Oh Pelisss Lah






duaribu tigabelas --
bukan sesuatu yang pelik pon kalo org beli brg online.

contoh:

dia ni bekenan kat satu kasut.
jenuh dah pulun cari dalam dunia nyata.
tapi tak jumpak pon yang bekenan.
kalo ada pon -- mahal nak mampos.

dah bila dia jumpa kat alam 'online',
plus dia beli barang tu pulak guna DUIT dia sendiri,
ape relevennya dia nak kena inform atau mintak izin sesiapa ?

"cehhhh dah mcm org kaya je nak beli² online..
memang sengajala takmau bagitahu kan?” –- sinikal.  

pelis la--
positif thinking la sikit bro.
penat lelah dia usaha kumpul duit dia sendiri,
untuk reward diri dia sendiri --
apa salah kiranya ayat tu kasi sikit positif sapot ?


demmm.



************************************

UPCOMING PROGRAMs :


1-Sabtu,Ahad | 5 & 6 Oktober | 1Citizen | SMK Trolak, Perak
2-Jumaat,Sabtu,Ahad | 22,23 & 24 November | Karnival Jalurlerbar | Padang Awam Felda Sg Behrang, Perak



18 comments:

  1. die jeles la tuh, tak reti beli brg online... padahal bleh dpt murah dari alam nyata punya harga kalo pandai cari port online yg best... mungkin juga dia masih ingat kalo nk beli brg2 via online ni kena ada credit card... lol kamon la bro up to date la skit, 2013 dah kot~ :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeles kot kak.. kekeke.. tu lah kan, selalunye kalo beli online ni ade je yg murah kalo pandai cari.. haah kalo dulu kene gune kredit kad je baru boleh, skang gune online banking pon dah boleh hehe

      Delete
  2. huhu..nk beli guna duit sndiri kena bgtau gk ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu tu lah kan? duit sendiri kot :P

      Delete
  3. Replies
    1. salah satunya -- tak puas hati.

      Delete
  4. kikiki.

    beli je la...

    jangan peduli cakap2 orang lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang beli jugak pon RC kekeke

      Delete
  5. hehehe... buat je selagi kita puas hati :D singgah sini baca entry tuan tanah kedaung! :D

    ReplyDelete
  6. betul-betul..setuju3!...haha...

    http://penselpoyo.blogspot.jp/

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sesaje die.. ahaha :P

      Delete
  7. hehe pada den beli brng on9 bagus apa.. lagi murah ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. tu la kan? murah byk gak slalunye drpd beli direct kat kedai hehe

      Delete
  8. he3..beli je..pedulikan orang lain..jnji duit sndri n puas hati =) sy pnh hbis rm4k kt mtor je..puas hti la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang beli jugak.. sebabnye merasekan bahawasanye duit itu adelah hak kepunyaan diriku sendiri.. makanya enggak perlu minta izin siapa-siapa.. wahahaha

      wow! rm4k utk motor?? aummm ! hehe

      Delete
  9. sy selalu soping on9,sbb tak de masa nk keluar carik kt luar.lgpun brg on9 ni eksklusif apa,ssh nk carik kt dunia nyata..bukan guna duit beliau pun,beli jer la..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betol tu kak.. barang online ni kdg tu ade yg lg murah compare yg kat kdai.. yelah kat kedai tu die kira cas kedai lagi, upah pekerja lagi.. ha kdg tu seganda beza dia dgn yg online.. plus beli tu pon gune duit sendiri.. pedulikkan je la kan kak hehe :)

      Delete