Fabulous February

8:30 AM 27 Comments A+ a-



Macam yang aku pernah cerita pada entry Part 1 dan jugak Part 2, berkenaan rakan sekerja aku (Cik Ida) yang terpaksa berhenti kerja disebabkan perlu fokus untuk penjagaan anak dia. Semoga kehidupan Cik Ida lebih ceria dan bahagia dengan kehadiran baby Assyifa :)

Aku pulak ? Syukur Alhamdulillah setelah struggle kerja sorang sepanjang September hingga Januari, kini aku boleh bernafas lega sikitlah dengan kehadiran rakan sekerja yang baru. Aini namanya. Berpangkat 'kakak' pada aku. Bukan orang lain pun disebabkan Kak Aini sebelum ni bekerja dalam department yang sama cuma di lokasi berbeza (di Kedah) dan dia mohon ditukarkan ke lokasi aku disebabkan suaminya anak jati Felda tempat aku bekerja ni. so yeyyyy ! aku dah ada partner baru : Kak Aini :)

Bermula 31 Januari haritu, bermulalah kisah kami bekerja bersama. Aku sangat bersyukur sebab sama-sama boleh faham tugasan masing-masing disebabkan job scope kami sama je sebelum-sebelum ni. Jadinye memang agak dipermudahkan urusan jugaklah segalanya. Syukur Ya Allah :")

Makanya, disebabkan aku back in action (bekerja secara normal semula sebabnye sebelum ni, memang agak tak normal lah kerja aku sebab terpaksa bekerja Isnin sampai Jumaat sorang-sorang. Sabtu Ahad je lah aku ambik cuti. Tapi sekarang ni dah kena re-schedule semula). Macam agak packed jugak Key Performance Index (KPI)  untuk tahun ni yang perlu kami capai. Moga segalanya dipermudahkan untuk aku dan Kak Aini.

How  was your life so far gaisssss ? :)




27 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
dorsett pink
AUTHOR
February 05, 2016 delete

Alahmdulillah... semoga dapat go along buat kerja seronok2 dengan kak aini

Reply
avatar
Kim Chaa
AUTHOR
February 05, 2016 delete

Selamat bekerja ^^
kerja jangan sampai lupa rehat ^.~

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
February 06, 2016 delete

Life aku so far sama je Ana, nothing exciting...hehehe
Tahniah sebab dapat partner baru.
Semoga dgn partner baru ni KPI Ana bersinar-sinar dengan warna-warni yang terbang (flying colors)
#hambar

Reply
avatar
Farah
AUTHOR
February 06, 2016 delete

Tahniah dapat partner baru, kak Ana :)

Reply
avatar
Scya Lollita
AUTHOR
February 09, 2016 delete

2 heads are better than one.
allah yuftah alaik Ana ^_^

Reply
avatar
ros nordin
AUTHOR
February 10, 2016 delete

Enjoy working with new partner Ana. InsyaAllah bertambah mudah dan bertambah baik kerjanya..:)

Reply
avatar
Farrah MF
AUTHOR
February 10, 2016 delete

Alhamdulillah. Moga serasi kerja bersama. :)

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
February 10, 2016 delete

Ana..sis JM here ;p

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
February 10, 2016 delete

alhamdulillah...lama gak tu struggle sorang2

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
February 10, 2016 delete

sis JM perasan satu menda lah..entri Feb semua tajuk entri start ngan huruf F, pastu entri Jan semua mula dengan huruf J..mungkin March nanti start ngan huruf M..menarik!

Reply
avatar
Mrs. A
AUTHOR
February 11, 2016 delete

Berani membuat pilihan kawan Ana tu ya...

Selamat bekerja bersama rakan sekerja yang baru.

Reply
avatar
sofie adie
AUTHOR
February 11, 2016 delete

bestnya life ana....agak jelly sebenarnya...
saya? life budak praktikal....T_T hambar...sob sob sob..

Reply
avatar
February 12, 2016 delete

Itu trademark... Dari tahun lepas dah ada... ha ha ha...

Reply
avatar
February 12, 2016 delete

Aduii... Dah lama tak buat onar kat sini.. Cik Ana sihat?

Reply
avatar
Bro Ley
AUTHOR
February 15, 2016 delete

Wah..partner baru dah sampai. Bagus la, best sikit buat kerja dua orang. Semoga dpt capai kpi lebih dari yg sepatutnya.hehe..

Life aku macam biasa sorg2 gak. Aku kerja pun buat akaun Company sorg2, tapi ada la senior check kerja aku...

Lagi satu aku rasa mcm org nomad dah skrg. Asyik pindah je. Kalau x pindah kerja, pindah rumah pulak. Nak tukar nama bro mad lak la .hahaha..

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 01, 2016 delete

tak baik gelakkan JM tau Embak Es Es hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 01, 2016 delete

takdelah best mana. ada jugak cabarannya yang ana kena hadap hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 01, 2016 delete

sihat alhamdulillah. kereta aje selalu tak berapa sehat Embak Es Es hukhukhuk

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 01, 2016 delete

tu la sekarang dah bergabung. aku harapkan gabungan ni akan meleTOPkan KPI untuk tahun ni hahaha

woahhh selalu berpindah rupanya hang ni nohh. patutla takmau bagi details masa aku mintak aritu hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 01, 2016 delete

inshaAllah seatakat ni boleh get along dengan baik hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 01, 2016 delete

mekaseh Kim Chaa ^^ InshaAllah rehat tu tak lupa hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 01, 2016 delete

mekaseh cEro. InshaAllah aku pon mengharapkan KPI tahun ni bersinar-sinar hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 01, 2016 delete

mekaseh Farah hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 01, 2016 delete

tu lah itulah yang Ana harapkan hehe mekaseh Scya :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 01, 2016 delete

InshaAllah moga begitu hendaknya hehehe :D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 01, 2016 delete

tudia ambik hang bila sis JM mai. dia bom ! hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 01, 2016 delete

tu la terpaksa buat pilihan terbaik untuk keluarga.
terime kaseh Mrs A :)

Reply
avatar