Aku,Guwa Dan Dia



Ramadhan dah pergi.. Tak tahu dapat peluang bertemu Ramadhan lagi atau tak nanti.. Aidilfitri pon dah membawa ke enamtujuh hari.. Anak cucu menantu pon masing-masing dah pulang ke tempat mencari rezeki.. InshaAllah ada peluang nanti bertemu lagi..

Phewww dah macam pantunduatiga kerat pulak aku rasa.. hermm dah berapa lama aku tinggalkan diary kecil aku ni.. Recall balik masa memula aku join blog ni dulu.. Cewahh nak recall konon macamla ada yang kesah entah..Tapi aku nak cakap tulis jugak.. sebelumsebelumsebelum ni aku lebih prefer guna kata ganti diri 'guwa' sebabnya aku rasa bila guna 'guwa' tu aku lebih mudah untuk menyampaikan.. lebih mudah untuk aku bercerita.. Pastu jugak aku rasa mesej tu lebih ringan untuk sampai pada pembaca.. 

Tapi sebenarnye.. bukanlah sejak azali dalam blogging ni aku guna 'guwa' tu.. Masa awal² pembabitan aku dulu aku memang lebih banyak gunakan 'aku' sebab memang rasa macam bercerita la.. Tak lama pastu baru aku mula guna 'cik ana' sebagai kata ganti nama sebab bunyi dia macam sopan + ayu gittew.. hahaha ! Pastu cuba menyesuaikan diri menggunakan 'guwa' sebab masa tu fenomena filem gensgter kat Malaysia.. itu jam memang lu--gua--lu--guwa la.. Sampaikan aku siap buat special entry berkisar Gengster pada masa tu.. Err pastu bile aku re-check rupa²nya ada duatigaempat rupanya entry berkenaan gengster nih.. Pastu pulak feedbacks dari kengkawan blogger kemain lagi la hai buat aku senak perot bace.. lu orang memang cool habes arrr ! 



Entry gengster aku habes kat situ je.. tetibe rasa macam nak sambung episod kelima plak.. ahakss ! Errr tapi.. tapi.. tapi apa pon kata ganti nama yang kita guna, selagi orang tak kenal kita bebetol, memang takkan tahu siapa kita yang sebenarnye.. kasar ke lemah lembut ke sopan ke tak sopan ke... Dan aku sangaaaaat admire blogger yang jenis misteri² ni.. Errr maksud aku misteri jenis tak tempek gambar dia bebanyak kat blog dia.. Pastu godekla semua entry dia memamg takkan jumpa sekeping pon gambar dia yang nampak muka sebenar dia.. Haaaaaa penulis / blogger jenis gitu buat aku jadi lebih nak tahu siape lah die ni sebenarnye.. ahaksss ~ Salam Aidilfitri semua ! Maaf segala salah silap =) 




10 Lovenote(S):

  1. slm perkenalan & slm aidilfitri Ana..

    its ok Ana.. ape saje kata ganti diri tu tak kisah..yg penting ape yg kita nak sampaikan tu sampai kpd yg bacanya.. :) Sy pun banyak dah tukar2 dah bertahun..siap buat blog baru lg ni.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. slm prkenalan jugak kak sue hehe

      tu lah dah mcm2 kata ganti yg diguna hehe

      Delete
  2. Guwa ucapkan Salam Aidilfitri...hehehehehe..jgn mare ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. perhhh ini ade gengster dtg singgah ek ? hehe
      tak mrh lah Alin hehe TQ sudi sggah sini :)

      Delete
  3. teringat lak kisah namee roslan yang disalah anggap sebagai seorang lelaki sebab tak letak gambar dye,, siap buat entry terangkan segalanya,, hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oho haah psl kes Namee disalah anggap sbg lelaki tu kekeke
      takpe muja kalo jd cmtu blh wat special entry menerangkan
      hal sebenarnye utk elak kekeliruan hahaha

      Delete
  4. #singgah kembali .

    salam aidilfitri and salam perkenalan ya ana .
    me too , i keep always guna aku . guwa pun ada , tapi kerap i lah . bila guna saya tu hanya untuk n3 tertentu saja . sebab rasa macam takdak feel gitu . wakaka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ sbb sudi singgah sini carl hehe
      ahah tu la rasa mcm takde feel kan ?
      wakakaka :P

      Delete
  5. Salam aidilfitri cik ana..:)banyak dapat duit raya tak..?? ke tukang bagi duit raya..?? hehe..

    biasalah tukar2 ganti nama diri kan.. ikut musim.. perubahan cuaca...erk. tetiba. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. slm aidilfitri atie hehe. tahun dpt duit raya jugak lagi. hehe. tp tukang bagi pon iye jugakla.. tp sipbekla anak sedare ade sorang je.. selamat hehe

      errr tu la ikot perubahan cuace pon boleyy haha

      Delete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu