jiwa lara kini bahagia

memang jiwa sangat lara.. maunye tak.. 3 tahun kot dah bersama.. sana sini guwa angkut.. makan same.. tido pon same! tak pernah berpisah langsung.. dari zaman guwa study.. sampailah guwa dah kenal erti kerje.. guwa takkan pernah tinggalkan dia.. lantakla orang nak cakap ape. asalkan guwa bahagia..

tapi jodoh guwa dengan dia tak lama mane.. end of november 2011 dia pergi tinggalkan guwa.. salah guwa jugak.. malam tu guwa bawak dia tido same.. kebetulan pulak guwa penat gila hari tu.. so guwa pon tido tanpa peduli dah ape benda pon yang nak jadi.. 


bila guwa sedar besok paginye T______T

celik je bijik mata.. hancur luluh jiwa guwa.. retak seribu hatiku.. mane tak nye.. jadi gini ha.. abes punah segala aktiviti wajib guwa : blogging blogwalking segala.. start november tu memang serabut arrrr jiwa guwa! 

tapi guwa dah bleh lupekan kisah sedih tu smua.. biarlah yang pergi tetap pergi.. sesungguhnye dia takkan kembali lagi.. sobss..sobss..sobss T_____T



dan hari ini guwa dah berjaye dapatkan penggantinye! yeyyyyyyy!!
camera guwa tak canggih T___T



-bawah ni edisi dari google punye-


acer olympics edition notebooks


bayangkan guwa ikat perut dari bulan november aritu.. skang ni bulan mei.. ha kire sendiri arrr bape lame guwa amek mase untuk recover and  dapatkan pengganti jiwa lara guwa yang dulu tu.. ni pon kalo ikotkan saving guwa tak cukup lagi  meminang anak teruna ni.. tapi memandangkan guwa ada sorang abah yang pemurah dan sorang mak yang sangat pandai mem'provoke' abah guwa.. so akhirnya dengan bantuan mak dan abah guwa, dapat jugak guwa pinang anak teruna ni.. maka dengan rasminya sempena hari kebesaran guwa 13 mei aritu, mak dengan abah guwa telah bersetuju membantu guwa merealisasikan impian guwa.. terima kaseh mak abah! luv u oll lah!! 


alhamdulillah.. jiwa lara kini sudah mula berbunga..kehkehkeh
guwa akan balas dendam terjah blog lu orang smue..yihaaa!

31 Lovenote(S):

  1. fuyoo..sampai pecah macam tu.... tak apa dah ada pengganti..heee

    ReplyDelete
  2. haha yg pengganti tu lagi kacak kot :)

    ReplyDelete
  3. erkk..pecah mcm tu sekali.. yg sudh pergi usah di tangisi yg dtg kini menanti..
    perghh..macam ayat owg bercinta lak..kah2

    ReplyDelete
  4. mcm mne boleh pecah mcm tu sekali ? tpi takpela , dh ad pngganti ^^

    ReplyDelete
  5. Alolo ciannye....
    kalo guwa pon guwa cedeyh...
    takpelah...dah takdir....
    ape yang penting....
    laptop baru lagi best...heheh

    ReplyDelete
  6. Pernah dengar kes laptop dibawa tidur bersama dan berakhir dengan kesedihan begini.. Takpe hilang satu, datang lagi satu yang baru.. ;D


    Seronok la kan dapat anak teruna baru sempena hari lahir. Kami tumpang gembira. hehe

    ReplyDelete
  7. gile la.... aku tdoq dengan lappy pun dia sihat je... boleh bangun lagi esok hari nye.. tapi kes yang nih.... perghhhh.... :)

    ReplyDelete
  8. selalu jugak tido dgn lappy. Alhamdulillah tak pernah lagi jd mcm ni. dah 5 tahun dah. harap2 takkan jadi mcm tu. kalau tak kena ikat perut jugak la nak cari pengganti

    ReplyDelete
  9. pergghh ! pecah sampai cenggitu sekali.

    ReplyDelete
  10. kak ana..cntiknye lptop acer yg ni. Berape ribu ni kak? best la da de pengganti, lappy linda yg rosak pun x repair2 lg

    ReplyDelete
  11. dah tukar eh?ingat belum lagi..huhu

    ReplyDelete
  12. aik..macam mana leh pecah skrin dia tu??

    ReplyDelete
  13. msih setia dgn abam acer yer, hikk...

    ReplyDelete
  14. ok la 2 dh ade pnggnti.. jge dak acer tu leklok..
    hikhik

    ReplyDelete
  15. rezeki tu dpt laptop baru..cian awak cmne laptop awak leh jadi cmtu..

    ReplyDelete
  16. erkk. rosak ke tu? macam wallpaper je.. haha

    ReplyDelete
  17. hohohoh..laptop baru.patah tumbuh hilang berganti

    ReplyDelete
  18. belikan sy lagi satu boleh tak.....

    ReplyDelete
  19. hehehe... mesti lasak time tido ni... ;p

    lepas ni jgn bawa tido lagi yer laptop baru tu... ;)

    Salam kenal... :D

    ReplyDelete
  20. cmana boleh retak seribu tu?

    ReplyDelete
  21. hehe..ingtkn ape tdi..adoi..wah slmt berbahgia dgn lap baru..jgn tido dh tau ngan "dia"..hehe

    ReplyDelete
  22. perghhh... nangis wo kalau laptop pecah macam tu~... T^T

    ReplyDelete
  23. heheh ni tdo ngan lappy yg buat pecah kan. sure gans dak ni tdo. takpe da dapat yg baru jaga baik2

    ReplyDelete
  24. hehehe..xpe2 mungkin dah time untuk cari pengganti...hehehe..sbb tu sy tak suka sayang benda elektronik nie..sbb dia akan ditelan zaman atau rosak satu ari nanti...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  25. wahhhhhhh limited edition punya..bestnya :)

    ReplyDelete
  26. mak aih, jadi sampai gitu sekali?? dasat la.. tapi serius pakwe baru kamu sangat kacak!

    ReplyDelete
  27. dah dapat yg baru...lepas ni kena pandai jaga tau!!...:)

    ReplyDelete
  28. amboiiiii!!

    sonoknya!!

    jaga laaa elok2 pasni ye..hihihi

    ReplyDelete
  29. yeyyy.tumpang gembira jap..hihi..


    mmg jiwa kacau bila sudah lama bersama tetiba .....
    huh!

    akk follow sini :)

    ReplyDelete
  30. seronok nye dpt laptop bru =)

    ReplyDelete
  31. fuyooo siap ade penganti... untungler dapat lappy baru... :)

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu