Alkisah Bonikacak, Umi Qi Dan Anastasyea



Ehem ehem testing one.. two.. three.. Aku nak tujukan entry ni khas untuk beberapa rakan blogger yang memberi bantuan untuk tolong setelkan masalah diary kecil aku ni yang tak terindeks entrynye tu.. huuuu ~ Macam yang aku dok kalut sedih dalam entry sebelum ni tu la kan.. Mana tak sedih.. Awok dok elok update setiap bulan tetibe bile sedar²  tengok last updated lima bulan lepas. Ha mane tak sedih engko ! 

Berbalik pada entry khas macam aku kata taip awal tadi.. Okeh secara spesifiknya masa aku dapat tawu blog ni bermasalah pasal feeds tu, aku direct je pm Encik Boni Kacak yang sememangnye kacak ittew.. ahakss  konfem kembang payung la jap lagi si Boni nih.. kehkehkeh... Aku direct je ngadu kat Boni pasal masalah ni dengan harapan akan adalah jalan petunjuk untuk aku setelkan masalah ni.. Dan sememangnya aku tak salah lagi dengan memilih Boni.. Walaupon Boni bukanlah secara langsung tolong setelkan masalah ni.. Belom setel lagi.. Ada lagi kesahnye.. ahakss.

Okeh lepas je buat sesi aduan bertulis pada Boni, tanpa perlu beratur panjang dan tanpa perlu ternanti² terus je Boni reply dengan sepantas kilat.. Err bukan. Bukan reply camne cara untuk solve problem ni directly. Boni bagi satu link fesbuk ni untuk aku refer pada kakak cantek sorang ni (Umi Qi) sebabnye kakak cantek ni pernah mengalami masalah yang sama macam ape yang jadi kat diary kecil aku ni.. So aku pon dengan muka tak malunya teruslah attack kakak cantek si Umi Qi tu.. Cuma kali ni aku tertunggu jugaklah sehari dua sebabnye takde respon dari Umi Qi.. Tapi takpelah mungkin masa tu masih sibuk dengan mood raya kan. So aku dengan tabah dan sabar menunggu respon dari Umi Qi. Dengan harapan akan adalah sinar kebahagian untuk aku kembali memulihkan diary kecil aku ni.. Alhamdulillah besoknye aku dapat respon dari Umi Qi dan dia sangatlah faham ape masalah aku, cuma katanya masalah dia sebelum ni entry dia tak terupdate pada bloglist dalam masa 2--3 hari je tapi aku punya kes sampai 5 bulan engko ! Pastu Umi Qi terus bagi link entry dia camne untuk setelkan problem ni dan semoga dapat membantulah katanye.. Aku pon dengan bersemangat waja  terus terjah link tu..

Hermm tapi agak kurang luck kat situ sebabnye aku kurang berjaya untuk memahami segala step yang ada kat entry tu dan memandangkan aku rasa kalo aku proceed buat macam-macam, jadi lain pulak karang masalah aku ni kan ? Maka sekali lagi dengan muka tak malunye aku terjah email kakak cantek sorang lagi (Kak Anastasyea)... Aku terus email apa masalah aku -- bla... bla... bla ape semua..

Alhamdulillah sepantas kilat jugak kak anastasyea bertindak.. Pantas giler kak anastasyea nih ! Tup-tup je aku tengok entry latest blog aku yang dah terindeks adelah yang bulan Julai lepas punya.. Maknanye dah ada perubahanlah kalo sebelum ni cuma yang bulan Mac punye je.. Dan itu jugak membawa maksud blog aku ni belum fully recover lagi lah dari sakitnye.. adehhh ~

Tapi...

Ha ade tapi nye tu..

kak anastasyea cakap benda ni amek masa sikit untuk robots crawl semula semua entry aku.. Tunggu lagi dalam sehari dua nanti kak anastasyea akan double check tengok cemane..

Kesimpulannye, aku nak berterima kaseh pada Encik Boni KacakUmi Qi dan jugak Kak Anastasyea sebabnye sudi respon dan beri bantuan pada aku ni ha.. Pada hal bukan kenal sangat pon kan ? Tapi itulah salah satu keypoint kenapa aku suka dalam berblog nih --

Semoga ukhwah terjalin bukan hanya disini.




UPDATED : blog diary-kecilku dah fully recover dah. Alhamdulillah Ya Allah :)

"... Kau limpahkanlah rahmat dan anugerahMu kepada mereka yang telah 
banyak membantuku..sesungguhnya budi mereka amat besar Ya Allah... "





21 Lovenote(S):

  1. Replies
    1. Takdela menyepi sgt sbnrnye amir.. ade je hapdet. cume ada mslh sket.
      tu yg nmpk mcm menyepi lama sgt tu. pd hal ade je. tak kemane pon :P

      Delete
  2. mujur ade insan2 yg terer ni kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la pslnye TH. sipbek ade insan2 terer yg sudi membantu ni.

      Delete
  3. ooh..lain skit kes ni..

    tp alhamdulillah dah ok kan..mesti lega smpi rasa nak belanja suma orang ni kan..hehe. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dah ok dah Atie. a'ah tu la rs mcm nk belanje smue org je hehe

      Delete
  4. Replies
    1. Boni mmg bagus. cepat je reply nk mmbantu mana yg buleh hehe

      Delete
  5. lahh. yeke. patotlah macam terperasan blog ni dah berapa bulan xupdate, rupanya masalah teknikal. tahniahh sebab dah ok ! hihiii


    alaa, nape kite nampak juna kat tepi tuu ! juna nuna tuna. comelnya lah dia. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la CT. bukannye x hapdet. ade je hapdet cume x kuar plak kat list huwawawa. sipbek kak anastasyea sudi bantu. now baru ok hehe


      geram tgk juna nuna tuna kan? kan? eheee

      Delete
  6. Akak bantu setakat yang termampu je, tak la pandai pun, ^__^

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terime kaseh byk2 akak !
      terime kaseh akak.
      terime kaseh akak..

      Terime kaseh sangat2 kak Anastasyea Aida :)

      Delete
  7. baguslah problem dh setel..pasni leh la bw dengn hati yg tenang kan:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dah ok dah akmal. baru la boleh bw dgn tenangnye pasni karang hehe

      Delete
  8. Cik Ana! Sorry sangat tak boleh tolong selesaikan masalah Ana...tapi alhamdulillah dah jumpa jalan penyelesaiaannya kan? Syukur sangat-sangat ada pakar yang dapat membantu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azham !! hehe takpe2. mintak tolong akak anastasyea aritu tlg tengok2 kan kasi ok balik hehe. syukur sgt dah ok skrg hehe. barula boleh bw dgn jayanya jyeahhhh ~ hehe

      Delete
  9. Umi Qi baru baca entry adik, Alhamdulilah syukur nikmat, geng blogger Boni Kacak and Anastasyia byk bg link2 tertentu utk bantu adik, tahniah dik, selamat kembali berblogging, I follow hehe :)
    P/s dik akak nih x cantik la, hahaha comot ada la dik kiki salam kenal ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah tu la kak. diorang baek hati tlg kitew ni hah.
      sipbekla ade diorang & akak. kalo tidak nayo den hehe

      eh akak cantek ape tu ha comel je hehe
      salam kenal jugak kak hehe

      Delete
  10. Eh eh... Baru perasan entri ni.. Hahahaha

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu