Aktiviti Cuti Sekolah

Kesah masa cuti sekolah Mac haritu. Dah lama peram. Sampai dah habes Mac dah pun. Punya nak kata bizi tak bizi la tu konon hehehe. Setiap kali cuti sekolah, department aku memang buat aktiviti untuk adik-adik yang bercuti sekolah. Penyertaan terbuka kepada sesiapa saja asalkan engko level adik-adik bawah 13 tahun. Kalau engko dah 38 tahun tapi saiz fizikal engko macam budak bawah 13 tahun pun aku ok je terima kikikiki. 

Memandangkan Januari sampai Mac cuaca panas lain macam, so aku dengan partner aku si Ida, decide untuk buat aktiviti kali ni indoor je. Yelah, jangan kata bebudak tak lalu panas, aku ni sendiri pun rasa macam nak pitam kalau dok kat luar. 

Aktiviti pertama kami namakan : Sandwich Tower. Motif aktiviti ni untuk mendidik adik-adik ni semangat cintakan sayur (walaupun sebenarnye aku sendiri benci sayur mayur nih semua kehkehkeh) dan memahami betapa pentingnya sarapan pagi. Sayur yang kami bagi adalah salad dan tomato. Lepas dah berjaya buat sandwich tower tu, setiap ahli kumpulan perlu habeskan setiap inci sayur dan segalanya yang boleh dimakan tu. Kumpulan paling cepat habeskan dengan keadaan yang clean and clear, they are winners :)

Aktiviti kedua pulak kami namakan : Ikatan Cinta [Belon terbesar dan tak pecah]. Setiap orang dapat 1 belon dan kena tiup sebesar yang boleh tapi jangan pecah. Lepas tu kena ikat setiap belon pada 1 tali panjang menjadi segugus belon. Kumpulan yang berjaya tiup dan ikat semua belon tanpa pecahkan 1 biji pun, they are winners :)

Aktiviti ketiga kami namakan : Straw Kisses. Senang aje game ni. Kiss aje straw tu untuk amek rubber band tu and passing pada next ahli sampailah ke hujung. Within 2 minutes, group mana paling banyak berjaya kumpul rubber band pada last person, they are winners :)

Setel program cuti sekolah, sesi makan-makan pulak. Semua orang kena habeskan segala makanan yang dah kami sediakan. Aku berani kata semuanya sedap sebabnya licin takde tinggal langsung so memang sedapla kan? kan? hahahaha =P

Tamat je buat aktiviti indoor tu semua, partner aku si Ida pitam. Aku ingatkan sebab dia 'ada isi' ke hape. Rupa-rupanya takde. Belum rezeki katanya. Takpelah Ida sabar dan banyakkanlah berdoa ye =P

27 Lovenote(S):

  1. uisshhh sapa tk suka sandwich dgn sosej... heheheh harus licin!

    ReplyDelete
  2. mmg ada budak2 x suka mkn sayur...

    ReplyDelete
  3. Kenapa aku kecik dulu atak ada aktiviti macam ni??
    Tak adil sungguh...hahaha

    ReplyDelete
  4. nk join nk join! saye baru je masok 12tahun.. ekeke..

    seronoknye layan bebudak tim cuti sekolah..

    ReplyDelete
  5. wah bestnya join aktiviti cmni kan :)

    ekceli kite pon xcke mam sayur tpp salad n tomato still leh makan.. soo jd trliuq ngok sandwich ni.wuu

    ReplyDelete
  6. haiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. ingat kita lagi x? hehehhee.. sorry dah lama x singgah.

    best gila sandwich tower tu! kalau ada program macam ni, memang nak bagi cadangan tu la.. bagus untuk budak2. ahahhaha. tapi hadiah kena berbaloi la. kang x dimakan lak

    ReplyDelete
  7. Alololooo comei belake-lake... ;3

    ReplyDelete
  8. teringin pulak nak join benda camnie. hahha.
    bestnya jadi budak. :D

    ReplyDelete
  9. budak2... ceria n comellll jeee XD

    ReplyDelete
  10. Assalam ana,
    waaaaaaaaaaaaaa
    baguih company uols ni tau3

    ReplyDelete
  11. Bestnyer jadi budak2 sekarang. Macam2 ada.. Tapi rasanya lagi super duper best jadi budak zaman dulu.. Sebab dlu real experience main games kat luar sekarang semua games dalam tablet je. Kurang best.. *dah start melalut..

    Awat cik ana tak suka makan sayur sama tomato? itu kalau bagi cek, sampai licin pinggan tu cek kerjakan tau... sedapp wooo..

    ReplyDelete
  12. tingginye sandwich.. gayat.. he he he...

    ReplyDelete
  13. meriahnyerrrr....sonok layan budak2 nih....terutama bila ada aktiviti cenggini....mmg best hihihi

    ReplyDelete
  14. Lapar tgk sandwich tu..macam sedap je :)

    ReplyDelete
  15. roti sandwich tu sedap mai skitttttt

    ReplyDelete
  16. Suka aktiviti camni, boleh imbau zaman kita kecik2 dulu ^^

    ReplyDelete
  17. wahhh,,,ni program under apa kak???klau ada event event camni nak join jadi fesi boleh??hahah

    ReplyDelete
  18. assalam ana..

    lamanya kak wana tak singgah sini..maaf ya..kak wana kurang sihat kebelakangan ni..

    ReplyDelete
  19. best buat aktiviti macam ni kan ana..kak wana suka tengok sandwich tower tu..erm, nyum2.. :)

    ReplyDelete
  20. salam anaaaaaaa
    long time no seeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  21. seronok ada xtiviti cmni kann :)

    ReplyDelete
  22. wahhh..bestnya rancang aktiviti.. mesty comel2 je kan budak2 tuuu.

    ReplyDelete
  23. Nak sandwich tower!
    Nak sandwich tower!
    Nak sandwich tower!

    ReplyDelete
  24. rasa macam nak join ja pertandingan sandwich tower tu

    ReplyDelete
  25. nak sandwich telur please.. ngan cheese ahaha..
    tekak i demand la.. kalo sayur2 ni bo layan sikit..
    tapi makan la jugak.. tomato tu je x makan..

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu