menjadi tunangan + isteri orang

*masih dalam mood gengster*


kahwin lagi?? ciss! layankan je lah.. kemarin sabtu dan ahad.. weekend memang adatlah kenduri kendara sana sini.. kad jemputan memang tunggu turn je untuk ditempek kat notice board tu.. gua pulak kerje sorang-sorang.. partner gua cuti p holiday ke sarawak.. gua pulun kerje secara solo.. rabu baru beliau pulang.. harap-harap adelah buah tangan + buah kaki dan buah lain dari sarawak untuk gua partner kesayangan beliau.. kehkehkeh



sabtu tu sorang kawan gua bertunang.. orang felda bertemu tunangannya dengan orang felda ni jugak.. dulang hantaran 20 lebih dari pihak lelaki berbalas 40 lebih dari pihak perempuan.. perhhh! memang jenuh buat rantaian manusia la masa nak keluarkan hantaran belah perempuan dari dalam bilik ke ruang tamu.. makcik-makcik yang ada tu jenuh dok susun + ejas bagi elok muat-muat dengan hantaran pihak lelaki.. memang orang felda ni pemurah dan baik hati gamaknye.. masa nak bawak balik tu, jenuh pulak susun nak bagi muat dalam kereta.. teruja gila gua tengok gubahan-gubahan yang macam-macam bentuk tu!






hantaran banyak dan sangat menterujakan bijik mata + makcik-makcik sempoi gila bab bergambar.. stylo la makcik! selamat menjadi tunangan orang nurnajihah binti abdullah sani =)





ini amer member gua masa form six dulu.. amer sangat suka bergurau kasar.. malam semalam dia update status fesbuk "esok turn aku lak... haha.. mggu lps asma dgn suami tunang.. sok aku lak yg brtunang.. kawin entah ble... haha..." dan memang seriyes gua ingatkan dia memain.. tup-tup petang tadi member gua lagi 1 tag gambar amer bertunang.. benar-benar kau bertunang rupanya amer! sumpah gua ingat lu memaen.. dan lu pun memang takde jemput gua so memang kukuhla alasan gua sebab tak pegi lu bertunang =P dan rupa-rupanya jugak, amer pun dapat tunangan orang felda... felda trolak... wahhhh! pakat cari orang felda deme ye.. selamat menjadi tunangan orang amer.. sila jangan bernakal-nakalan lagi =P





ini member gua hidayah.. selamat menjadi isteri orang pada 9 oktober 2011.. gua sempat sembang dengan ayah lu, ayah lu cakap jemputan yang hadir ada la dalam 3 ribu orang.. perhh! no wonderpet la memang traffic jem masa tetamu lelaki nak salam dengan ayah lu kasi ang pow dan masa nak amek nasik minyak pon memang sesak gila.. dengan hangat mentari sehangat kasih lu yang membara terhadap suami lu =P anyway selamat menjadi isteri solehah untuk mohd hanis.. jaga perut beliau bebaik ye ;)



sikit doa untuk kalian :
“ Semoga Allah menghimpunkan yang terserak dari keduanya, memberkati mereka berdua dan kiranya Allah meningkatkan darjat keturunan mereka menjadi pembuka rahmat, sumber ilmu dan hikmah serta pemberi rasa aman bagi umat “
Doa Nabi Muhammad pada hari pernikahan puterinya Fatimah Azzahra dengan Ali bin Ali Talib





nota kecil : bukan gua yang jadi tunangan + isteri orang
=P

36 Lovenote(S):

  1. kekekeke
    cek ana...x lame lagi ahhh tu
    entri semlm rini
    pnuh dgn kontrobersi kawen+tung
    kekekek

    semoga bahgia kwn2 cek ana ye =]

    ReplyDelete
  2. weee~ seronok nye tengok orang kawen dan tunang. urmmm~ bila la nak simpai turn ni???

    ReplyDelete
  3. kahwin....mmm......siapa nak dengan aku...promot lagi hahaha....

    ReplyDelete
  4. ingat kan ana tadi. hehe. anyway, banyak betul sampai 40 dulang. terkejut saya. hehe.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  5. byknyer hantaran dia ek...jarang2 dgr byk mcm ni...

    ReplyDelete
  6. cik ana punya turn plak bila?

    ReplyDelete
  7. saspen je la cik ana ni hehe
    semoga mereka sentiasa berbahagia hingga ke syurga :)

    ReplyDelete
  8. Cik ana bila lagi ? hehe, jangan lupa jemput, dekat je trolak tu :P

    ReplyDelete
  9. dulu wan yang bertunang tu kawan ngan adik renjer,,tpi xde jodoh diorang.. xpe xde rezeki hehe..

    cik ana cakap pulun keje sesorang ye..huhu xmau teman dah werkkk!:P




    luv
    saifulisa

    ReplyDelete
  10. Rezeki, ajal dan jodoh ketentuan tuhan....

    Setiap orang ada pasangan hidupnya.
    Semoga berkekalan hingga ke akhirat.



    Salamkenal kenalan.
    http:adando.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. ces.. ingatkan tuan blog ni. kihkih!

    ReplyDelete
  12. waaaa meriah nya majlis bertunang...klu bab hantaran ni suka sgt bab2 kek n coklat..ekkeeke:D

    ReplyDelete
  13. Wow dasat..hantaran sampai 20 puluh caya laa..

    Yang bertungan diucapkan Selamat Bertunang moga sampai ke jinjang pelamin

    Dan

    Yang dah nikah..selamat menjalani kehidupan berumahtangga moga kekal hingga akhir hayat..

    Cik Ana bila lagi?

    ReplyDelete
  14. ewah, ana amik berkat ke?

    hehehe

    ramai dah kwn tersangkut, cik ana tak lama lagi lah tu... :)

    ReplyDelete
  15. err,, cik ana bila pulak.. ? ha ha ha

    ReplyDelete
  16. wahhh~ byknyer dulang hantaran 2, huhu~

    ReplyDelete
  17. banyaknya hantaran.. seronok tgk.. pasangan yg bertunang dan yg berkawhwin tu semuanya manis2 belaka.. semoga bahagia menjadi milik mereka selamanyan..

    ReplyDelete
  18. Meriah sungguh..Tahniah...
    Moga kekal bahagia selamanye.. ^_^

    ReplyDelete
  19. tau xpe.. memmber2 sumenye dah bertunang n ada yang dah kawen.. ni yang wat aku xsabar nak berkahwen n wat anak ni... hehe

    ReplyDelete
  20. musim yaaaa cik ana...
    kawan2 akakmu ini dah sold out...hihihi

    ReplyDelete
  21. perghhh, meriahnya....tunang berdulang2 hantaran...
    dah follow sini..salam kenal..:)

    ReplyDelete
  22. mak aih..smpai 40 dulang?

    mmg betul2 pemurah tu..hehe

    ReplyDelete
  23. best nya kawen.. haha..

    p/s: cik ana keje kat PJK besout 2 ke? mas pernah dtg situ sekali.. cik ana kenal qaiy tak?

    ReplyDelete
  24. cik ana jemput datang la ke tg.karang 23/10 nih. hehe

    ReplyDelete
  25. Ana x lama lg tu ada la..haha. :)xpe,slow2.biar lpskn kwn2 dlu tunang,kwin.

    ReplyDelete
  26. bertunang dah 40 dulang...kawin agak2 berapa yerr...hehe..

    lepas ni giliran cik ana plak...hehe.

    ReplyDelete
  27. mudahan2 berkekalan hingga akhir ayat..aminn...
    cik Lyn doakan semoga cik ana juga bertemu jdh dgn org yg beriman & cute..=)..
    p/s:Cik Lyn ade je terjah kenduri dayah tu..mmg ramai gilerr la tetamu..tp xjmpa plak dgn cik ana..=P

    ReplyDelete
  28. tahniah utk semua yg bertunang dan berkahwin tu.. :D

    ReplyDelete
  29. 40 hantaran balas punya la banyak....dasat2

    ReplyDelete
  30. WuMing pundah bertunang... Malah dah kahwin pun..

    ReplyDelete
  31. ingatkan tuan blog yg nk jadi isteri org...

    salam ziarah, first time masuk sini :)

    ReplyDelete
  32. ehem2... ble lg tuan belog nk bertunang ? hehe

    ReplyDelete
  33. saya tujukan maher zain utk diorg ni..

    ReplyDelete
  34. Tumpang gembira dekat diorang dan orang FELDA memang pemurah.. ;P



    Amer memang sempoilah.

    ReplyDelete
  35. Wah... sempoi, baru la klasik adat pertunangan. Ramai saudara mara turut menyumbang dulang hantaran.

    Skang ni dah susah nak jumpa macam tu dah...

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu