Apalah Erti Tanggungjawab

11:39 PM 20 Comments A+ a-




Mrs R : "... errr sori... semalam lagi dah asyik cirit birit. ingatkan ok la arini. sat lagi hasben nak bawak p klinik so boleh tak nak MC arini ? maaf ye tak disengajakan.. malam tadi nak cakap tapi memang tak sedar ape.. dan ingtkan pagi ni akan ok tapi tak ok lagi.. Maaf ye.. "

Mr M : "..hurmmm.. dah cuti 8 hari pon masih nak MC pulak lagi.. hurmm bila sampai turn aku cuti je mesti ade je hal nye.. hurmm tensionnn betol la gini.. "


Ni mesej dari wassap salah sorang member kerja aku.. situasi dia si Mrs R tu baru je kawen dalam beberapa bulan lepas.. yang Mr M pon dah kawen.. Dah lama la kawen.. Kira otai la.. Dan dah ada family sendiri ada anak-anak.. Kes ni jadi lepas dah start masuk kerja semula lepas cuti Raya aritu la.. 

Kesian pulak bila aku baca.. seriyes macam shitt jugakla perangai camtu.. mahap cakap la. aku bukan buleh kalo bab² cuti tetibe last minit camni.. takyah bohongla. konfem sesape je akan jadi bengang bila kena camni.. dah la sehari sebelum raya dah memang dapat off day.. plus lagi cuti 5 hari lepas raya.. dah jadi enam hari.. pulak tu boleh plak bagi alasan sakit perot lah pulak pepagi hari yang sepatutnye time tu turn engko yang sepatutnya kena kerja.. hey kemon la. orang lain pon ada hasben ada wife ada anak-anak jugak.. 

Manusia jenis ni kadang tu memang aku sendiri rasa kecik besar kecik besar je budak ni.. Boleh nak bermalas-malasan bukan takleh.. Kalo engko jenis --- kerja sendiri tuan, sendiri kuli ha amek la nak buat cemane skalipon takde orang nak hangin nye.. Ini kerja dalam company. Under orang. Dah tu pulak memang berdua je staff nye.. sepatutnya kena tolerate la sikit.. Jangan fikir nak lepas tekak sendiri je.. 

Tapi bilamana nama dia MANUSIA memang macam² ragamnye. Banyak je spesis yang camni.. Jenis bila mula je dapat cuti pastu bila time dia dah sepatutnya masuk keja mula la buat baloq liat.. Ha itu jam memang muncul la macam² dia punya alasan.. Phuiii ~ kehkehkeh




20 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Wak Gelas™
AUTHOR
August 17, 2013 delete

bengang kaans.., uhhuu

Reply
avatar
Syazana Zainn
AUTHOR
August 17, 2013 delete

wahhh mmg bengang bila tak dapat cuti sebab orang mcm tu

-________-

mujurlah dekat company baru ni takde peel gitu

Reply
avatar
August 17, 2013 delete

sakit hati kalau susah nak cuti nie....sabar jerlah..

Reply
avatar
Eina Sakinah
AUTHOR
August 17, 2013 delete

ina penah kena camni.. dah la saya orang baru, tepaksa la mengalahkan T_T serius sakit ati kan..

Reply
avatar
cik hani
AUTHOR
August 18, 2013 delete

cik hani pun penah kena macam ni dengan staff cina.. selalu mc..Emergency leave.. mentang2 dia keje company cina, cik hani je malay maka senang2 je wat mcam tu

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 18, 2013 delete

memang bengang arr Wak bile jadi gitu huuuuuu

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 18, 2013 delete

ha mujurla kalo xde yg perangai jenis gitu SZ

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 18, 2013 delete

herm tu la mmg jenuh kene sbr je lah kalo kene cmtu

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 18, 2013 delete

sakit hati gila kan ina bila kene cmtu.
tu yg rs tanak keje under org laen.
tp nk jd boss pon modal x bape nak ade :P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 18, 2013 delete

wahwah lg sakit hati cmtu cik hani.
mntg2 la dia kje dgn kaum die.
sesuke hati je wat camtu kat cik hani.

Reply
avatar
akmaL
AUTHOR
August 18, 2013 delete

org camni mmg sakit hati kita dibuatnya..mintak-mintak sy keje nti tak jmpe la org cmni..mintak dijaohkan sgt2 >.<

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 18, 2013 delete

tu la Akmal.. doa2 la bila dah keje nti xde jumpe org jenis ceni.. bengang gile kalo ade spesis ceni.. terkena plak die dlm department yg sama dgn kite. perhhhhh konfem terbakar jiwa. huk3

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 18, 2013 delete

bersangke baek yer cik Ana kite =)
slamt hari raye, maaf zahir batin.

yg agak2 jauh d'prantauan =p,
Incik j#b =)

Reply
avatar
muja
AUTHOR
August 18, 2013 delete

orang macam ni memang jenih cari musuh ni,,, tapi tu la,, takut lak mmg betul dia sakit lak,, tapi kalau mmg menipu,, mmg cari pnyakit.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 19, 2013 delete

homai. ya allah.


Incik Jeb !!!!!! :')

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 19, 2013 delete

yang 1 departmen dgn org spesis ceni je tahu die menipu ke x muja.
kalo jnis yg jarang cuti, bile die ckp ade urgent ceni mmg xpe je.
tp kalo jns mmg kaki nk MC je, kalo die bebetol sakit pon kdg tu
mule la rase x caye.. hermm tah la Muja. hrpnye cik ana dijauhkanla
dgn jnis gini huuuuu

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 19, 2013 delete

akk terpanggil nak bagi komen bila cik ana tulis topik ni...

yup...akk mmg "anti" ngan org yg berperangai camni..pastu plak insan camni biasenyer dapat bos yang jenis tak kisah..yg lagi sakit hati tu cuti/mc tak apply (and x rekod) pun....hujung tahun tgk rekod, cuti/mc tuk tahun tu masih byk...

yang kita ni cuti pun jenuh nak kena schedule..mc pun jarang sekali...sakit2 pun dtg jugak...pernah megren tahap gaban, esoknyer bos boleh cakap, i ada ubat tahan sakit power punya, makan pun tak ngantuk n boleh u boleh DATANG OPIS...apa maksudnyer tu....sabar je la...

errmmmm...if betul2 sakit, takder masalah...tapi macam kata cik ana, kalau dah selalu sgt emergency leave / mc, yang tinggal kat opis ni mmg sakit hati, kerja dia kita yg kena buat...sabar je la cik ana

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 19, 2013 delete

hermm tu la kak.jns ni slalu agak untung sbb boss tak amek tawu sgt pon psl die asyik amek mc/cuti .. kesiannye akak smpai camtu kene..

Reply
avatar
AtieAbid
AUTHOR
August 23, 2013 delete

Daku memahami situasi berikut..sebab keja bahagian yg cumanya berbeza company..

ada gak la staff yg mcm gitu..kesian bila dengar kawan dok mengadu.. nasib baiklah partner atie ok. jenis tak buat hal punya.syukur alhamdulillah.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 24, 2013 delete

tu la kesian wo bila kwn ada yg kena camni kan Atie.
alhamdulillah untung atie kalo xde kena yg jns cmni.

Reply
avatar