Ooo yang ni lah

3:30 AM 33 Comments A+ a-


Salam Aidiladha.. masing-masing pakat dalam mood beraya lagi kot.. Raya aku masih macam tahun sebelum-sebelumnya jugak --- masih berstatus single.. belom berumahtangga jugak.. dan maksudnya belom ada hasben mahupun anak-anak lah.. tapi aku adala sorang dah anak sedara. Nak wat camna, rezeki abang long aku masih takat tu je untuk part anak. moga² ada rezeki melimpah ruah buat abg long dan kakak iparku.. aminnn

Haaa sekolah pon dah makin ke penghujung tahun.. Cuti sekolah pon makin dekat.. Bila cuti sekolah datang je, makna kata kenduri kendara jugak makin melambai-lambai lah..Dalam erti kata mudahnya, cuti sekolah jugak memang sinonim dengan majlis kenduri.. Tak kisahlah kenduri kawen ke, kenduri cukur jambul ke, kenduri bertunang ke.. Dan selalunya kalo kenduri kawen lah, mesti akan ada DJ atau pengendali PA sistem yang akan memeriahkan suasana majlis walimatulurus tu.. Cita pasal DJ ni, dua tiga hari lepas aku ada la melawak-melawak dengan sorang Abg DJ ni.. dia ni antara DJ majlis terbaeklah yang pernah aku kenai..

Mulanya perkenalan aku dengan Abg DJ ni adalah masa Karnival Hari Terbuka Pusat Internet Felda Gunung Bongsu masa tahun lepas kat Kedah.. Aku memang kagum abeh kat Abg DJ ni disebabkan pembawakan dia dan jugak cara dia perform di sepanjang program berlangsung.. Mula dari situ jugaklah aku dok ushar semua event yang dia update kat fesbuk mahupun kat blog dia.. 

Dan aku sangat salute kat Abg DJ ni sampaikan aku sanggup fight bersungguh untuk dapatkan dia sebagai DJ bertugas pada Program Karnival Jalurlebar tempat aku nanti.. Aku ada sebab aku sendiri kenapa aku salute dan bersungguh-sungguh fight untuk itu... Abg DJ ni sangat sempoi dan memang loqlaq habeh baq hang ! hahaha adeh la...




Abg DJ ni orang Kepala Batas, Pulau Pinang.. Jangan tanya kenapa aku yang dok kat perak ni sanggup nak hire orang Penang.. Awatnya orang kat Perak takdak dah ke DJ yang best camtu ? Jawapan aku satu je --- memang takdak yang macam Abg DJ ni. 

So sapa-sapa yang bakal melangsungkan walimatul'urus dan masih tercari-cari DJ atau PA sistem harga sempoi  boleh la rajin-rajin p terjah terus fesbuk Abg DJ ni.. atau pon p jenguk blog dia.. Diskas sendiri harga apa semua.. Sebut je nama ANAMIZU. Konfem dapat diskaun. Tapi kalo tak dapat, jangan maki hamun berbakoi kat aku pulak naaaa.. kehkehkeh



33 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Crew Fathi
AUTHOR
October 16, 2013 delete

huhu.. wa raya kat kl.. x balik kg.. sbb kerja.. T_T

Reply
avatar
AtieAbid
AUTHOR
October 16, 2013 delete

selamat hari raya aidiladha cik ana. :)

mesti best kan abg dj tu..teringat masa gi majlis kawen adik ipar kat johor, dj yg handle majlis tu pun boleh tahan kelakar jugak..kita asyik nak tegelak jek..

kalau la saya ada bakat jadi dj kan bagus..terus benti keja jadi dj fulltime..hahaha

Reply
avatar
Puan Ezy
AUTHOR
October 16, 2013 delete

sanggup 2 nk abg DJ yg jaoh.. hihi.. smge berjaya dptkn abg DJ ni..

Reply
avatar
October 16, 2013 delete

selamat hari raya aidiladha :)

jauh sikit pun takpa, asal abang dj dapat get the mood untuk majlis..

Reply
avatar
Encik Silent Reader
AUTHOR
October 17, 2013 delete

Salam Aidiladha Cik Ana,

Semoga sihat hendaknya di samping keluarga tercinta.
Wahhh kemain skang dah ada kabel dgn abg2 DJ ye. hehe
Turn cik ana kenduri nanti tak ssh la nk dptkan dj yg best
camni hehehe


Ikhlas tapi jauh,
Saye ;)

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
October 18, 2013 delete

Kemain jauh import dj ye dik

Reply
avatar
Cik Mun
AUTHOR
October 18, 2013 delete

jauh2..kang die cas lebih plak..hehehe

Reply
avatar
October 18, 2013 delete

jauh pun tak kisah kan.. yang penting kita selesa dengan dia..
p.s: salam aidiladha..

Reply
avatar
Cik Itah@RRP
AUTHOR
October 18, 2013 delete

salam aidiladha dan salam jumaat :)

Reply
avatar
Sheila Salim
AUTHOR
October 18, 2013 delete

Assalamualaikum awak.. wahh nanti jangan lupa buat video ka.. nak juga tengok apa yang best kat DJ ni. heheh. Salam Aidiladha :)

Reply
avatar
Puan Kutu
AUTHOR
October 18, 2013 delete

Salam aidiladha.raya korban org sibuk korban je,tak beraya macam raya puasa.

Siap dj tu.mesti gempak.hehe

Reply
avatar
October 18, 2013 delete

Tudia.. untunglah :D

Reply
avatar
October 19, 2013 delete

kalau penang ngan ganu, jauh habis ni... huhu..

Reply
avatar
Kechek Buzz
AUTHOR
October 19, 2013 delete

btol2... jauh gilerla jawabnye penang ngn ganu... hehe

Reply
avatar
Ayie Abas
AUTHOR
October 19, 2013 delete

assalamualaikum..ana :)

slmt hari raya haji..

ana keje kat jalur lebar eh? DJ tu mesti cakap pekat dgn loghat org utara kn..hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

woahh memang agak sedih arr bro kalo time raya takleh balik kmpung :P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

slm aidiladha jugak Atie :)

agak best la abg DJ nih. hehe.. Atie cubela exlpore bakat terpendam diri sendiri.. mane tau leh wat duit ke kan.. hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

sanggup arrr Ezy ! kekekeke

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

slmt hr raya aidiladha jugak wan :)
ha tu la psl.. mood tu penting tu hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

salam aidiladha kembali,

Alhamdulillah sehat2 saje di samping kluarge hehe.
Errr takdelah kabel mane pon hehe

Errr turn sy kenduri ea?? Err.. er... inshaAllah :P


*Encik Silent Reader kemane menghilang lama ? T___T

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

kena import dari jauh kak. sebabnye yg dekat tak bapa nak havoc. hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

Cik Mun takyahla amek yg jejauh benor.. hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

yup betul tu kak. hehe
slm aidiladha jugak kak :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

slm aidiladha jugak :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

waalaikumsalam Sheila... Errr buat video ? hehe inshaAllah :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

Tak taulah gempak ke x nanti kak. hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

Errrr takdakla untung mana sangat pon ZakiRasli :D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

zati takyahle g import yg dari penang ni nk bawak g ganu.. kehkehkeh

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

Kechek buleh import yg sama dgn zati la kalo cmtu sbb sama kat Ganu hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

waalaikumsalam Ayie :)

slmt hr ry haji jugak ...

haah ana kje kat jalurlebar. Org utara mmg ckp utara la ayie.. hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 20, 2013 delete

tapi zaman skrg yg minyak pon asyik naik je, maybe JARAK tu menjadi ukuran utama plak kak.. hehe

Reply
avatar
baby comel
AUTHOR
November 05, 2013 delete

takde majlis lg nk buat pun.. heheh

Reply
avatar