terkadang

by - 11:07 PM



Ramadhan menganjak lagi... kekadang guwa marah pada spesis kaum guwa sendiri ----- wanita atau mungkin penggunaan pompuan lebih sesuai.. perkataan wanita tu macam agak sopan ayu lemah lembut pandai menjaga hati segala bagai lah.. 

ok back to word -- pompuan.. kekadang guwa sendiri yang wanita (ayu kekononnye) pon sendiri tak faham dengan perangai kaum sejenis guwa ni.. 

contoh : dah ada kekaseh hati / buah hati / gula hati / chenta hati / even tunang sekalipun.. baik, pandai jagehati, mintak hape pon dapat, demand henbeg ratus-ratus pon dapat.. 


tapi..


tapi...


pompuan tu tak pernah nak hargai ape orang tu dah buat.. segale jase , pemberian harta benda + kasih sayang boleh dilupekan camgitu saje.. iye memang jodoh tu kite tak tahu pon dengan die ke bukan, tapi at least boleh tak kalo jangan sakitkan hati kaum adam yang pada guwa kategori A plusplus macam gitu? kalo iye pon taknak dah kat deme tu, boleh tak jangan kau amek segala pemberian dia.. jangan nak demand segala macam pastu kau sesuke hati tinggal camtu je.. dan sebabnye kau dah ade orang lain.. perhhhh !

kalo iye pon taknak, boleh tak kontek guwa, mai pass leklok kat guwa.. bukan kire macam tukar baju, tapi hargai lah yang A plusplus tu.. tahu tak sekarang ni akhir zaman.. yang mana kaum adam yang sejati makin kurang???

errrr terover pulok ghase.. takde kene mengene dengan guwa.. takde mengene dengan ending dejavusssss kehkehkeh

You May Also Like

20 Lovenote(S)

  1. jodoh pertemuan ajal maut ditangan tuahn, terima je ketentuan nyer

    ReplyDelete
  2. hihihi, betul gak tu.
    gugurl perasan lawa boleh dapat yg lagi better kononnya, camtulah...

    ReplyDelete
  3. btol2.penah gak ada sorg rakan cmtu.dah ada bf,tp dok cbuk ngorat laki laen.aduhai...belajarlah menghargai....

    ReplyDelete
  4. emm betul tu. dan kdg2 lak, sbaliknye. huhuhu

    ReplyDelete
  5. jadi hargailah sesiapa yang seharusnya dihargai :D

    ReplyDelete
  6. patutnya hargailah..huuhuhu

    jomsinggah
    http://yayabunga.blogspot.com/2012/07/hari-ini-aku-nak-join-segmen-dari-kak.html

    ReplyDelete
  7. Tak baik buat cam tu, dosa. Nanti terkena blk kat batang hidung sendiri. Allah maha adil.

    ReplyDelete
  8. errr....atok selalu tengok hok jate yang cmtu...rupo2 eh hok tino pun cmtu gak...ish ish ish....

    moh joint contest kad raya dari atok tinggal 2 hari sajok lagi...hihi

    http://anaknegori.blogspot.com/2012/07/contest-sapo-nak-kad-rayo.html

    ReplyDelete
  9. maybe takde jodoh kot heheheeh :)

    ReplyDelete
  10. sllu sngt cmtu

    tp xreti2 nk plangkan lak

    ReplyDelete
  11. Hargaila ape yg ade dpn mata..sebb kite pun x perfect..

    ReplyDelete
  12. berfeling2 pulak ye ana... korn is single.. ececeyh.. hehe.. xtau ar nak komen ape.. biar kaum hawa yg komen...

    ReplyDelete
  13. nice entry..setuju sangat..=)

    ReplyDelete
  14. hehehe , hargailah dia seadanya sebelum terlambat :)

    teya , salam kenal

    ReplyDelete
  15. jangan cakap ini sebab nadira dejavu. hehe

    ReplyDelete
  16. kak ana...nak alamat..
    nak kad raya tak..hehe

    ReplyDelete
  17. nasib baik sy masih lagi wanita . huahuahua . pompuan tak reti bersyukur mcm tu lahh ..

    ReplyDelete
  18. yup..kite kne hrgai dgn apa yg ada..xsmua perfect.jd kenala sedar sntse..uhuhu

    ReplyDelete
  19. kalo dah jumpe yg spesen mcm die br nk hrgai kot. huhu

    ReplyDelete