doa menghilangkan rasa marah


makin hari makin banyak keje..
makin banyak keje yg datang,makin menekan pulak..
makin byk yg menekan dari ATASAN,makin cepat pulak rase nak marah..
maklumlah,manusia biasa memanglah cepat rase marah..
cepat je nak melenting...
silap sikit je,memang boleh kene maki hamun berbakul-bakul lah..
konfem!
*saye yang kerdil lagi hine ini jugak yang kene telan semue =.='
takpelah..dah adat manusia mcm gitu..
kite yang masih waras ni,cube cari jalan cemane nak control sume tu..
jadinye,cik ana nak share satu doa untuk hilangkan rase marah yang membara dlm diri kite..


-DOA MENGHILANGKAN RASA MARAH-


A’uzubillahi minasy syaitanir rajimi. Allahummagfirli zanbi wazhab gaiza qalbi wa ajirni minasy syaitanir rajimi.

Artinya: “Aku berlindung kepada Allah dari godaan syetan yang terkutuk. Ya Allah, ampunilah dosaku dan hilangkanlah kepanasan hatiku dan lepaskanlah aku dari gangguan syetan yang terkutuk.”
sumber :>DOA<
sumber gambar : google saje
p/s : kalau kite nak halang orang lain supaya jangan marah2, maybe susah kan..jadinye,kite control diri kite je lah daripade terikut-ikut pulak kemarahan DIORANG-DIORANG tu...moge-moge kite lebih tabah menempuh ape yang datang..aminnn

15 Lovenote(S):

  1. terima kasih kerana share doa ni.

    ReplyDelete
  2. aminn.. insyaAllah..
    thanks dear 4 sharing.. =)

    ReplyDelete
  3. marah ibarat api..
    susah dipadam..
    dengan doa insya Allah reda..
    :)

    ReplyDelete
  4. Freaky : same2 Freaky ^^

    ReplyDelete
  5. ch!natsu : same2..hihi

    ReplyDelete
  6. Scha Ara : aah betol3..
    kalo API lwn API mmg xkkan padam..hihi

    ReplyDelete
  7. renjer tak suka marah..kaki pancing selalunya panas baran tpi mempunyai kesabaran yang tinggi..:) tpi renjer selalu kene marah ade la hehe..ngan orang tu.. tu ha orang tu...

    ReplyDelete
  8. renjerkabloi : selalu kene mrh ke??ciannye renjer..hihi
    takpe,kalo renjer selalu amalkan doa ni msti org tu dah x mrh2 renjer dh psni..hihi

    ReplyDelete
  9. renjerkabloi : aminnn ^^

    ReplyDelete
  10. nelly : untuk manfaat bersame..hihi

    ReplyDelete
  11. thanz ana. nice info.. ;)

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu