Curriculum vitae / Personal resume


Selamat hari Jumaat. Cuaca pun alhamdulillah suam-suam kuku je harini.. Mata pun mula nak tertutup je bila cuaca cenggini punya syahdu.. Haishh~~






Blog aku takde ruangan 'About Me'. Pernah ade yang tanye :

"penting sangat ke kene ade about me tu??" 

Ok pada pendapat aku, benda tu sebenarnya utk introduce owner blog lah. Alah sama macam dalam real life jugak kan. Mesti kita kene introduce dulu siapa nama,tinggal kat mana .bla..bla..bla..
Daripada apa yang aku tengok, ramai bloggers *especially gegerl* mesti suka taruk gambar kiut-miut je kat blog kan? Haaaaa itu pun salah satu cara introduce jugak.

Sebab korang sume kiut-miut takpela taruk gambar bebanyak.. Kalo macam aku ni, kalo taruk gambar gedabak besor kat situ karang korang pengsan pulak nengok =P

Lagi satu, bila kita ada introduce pasal diri kita dan kalo ditambah pulak gambar kiut miut tuh, secare tak langsung sahabat-sahabat bloggers pun dengan rasa suka rela tanpa ada paksaan akan terus follow blog korang.. Yelah kan ownernye kiut miut mcm korang hehehe

Kalau nak buat macam konse CV atau Resume pon boleh gak ape. Ringkas padat dan power je maklumat engkorang. Mana lah tawu tetibe ada yang tengah cari calon, tetiba dia ternampak pulak details engkorang yang serba lengkap, mudahla dia nak contact kehkehkeh










44 Lovenote(S):

  1. lol,dua dalam satu,berblogging sambil cari keje dengan letak resume dalam blog hahaha bagus idea tu ana

    ReplyDelete
  2. rossoneri : aah betol gak kan?? manela tahu ade CEO2 yg layan blog gak kan?kan?? hihi~~

    ReplyDelete
  3. hee.itu kalau tuan blog kiut,maula org polow.klo org bese2 mcm alin ni hah,silap aribulan ade yg lari.keh3 :P

    ReplyDelete
  4. ehehe.. CV and resume..saya pown kadg2 pown confius...ehehe..

    ReplyDelete
  5. keje pun keje blog pun blog la kan... cik abg jgn lupe lak hehe mrajuk nti huhu...

    ReplyDelete
  6. aleen aiden : eleh aleen kiut miut ape ^^ takdenye org nak lari aihh..hihi

    ReplyDelete
  7. Sky Before Pinky : ha cik ana pun konfius gak sbnrnye..hihi

    ReplyDelete
  8. renjerkabloi : kje of kos la kene setlekan..blog dibukak bile kje dah setle..hihi

    ReplyDelete
  9. muke kiut tuh sebagai bonus..huhu

    ReplyDelete
  10. tuan punya blog ni kiut.. ana letak gmbar apa pun ttp kiut :)

    ReplyDelete
  11. Yelloa LEOpard : aah kalo kiut tu kire bonus..tambah2 pulak kalo kat resume..konfem bos terus amek ^^

    ReplyDelete
  12. BUNGA : ish xde kiutlah mem BUNGA..kalo kiut musti dah dpt jd PA ceo ensem2..hik3

    ReplyDelete
  13. ingatkan tips buat cv ngan resume tdi. bru je semngat nak bce sbb nak buat 2 benda alah tu XD

    ReplyDelete
  14. azureEn : ala cian kamu..takpe2 sbg ganti,nti cik ana buat entry special tau ^^

    ReplyDelete
  15. hans : ade pentingnye jugak sbnrnye..hihi

    ReplyDelete
  16. hee..betul2..agree with this entry :-D terpulang pada owner trsebut, sama ada nak share his profile or not hee..

    ReplyDelete
  17. Neway..SkY fOllow tuan tanah ye..:-D

    ReplyDelete
  18. niesz wat resume ikut resume akak niesz je..ehe..teruk kan..

    ReplyDelete
  19. Hanisah Safian : ait..mekaseh..hik3
    mane de cute lah<--malu..*wink2* hihi

    ReplyDelete
  20. Mr.TN_SkY : trime kaseh agree..and thanks jugak follow cik ana..hihi

    ReplyDelete
  21. niesz : alhh kire ok la tu ade gak cntoh..hihi

    ReplyDelete
  22. mmmmmm.....agree jugak..ngeee^^

    ReplyDelete
  23. tulun tulun!!! cik ana ade tak entry baru tulun saye...

    ReplyDelete
  24. setuju2 . .
    suka taruk gambar dan mmperkenalkn diri .
    haha

    ReplyDelete
  25. amboi... tak pernah terfikirpun sebelum nie. tapi tul gak entry nie. manalah tahukan... tetiba rezeki nak dtg... huhuhu...

    ReplyDelete
  26. cik tom pun nak letak resume dlm n3 la kalau camtu...heheheh..

    ReplyDelete
  27. fuh!!
    gue nak tiru resume boleh?
    ehheeee

    ReplyDelete
  28. Naa folo kamu... ;) thx lawat blog naa... ;)

    ReplyDelete
  29. renjerkabloi : entry baru???sory2 saye baru pulang dari driving lesson..nti petang sket sy post entry baru..hihi

    ReplyDelete
  30. nelly : bagus nelly..senang org nak kenal kan..hihi

    ReplyDelete
  31. cik bidadari : ha tu lah psl..manelah tawu kan tetibe ade CEO yg dok explore2 blog pstu jumpe blog kite kan..hihi

    ReplyDelete
  32. CIK TOM : alahh cik tom dah ade kedai..xpyh letak pun takpe..hihi

    ReplyDelete
  33. mie : buleh aje..ngeee~~

    ReplyDelete
  34. ros : terime kaseh singgah ^^

    ReplyDelete
  35. Naa : terime kaseh naa..nti cik ana buat kunjungan baals ye ^^

    ReplyDelete
  36. follow & blogwalking..

    mehla jemput ke belog ai..

    salam kenal! (^_^)

    ReplyDelete
  37. :: noremy anak rahmat :: terime kaseh

    ReplyDelete
  38. CV dgn resume tu memang benda lain2 pun hehe..

    jemput sini yer
    blog Matdin

    ReplyDelete
  39. sukahaha : aah mmg lelain..hihi

    ReplyDelete
  40. huhu.. perlu ke letak full profile kat internet? tak perlu unless untuk apply keje or online biz tapi saya rasa kalau ada blog, sesuai untuk diletak dalam resume to inform to interviewer yang kita tak buta IT.

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu