Jomblo Happy

4:52 PM 12 Comments A+ a-

Kisah partner kerja aku terpaksa ambil keputusan untuk melepaskan jawatan dia pada Ogos tahun lalu disebabkan bersalin baby pre-matured (usia kandungan dia waktu tu baru mencapai 7 bulan). Kisah penuh boleh baca kat sini kalau rajin.

Disebabkan itu juga, aku terpaksa bekerja secara lone ranger bermula 1 September 2015 hingga 31 Januari 2016. Berapa bulan aku kena handle kerja seorang diri?
Almost 5 bulan cenggitu. Pagi petang aku tempuh segalanya sendiri sementara rakan aku juga terpaksa fight dengan keadaan baby dia di NICU waktu tu :(

Semua tu kenangan dan juga pengalaman untuk aku. 5 bulan terpaksa tempuh bekerja sorang-sorang walaupun sepatutnya kat ofis ni memang kena ada 2 org petugas setiap masa. Aku bersyukur sebab selama aku terpaksa handle segalanya sorang-sorang tu, Allah kurniakan nikmat kesihatan dan juga permudahkan segala urusan harian aku. Kalau tidak entahlah...

Dan semestinya ia ( 5 bulan terpaksa tempuh sorang-sorang) adalah sesuatu yang tidak berapa indah sebenarnye. Dengan segala bebanan kerja kita perlu hadap dan telan sorang-sorang, segala caci maki custmer kita kena hadap sorang-sorang. Boleh jadi gila jugakla hehehe.

Tapi, ahah ada tapi di situ.

Allah bagi ujian, tidak melebihi kemampuan hambaNya kan? 

Dan yes alhamdulillah tak sangka-sangka, baru-baru ini company aku bagi satu announcement yang cukup indah dan membuatkan aku rasa macam nak terbang. 

"based on your performance rating : 5 out of 5 ! " kikiki syukurrrrrr =P

"Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari dan Allah berikan kita hujan dan kilat.Kita tertanya-tanya kemanakah perginya matahari,rupa-rupanya Allah nak berikan kita pelangi"

Syukur Alhamdulillah. Bolehlah bernafas sikit untuk bantu-bantu keluarga :")

12 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Farrah MF
AUTHOR
June 30, 2016 delete

Alhamdulillah. Tahniah, Ana.
Tajuk bukan main lagi,...jomblo hahaha teringat lagu wali band :)

Reply
avatar
Ezy Loy
AUTHOR
June 30, 2016 delete

bestnye dpt bonus..
alhamdulillah.. di sebalik kesusahan tu ada kebahagiaan.. =)

Reply
avatar
Farhana Jafri
AUTHOR
June 30, 2016 delete

alhamdulillah! Setiap yang susah tu ada senang di kemudian hari. raya sakan la tahun ni. hihi

Reply
avatar
Scya Lollita
AUTHOR
July 01, 2016 delete

wah masyukkk ! >.<

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
July 01, 2016 delete

Alhamdulillah...
Tahniah! Tahniah!
Apa algi, dah dapat bonus banyak tu, open table laa. Hehehe

Reply
avatar
amir zahari
AUTHOR
July 03, 2016 delete

Tahniah...^____^

Reply
avatar
July 05, 2016 delete

Selamat hari raya cik ana! Miss u!

Reply
avatar
Eeiou _
AUTHOR
July 09, 2016 delete

wowsersss! Alhamdulillah and all the best =D

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
July 18, 2016 delete

alhamdulillah...susah dahulu senang kemudian..ur effort telah di hargai..

Reply
avatar
Cik Mimie
AUTHOR
July 27, 2016 delete

Hai Ana, selamat hari raya.. lamanya tak datang sini... :) dah banyak berubah..hehehe

Reply
avatar
Cik Mimie
AUTHOR
July 27, 2016 delete

Alhamdulillah, rezeki Ana..Tahniah!! :D

Reply
avatar
CikSiti
AUTHOR
July 28, 2016 delete

salam ana.lama tak singgah sini.alhmdulillah good job!

Reply
avatar