jiwa lara kini bahagia

12:21 AM 31 Comments A+ a-

memang jiwa sangat lara.. maunye tak.. 3 tahun kot dah bersama.. sana sini guwa angkut.. makan same.. tido pon same! tak pernah berpisah langsung.. dari zaman guwa study.. sampailah guwa dah kenal erti kerje.. guwa takkan pernah tinggalkan dia.. lantakla orang nak cakap ape. asalkan guwa bahagia..

tapi jodoh guwa dengan dia tak lama mane.. end of november 2011 dia pergi tinggalkan guwa.. salah guwa jugak.. malam tu guwa bawak dia tido same.. kebetulan pulak guwa penat gila hari tu.. so guwa pon tido tanpa peduli dah ape benda pon yang nak jadi.. 


bila guwa sedar besok paginye T______T

celik je bijik mata.. hancur luluh jiwa guwa.. retak seribu hatiku.. mane tak nye.. jadi gini ha.. abes punah segala aktiviti wajib guwa : blogging blogwalking segala.. start november tu memang serabut arrrr jiwa guwa! 

tapi guwa dah bleh lupekan kisah sedih tu smua.. biarlah yang pergi tetap pergi.. sesungguhnye dia takkan kembali lagi.. sobss..sobss..sobss T_____T



dan hari ini guwa dah berjaye dapatkan penggantinye! yeyyyyyyy!!
camera guwa tak canggih T___T



-bawah ni edisi dari google punye-


acer olympics edition notebooks


bayangkan guwa ikat perut dari bulan november aritu.. skang ni bulan mei.. ha kire sendiri arrr bape lame guwa amek mase untuk recover and  dapatkan pengganti jiwa lara guwa yang dulu tu.. ni pon kalo ikotkan saving guwa tak cukup lagi  meminang anak teruna ni.. tapi memandangkan guwa ada sorang abah yang pemurah dan sorang mak yang sangat pandai mem'provoke' abah guwa.. so akhirnya dengan bantuan mak dan abah guwa, dapat jugak guwa pinang anak teruna ni.. maka dengan rasminya sempena hari kebesaran guwa 13 mei aritu, mak dengan abah guwa telah bersetuju membantu guwa merealisasikan impian guwa.. terima kaseh mak abah! luv u oll lah!! 


alhamdulillah.. jiwa lara kini sudah mula berbunga..kehkehkeh
guwa akan balas dendam terjah blog lu orang smue..yihaaa!

31 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Cik Lia Lomi
AUTHOR
May 19, 2012 delete

fuyoo..sampai pecah macam tu.... tak apa dah ada pengganti..heee

Reply
avatar
May 19, 2012 delete

haha yg pengganti tu lagi kacak kot :)

Reply
avatar
May 19, 2012 delete

erkk..pecah mcm tu sekali.. yg sudh pergi usah di tangisi yg dtg kini menanti..
perghh..macam ayat owg bercinta lak..kah2

Reply
avatar
ciksengeh :D
AUTHOR
May 19, 2012 delete

mcm mne boleh pecah mcm tu sekali ? tpi takpela , dh ad pngganti ^^

Reply
avatar
May 19, 2012 delete

Alolo ciannye....
kalo guwa pon guwa cedeyh...
takpelah...dah takdir....
ape yang penting....
laptop baru lagi best...heheh

Reply
avatar
YOUsoF
AUTHOR
May 19, 2012 delete

Pernah dengar kes laptop dibawa tidur bersama dan berakhir dengan kesedihan begini.. Takpe hilang satu, datang lagi satu yang baru.. ;D


Seronok la kan dapat anak teruna baru sempena hari lahir. Kami tumpang gembira. hehe

Reply
avatar
Limin
AUTHOR
May 19, 2012 delete

gile la.... aku tdoq dengan lappy pun dia sihat je... boleh bangun lagi esok hari nye.. tapi kes yang nih.... perghhhh.... :)

Reply
avatar
feza
AUTHOR
May 19, 2012 delete

selalu jugak tido dgn lappy. Alhamdulillah tak pernah lagi jd mcm ni. dah 5 tahun dah. harap2 takkan jadi mcm tu. kalau tak kena ikat perut jugak la nak cari pengganti

Reply
avatar
syahirah
AUTHOR
May 19, 2012 delete

pergghh ! pecah sampai cenggitu sekali.

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
May 19, 2012 delete

kak ana..cntiknye lptop acer yg ni. Berape ribu ni kak? best la da de pengganti, lappy linda yg rosak pun x repair2 lg

Reply
avatar
aiEz
AUTHOR
May 20, 2012 delete

dah tukar eh?ingat belum lagi..huhu

Reply
avatar
Boni JLL3
AUTHOR
May 20, 2012 delete

aik..macam mana leh pecah skrin dia tu??

Reply
avatar
May 20, 2012 delete

msih setia dgn abam acer yer, hikk...

Reply
avatar
Ezy Chiaki
AUTHOR
May 20, 2012 delete

ok la 2 dh ade pnggnti.. jge dak acer tu leklok..
hikhik

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
May 20, 2012 delete

rezeki tu dpt laptop baru..cian awak cmne laptop awak leh jadi cmtu..

Reply
avatar
syahirooAhmad
AUTHOR
May 20, 2012 delete

erkk. rosak ke tu? macam wallpaper je.. haha

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
May 20, 2012 delete

hohohoh..laptop baru.patah tumbuh hilang berganti

Reply
avatar
Muhd Aizie
AUTHOR
May 20, 2012 delete

belikan sy lagi satu boleh tak.....

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
May 20, 2012 delete

hehehe... mesti lasak time tido ni... ;p

lepas ni jgn bawa tido lagi yer laptop baru tu... ;)

Salam kenal... :D

Reply
avatar
May 20, 2012 delete

cmana boleh retak seribu tu?

Reply
avatar
May 20, 2012 delete

hehe..ingtkn ape tdi..adoi..wah slmt berbahgia dgn lap baru..jgn tido dh tau ngan "dia"..hehe

Reply
avatar
GaRy™
AUTHOR
May 21, 2012 delete

perghhh... nangis wo kalau laptop pecah macam tu~... T^T

Reply
avatar
lynn kamarul
AUTHOR
May 21, 2012 delete

heheh ni tdo ngan lappy yg buat pecah kan. sure gans dak ni tdo. takpe da dapat yg baru jaga baik2

Reply
avatar
Azlan Strider
AUTHOR
May 21, 2012 delete

hehehe..xpe2 mungkin dah time untuk cari pengganti...hehehe..sbb tu sy tak suka sayang benda elektronik nie..sbb dia akan ditelan zaman atau rosak satu ari nanti...hehehe

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
May 21, 2012 delete

wahhhhhhh limited edition punya..bestnya :)

Reply
avatar
dhiera
AUTHOR
May 21, 2012 delete

mak aih, jadi sampai gitu sekali?? dasat la.. tapi serius pakwe baru kamu sangat kacak!

Reply
avatar
lieynanilaz
AUTHOR
May 22, 2012 delete

dah dapat yg baru...lepas ni kena pandai jaga tau!!...:)

Reply
avatar
cimOt
AUTHOR
May 23, 2012 delete

amboiiiii!!

sonoknya!!

jaga laaa elok2 pasni ye..hihihi

Reply
avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
May 25, 2012 delete

yeyyy.tumpang gembira jap..hihi..


mmg jiwa kacau bila sudah lama bersama tetiba .....
huh!

akk follow sini :)

Reply
avatar
aimi adilah
AUTHOR
August 22, 2012 delete

seronok nye dpt laptop bru =)

Reply
avatar
Ejam Ejam
AUTHOR
September 05, 2012 delete

fuyooo siap ade penganti... untungler dapat lappy baru... :)

Reply
avatar