Masuk Tahun Ke Sembilan

by - 10:12 AM

Kejadian blackout di tengah hari terik di Resort Pangkor tu membuatkan semua orang tak selesalah. Mana tak nya dah lah cuaca memang tengah panas terik, dibantai pulak takde elektrik. Nasib baik waktu tu masa sesi check in dan serahan kunci bilik. 

Lebih kurang 30 minit macam tu tiba-tiba elektrik dah kembali ada. Kami semua pun diberi masa sehingga jam 2.00 petang untuk refreshment dan perlu berada di Seminar Hall pada jam 2.30 petang untuk sesi perasmian program.


Nasib baik elektrik dah ade dan sempatlah mandi berangi-wangi ape segala. Kalau tidak memang masing-masing ketiak basah maklumlah turun naik feri ape semua tarik beg dari jeti sana tu huhuhu

Alhadulillah rezeki masih menyebelahi aku buat kesekian kalinya untuk pencapaian sepanjang tahun 2018 walaupun aku merungut mengadu kasih kat engkorang pasal 'semangat kerja' yang semakin menghilang. Maklumlah selama aku mula bekerja di sini dari tahun 2010 hinggalah 2019 sekarang ni, Boss aku selalu cakap yang aku ni je yang dia tengok sentiasa bersemangat dalam menganjurkan apa-apa aktiviti setiap tahun. 

Tapi entahlah, semenjak beberapa menjak ni hati aku memang berasa tak berape sedaplah. 

Aku doakan semoga kita semua diberi kekuatan untuk menempuh dugaan dan ujian setiap hari. 

Sebenarnya lepas je selesai program Kursus di Pangkor ni, selepas semua orang dah selamat kembali ke Daratan lokasi masing-masing, pihak pengurusan tempat kerja aku keluarkan berita yang kurang enak di dengar. 

Ishh potong mood betul lah kan?

You May Also Like

26 Lovenote(S)

  1. tahniah Ana. semoga penghargaan ni buat ana lebih semangat lagi utk bekerja walau dah 9 tahun di sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah terima kasih Kak Ana. aminnnnn

      Delete
  2. Wow! Alhamdulillah... Tahniah Ana ;-)
    Eh! samalah kita mood nak pergi kerja di awal tahun 2019 ni macam dah swing habis rasa nak tukar department

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah terima kasih Mrs A. hemm itulah pasalnye mood mmg swing je tambah2 bila dgr berita kurang enak di dengar.. moga baik2 aje utk Mrs A kat sana.

      Delete
  3. wah tahniah tahniah! harap terus berjaya pada masa akan dtg

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih dear anies. aminn aminn aminn

      Delete
  4. Wah, tahniah kak Ana atas anugerah yang diterima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah terima kasih Farah :)

      Delete
  5. Alhamdulillah.. rezeki.. Semogabterus cemerlang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. terima kasih aminnnn..

      Delete
  6. wow wow wow! hebatlah kak ana. juling mata kira duit tu. chaiyok!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sofieadie ! TQ ! TQ ! TQ ! tak berape juling sangat mata :P

      Delete
    2. sebenornye k.ana tak jumpe button utk drop komen kat blog sofie bila dah blog sofie dah bertukar template tu :P

      Delete
  7. Tahniah kak ana!! Semoga semangat kerja makin menjadi2 lepas nie. Belanja kepsi?? Hahahah JK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih BV ! meh lah sini kiteww nak belanjeww hehehe

      Delete
  8. alhamdulillah tahniah terbaik! lama dah takda kursus pengurus pusat internet seluruh malaysia di bawah SKMM ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah terima kasih umi nazrah :) haah tu lah dah lama takde kursus yg bkumpul seluruh malaysia dgn skmm ^_^

      Delete
  9. ALhamdulillah murah rezeki..

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah.... bestnya dpt hadiah pencapaian terbaik tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah bila dpt pemberian terasa dihargai lah kerja yg kita buat selama ni..

      Delete
  11. Alhamdulillah & Tahniah.
    Keep it up

    ReplyDelete
  12. pehh padu.. congrats ana!. Tak sia2 setia bekerja selama 9 tahun. Camne la kau bole semangat lagi. Aku yg baru 3 tahun pun kdang2 hilang motivation.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Bro Ley! 9 tahun aku masih stay kerja ni. ada jugak pasang surutnye tambah2 mase dgr rumous bakal ditutup haritu giler sedih~

      takpe kdg2 hilang motivation tu ade byk sbb yg jd punca. moga hang terus kuat semangat kat sana.

      Delete
  13. tahniah. rezeki tu.. semoga terus success =)

    ReplyDelete