Meningkat Usia

by - 10:38 PM


Jumaat lepas kawan-kawan sekerja aku buat majlis makan-makan. Ini perkara biasa yang kami memang buat setiap bulan. Hari yang kami pilih selalunya adalah Jumaat waktu lunch hour (12 hingga 2 petang).

Slot itu je yang kami (staff perempuan) dapat berkumpul (sebab kami bertugas di site yang berbeza) dan waktu tu je rehat agak panjang. Yelah staff lelaki kena pergi solat Jumaat. Jadi waktu itu kami gunakan sebaiknya untuk pastikan aktiviti makan-makan ini berjalan lancar. 


Kebetulan Mei ni bulan kelahiran aku. Tak sangka pulak kawan-kawan aku planning ada kek segala. Kami bincang untuk makan ala-ala kampung je sebab lauk utamanya ikan keli bakar , air asam , ulaman, sambal belacan, kepah masak masam manis, masak lemak daging salai dan ada jugak ikan pekasam. 

Terima kasehlah sahabat-sahabat aku ni yang tak kedekut dan susah payah planning untuk majlis makan-makan kalini. Kek ni pulak Mama Ayish sponsor. Siap suruh aku teka lagi apa jenis kek ni kat dalamnya. Rupanya it is rainbow cake!  7 layer engko!!! Homaiiiiii mekaseh Mama Ayish!!! 

Besday aku sama dengan sahabat blogger Plain83. Satu-satunya sahabat maya yang sama besday dengan aku setakat ni hehehe. Semoga semua orang dikurniakan kebahagiaan dan keindahan setiap hari. Aminnnnn :)





You May Also Like

32 Lovenote(S)

  1. AnonymousMay 18, 2015

    wah kak Ana mizu lahir pada bulan mei,selamat menyambut hari kelahiran kak Ana mizu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah lahir bulan mei hehe. mekaseh nabihah :)

      Delete
  2. Replies
    1. hamboi byk nye komen. eksaited ni ZF hehe

      Delete
    2. yg ke-berapa ni ana?

      yg ke-berapa ni ana?

      yg ke-berapa ni ana?


      kekekekeke.... X3
      *saja tumpang kepochi skali* ;p

      "Do not regret getting older, for it is a privilege denied to many. Happy birthday to us". *pops confetti* ;3

      Delete
    3. alah...line ni bermasalah huhu

      Delete
  3. wah nmpk sdp kek tu.. slmt ulgthun ya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambah jd sedap bila org sponsor.
      Mekaseh Yui eheee =)

      Delete
  4. Selamat menyambut hari kelahiran Ana :) semoga terus dipnjgkn usia dan diberi kesihatan yg baik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnnn.. mekaseh atas doanya cik mimie :)

      Delete
  5. Assalam ana,
    waaaaaaaa
    bestnya dapat seperaih kek
    p/s : sonoknya dapat break lama hari jumaat. akak ni sama ja tetiap hri sejam sajork sob3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm akak. bes jugak kak sbb x aspect pulak ada kek kikiki.
      jadi la kak sejam pun dpt gak rehat kan hehehe

      Delete
  6. Replies
    1. tu baru luaran die kak. dalam die lg menggoda jiwa.
      tp xbleh lawan la brownies & blondies kak eny buat =P

      Delete
  7. Replies
    1. best jugak rasa dia bila kwn2 ingat kat kita =D

      Delete
  8. happy birthday to you
    happy birthday to you
    happy birthday to you
    happy birthday to you....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow kak anies nyanyi. mekaseh kak anies! hehehe

      Delete
  9. selamat hari jadi kak ana :) bestnya dapat kek rainbow!! kita dulu masa bday dapat cupcake banyak2 kawan bagi. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekaseh Amy ! wahhhh dpt cupcake byk2 lagi syok !! hehehe

      Delete
  10. happy belated birthday ana. Jaga elsa baik2 ye. Jangan bagi dia buat ais suka2 hati jek. hahaha.... *tiba2

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekaseh Bro Ley! ehh eksa? owhh ok. faham. Frozen! ahahaha

      Delete
  11. tak terlambat lagikan nak wish? selamat hari jadi ana...moga dipanjangkan unur dan murah rezeki! sedapnya kek...

    ReplyDelete
  12. kite suke rainbow kek!
    sbb sedap.. nyummy...


    epy belated besday cik ana..

    ReplyDelete
  13. Happy belated birthday, Ana :)
    Cantiklah kek birthday Ana

    ReplyDelete
  14. selamat menyambut hari lahir ana, & plain83.
    belum terlambat nak wish kan? hehe

    ReplyDelete
  15. happy belated birthday ana.. sori baru nak wish..

    ReplyDelete
  16. happy belated bday!! sedapnya kek.. bday kita pn bln may jgk :)

    ReplyDelete
  17. Happy belated birthday cik ana :-*

    ReplyDelete