai kesabaran yang tinggi..:) tpi renjer selalu kene marah ade la hehe..ngan orang tu.. tu ha orang tu...

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 06, 2011 delete

renjerkabloi : selalu kene mrh ke??ciannye renjer..hihi
takpe,kalo renjer selalu amalkan doa ni msti org tu dah x mrh2 renjer dh psni..hihi

Reply
avatar
nelly
AUTHOR
March 06, 2011 delete

Nice info .
=)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 06, 2011 delete

renjerkabloi : aminnn ^^

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 06, 2011 delete

nelly : untuk manfaat bersame..hihi

Reply
avatar
MiMi PeONy
AUTHOR
March 07, 2011 delete

thanz ana. nice info.. ;)

Reply
avatar
bicarahati
AUTHOR
October 22, 2012 delete

Sangat berguna..tq..

Reply
avatar