Aktiviti Cuti Sekolah

11:33 AM 27 Comments A+ a-

Kesah masa cuti sekolah Mac haritu. Dah lama peram. Sampai dah habes Mac dah pun. Punya nak kata bizi tak bizi la tu konon hehehe. Setiap kali cuti sekolah, department aku memang buat aktiviti untuk adik-adik yang bercuti sekolah. Penyertaan terbuka kepada sesiapa saja asalkan engko level adik-adik bawah 13 tahun. Kalau engko dah 38 tahun tapi saiz fizikal engko macam budak bawah 13 tahun pun aku ok je terima kikikiki. 

Memandangkan Januari sampai Mac cuaca panas lain macam, so aku dengan partner aku si Ida, decide untuk buat aktiviti kali ni indoor je. Yelah, jangan kata bebudak tak lalu panas, aku ni sendiri pun rasa macam nak pitam kalau dok kat luar. 

Aktiviti pertama kami namakan : Sandwich Tower. Motif aktiviti ni untuk mendidik adik-adik ni semangat cintakan sayur (walaupun sebenarnye aku sendiri benci sayur mayur nih semua kehkehkeh) dan memahami betapa pentingnya sarapan pagi. Sayur yang kami bagi adalah salad dan tomato. Lepas dah berjaya buat sandwich tower tu, setiap ahli kumpulan perlu habeskan setiap inci sayur dan segalanya yang boleh dimakan tu. Kumpulan paling cepat habeskan dengan keadaan yang clean and clear, they are winners :)

Aktiviti kedua pulak kami namakan : Ikatan Cinta [Belon terbesar dan tak pecah]. Setiap orang dapat 1 belon dan kena tiup sebesar yang boleh tapi jangan pecah. Lepas tu kena ikat setiap belon pada 1 tali panjang menjadi segugus belon. Kumpulan yang berjaya tiup dan ikat semua belon tanpa pecahkan 1 biji pun, they are winners :)

Aktiviti ketiga kami namakan : Straw Kisses. Senang aje game ni. Kiss aje straw tu untuk amek rubber band tu and passing pada next ahli sampailah ke hujung. Within 2 minutes, group mana paling banyak berjaya kumpul rubber band pada last person, they are winners :)

Setel program cuti sekolah, sesi makan-makan pulak. Semua orang kena habeskan segala makanan yang dah kami sediakan. Aku berani kata semuanya sedap sebabnya licin takde tinggal langsung so memang sedapla kan? kan? hahahaha =P

Tamat je buat aktiviti indoor tu semua, partner aku si Ida pitam. Aku ingatkan sebab dia 'ada isi' ke hape. Rupa-rupanya takde. Belum rezeki katanya. Takpelah Ida sabar dan banyakkanlah berdoa ye =P

27 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Eny Abdullah
AUTHOR
April 04, 2015 delete

uisshhh sapa tk suka sandwich dgn sosej... heheheh harus licin!

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
April 04, 2015 delete

mmg ada budak2 x suka mkn sayur...

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
April 05, 2015 delete

Kenapa aku kecik dulu atak ada aktiviti macam ni??
Tak adil sungguh...hahaha

Reply
avatar
Ezy Loy
AUTHOR
April 05, 2015 delete

nk join nk join! saye baru je masok 12tahun.. ekeke..

seronoknye layan bebudak tim cuti sekolah..

Reply
avatar
Cik Nadyya
AUTHOR
April 05, 2015 delete

wah bestnya join aktiviti cmni kan :)

ekceli kite pon xcke mam sayur tpp salad n tomato still leh makan.. soo jd trliuq ngok sandwich ni.wuu

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
April 05, 2015 delete

haiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. ingat kita lagi x? hehehhee.. sorry dah lama x singgah.

best gila sandwich tower tu! kalau ada program macam ni, memang nak bagi cadangan tu la.. bagus untuk budak2. ahahhaha. tapi hadiah kena berbaloi la. kang x dimakan lak

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
April 05, 2015 delete

Alololooo comei belake-lake... ;3

Reply
avatar
BudakVanilla
AUTHOR
April 06, 2015 delete

teringin pulak nak join benda camnie. hahha.
bestnya jadi budak. :D

Reply
avatar
April 06, 2015 delete

budak2... ceria n comellll jeee XD

Reply
avatar
April 06, 2015 delete

Assalam ana,
waaaaaaaaaaaaaa
baguih company uols ni tau3

Reply
avatar
Gee Lion
AUTHOR
April 06, 2015 delete

Bestnyer jadi budak2 sekarang. Macam2 ada.. Tapi rasanya lagi super duper best jadi budak zaman dulu.. Sebab dlu real experience main games kat luar sekarang semua games dalam tablet je. Kurang best.. *dah start melalut..

Awat cik ana tak suka makan sayur sama tomato? itu kalau bagi cek, sampai licin pinggan tu cek kerjakan tau... sedapp wooo..

Reply
avatar
April 07, 2015 delete

tingginye sandwich.. gayat.. he he he...

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
April 07, 2015 delete

meriahnyerrrr....sonok layan budak2 nih....terutama bila ada aktiviti cenggini....mmg best hihihi

Reply
avatar
April 07, 2015 delete

happy depa semua noo ;-)

Reply
avatar
Cik Mimie
AUTHOR
April 07, 2015 delete

Lapar tgk sandwich tu..macam sedap je :)

Reply
avatar
Montana
AUTHOR
April 07, 2015 delete

roti sandwich tu sedap mai skitttttt

Reply
avatar
Dunia Zumal
AUTHOR
April 07, 2015 delete

Suka aktiviti camni, boleh imbau zaman kita kecik2 dulu ^^

Reply
avatar
April 09, 2015 delete

wahhh,,,ni program under apa kak???klau ada event event camni nak join jadi fesi boleh??hahah

Reply
avatar
tiga lalat
AUTHOR
April 13, 2015 delete

Salam .Hee meriah ;p

Reply
avatar
April 13, 2015 delete

assalam ana..

lamanya kak wana tak singgah sini..maaf ya..kak wana kurang sihat kebelakangan ni..

Reply
avatar
April 13, 2015 delete

best buat aktiviti macam ni kan ana..kak wana suka tengok sandwich tower tu..erm, nyum2.. :)

Reply
avatar
CikSiti
AUTHOR
April 15, 2015 delete

salam anaaaaaaa
long time no seeeeeeeeeeee

Reply
avatar
aishah nin
AUTHOR
April 16, 2015 delete

seronok ada xtiviti cmni kann :)

Reply
avatar
Wardah Aneesa
AUTHOR
April 17, 2015 delete

wahhh..bestnya rancang aktiviti.. mesty comel2 je kan budak2 tuuu.

Reply
avatar
Farrah MF
AUTHOR
April 18, 2015 delete

Nak sandwich tower!
Nak sandwich tower!
Nak sandwich tower!

Reply
avatar
aRz MoHa
AUTHOR
April 19, 2015 delete

rasa macam nak join ja pertandingan sandwich tower tu

Reply
avatar
April 19, 2015 delete

nak sandwich telur please.. ngan cheese ahaha..
tekak i demand la.. kalo sayur2 ni bo layan sikit..
tapi makan la jugak.. tomato tu je x makan..

Reply
avatar