menjadi tunangan + isteri orang

12:22 AM 36 Comments A+ a-

*masih dalam mood gengster*


kahwin lagi?? ciss! layankan je lah.. kemarin sabtu dan ahad.. weekend memang adatlah kenduri kendara sana sini.. kad jemputan memang tunggu turn je untuk ditempek kat notice board tu.. gua pulak kerje sorang-sorang.. partner gua cuti p holiday ke sarawak.. gua pulun kerje secara solo.. rabu baru beliau pulang.. harap-harap adelah buah tangan + buah kaki dan buah lain dari sarawak untuk gua partner kesayangan beliau.. kehkehkeh



sabtu tu sorang kawan gua bertunang.. orang felda bertemu tunangannya dengan orang felda ni jugak.. dulang hantaran 20 lebih dari pihak lelaki berbalas 40 lebih dari pihak perempuan.. perhhh! memang jenuh buat rantaian manusia la masa nak keluarkan hantaran belah perempuan dari dalam bilik ke ruang tamu.. makcik-makcik yang ada tu jenuh dok susun + ejas bagi elok muat-muat dengan hantaran pihak lelaki.. memang orang felda ni pemurah dan baik hati gamaknye.. masa nak bawak balik tu, jenuh pulak susun nak bagi muat dalam kereta.. teruja gila gua tengok gubahan-gubahan yang macam-macam bentuk tu!






hantaran banyak dan sangat menterujakan bijik mata + makcik-makcik sempoi gila bab bergambar.. stylo la makcik! selamat menjadi tunangan orang nurnajihah binti abdullah sani =)





ini amer member gua masa form six dulu.. amer sangat suka bergurau kasar.. malam semalam dia update status fesbuk "esok turn aku lak... haha.. mggu lps asma dgn suami tunang.. sok aku lak yg brtunang.. kawin entah ble... haha..." dan memang seriyes gua ingatkan dia memain.. tup-tup petang tadi member gua lagi 1 tag gambar amer bertunang.. benar-benar kau bertunang rupanya amer! sumpah gua ingat lu memaen.. dan lu pun memang takde jemput gua so memang kukuhla alasan gua sebab tak pegi lu bertunang =P dan rupa-rupanya jugak, amer pun dapat tunangan orang felda... felda trolak... wahhhh! pakat cari orang felda deme ye.. selamat menjadi tunangan orang amer.. sila jangan bernakal-nakalan lagi =P





ini member gua hidayah.. selamat menjadi isteri orang pada 9 oktober 2011.. gua sempat sembang dengan ayah lu, ayah lu cakap jemputan yang hadir ada la dalam 3 ribu orang.. perhh! no wonderpet la memang traffic jem masa tetamu lelaki nak salam dengan ayah lu kasi ang pow dan masa nak amek nasik minyak pon memang sesak gila.. dengan hangat mentari sehangat kasih lu yang membara terhadap suami lu =P anyway selamat menjadi isteri solehah untuk mohd hanis.. jaga perut beliau bebaik ye ;)



sikit doa untuk kalian :
“ Semoga Allah menghimpunkan yang terserak dari keduanya, memberkati mereka berdua dan kiranya Allah meningkatkan darjat keturunan mereka menjadi pembuka rahmat, sumber ilmu dan hikmah serta pemberi rasa aman bagi umat “
Doa Nabi Muhammad pada hari pernikahan puterinya Fatimah Azzahra dengan Ali bin Ali Talib





nota kecil : bukan gua yang jadi tunangan + isteri orang
=P

36 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
aimie amalina
AUTHOR
October 09, 2011 delete

kekekeke
cek ana...x lame lagi ahhh tu
entri semlm rini
pnuh dgn kontrobersi kawen+tung
kekekek

semoga bahgia kwn2 cek ana ye =]

Reply
avatar
October 10, 2011 delete

weee~ seronok nye tengok orang kawen dan tunang. urmmm~ bila la nak simpai turn ni???

Reply
avatar
October 10, 2011 delete

kahwin....mmm......siapa nak dengan aku...promot lagi hahaha....

Reply
avatar
NasZ
AUTHOR
October 10, 2011 delete

ingat kan ana tadi. hehe. anyway, banyak betul sampai 40 dulang. terkejut saya. hehe.

MOHD NASER.com

Reply
avatar
ikatankasihku
AUTHOR
October 10, 2011 delete

byknyer hantaran dia ek...jarang2 dgr byk mcm ni...

Reply
avatar
Rozuan Ismail
AUTHOR
October 10, 2011 delete

cik ana punya turn plak bila?

Reply
avatar
October 10, 2011 delete

saspen je la cik ana ni hehe
semoga mereka sentiasa berbahagia hingga ke syurga :)

Reply
avatar
Cik Zety
AUTHOR
October 10, 2011 delete

Cik ana bila lagi ? hehe, jangan lupa jemput, dekat je trolak tu :P

Reply
avatar
renjerkabloi
AUTHOR
October 10, 2011 delete

dulu wan yang bertunang tu kawan ngan adik renjer,,tpi xde jodoh diorang.. xpe xde rezeki hehe..

cik ana cakap pulun keje sesorang ye..huhu xmau teman dah werkkk!:P




luv
saifulisa

Reply
avatar
ADAN + LINA
AUTHOR
October 10, 2011 delete

Rezeki, ajal dan jodoh ketentuan tuhan....

Setiap orang ada pasangan hidupnya.
Semoga berkekalan hingga ke akhirat.



Salamkenal kenalan.
http:adando.blogspot.com

Reply
avatar
October 10, 2011 delete

ces.. ingatkan tuan blog ni. kihkih!

Reply
avatar
[-suziey-]
AUTHOR
October 10, 2011 delete

waaaa meriah nya majlis bertunang...klu bab hantaran ni suka sgt bab2 kek n coklat..ekkeeke:D

Reply
avatar
Rinna
AUTHOR
October 10, 2011 delete

Wow dasat..hantaran sampai 20 puluh caya laa..

Yang bertungan diucapkan Selamat Bertunang moga sampai ke jinjang pelamin

Dan

Yang dah nikah..selamat menjalani kehidupan berumahtangga moga kekal hingga akhir hayat..

Cik Ana bila lagi?

Reply
avatar
mamaNoriz
AUTHOR
October 10, 2011 delete

ewah, ana amik berkat ke?

hehehe

ramai dah kwn tersangkut, cik ana tak lama lagi lah tu... :)

Reply
avatar
era kecik
AUTHOR
October 10, 2011 delete

err,, cik ana bila pulak.. ? ha ha ha

Reply
avatar
October 10, 2011 delete

wahhh~ byknyer dulang hantaran 2, huhu~

Reply
avatar
Hanis Azla
AUTHOR
October 10, 2011 delete

banyaknya hantaran.. seronok tgk.. pasangan yg bertunang dan yg berkawhwin tu semuanya manis2 belaka.. semoga bahagia menjadi milik mereka selamanyan..

Reply
avatar
October 10, 2011 delete

Meriah sungguh..Tahniah...
Moga kekal bahagia selamanye.. ^_^

Reply
avatar
October 10, 2011 delete

tau xpe.. memmber2 sumenye dah bertunang n ada yang dah kawen.. ni yang wat aku xsabar nak berkahwen n wat anak ni... hehe

Reply
avatar
Sz
AUTHOR
October 10, 2011 delete

musim yaaaa cik ana...
kawan2 akakmu ini dah sold out...hihihi

Reply
avatar
aanie
AUTHOR
October 10, 2011 delete

perghhh, meriahnya....tunang berdulang2 hantaran...
dah follow sini..salam kenal..:)

Reply
avatar
wida
AUTHOR
October 10, 2011 delete

mak aih..smpai 40 dulang?

mmg betul2 pemurah tu..hehe

Reply
avatar
fiQ'Ra
AUTHOR
October 10, 2011 delete

best nya kawen.. haha..

p/s: cik ana keje kat PJK besout 2 ke? mas pernah dtg situ sekali.. cik ana kenal qaiy tak?

Reply
avatar
eLL
AUTHOR
October 10, 2011 delete

cik ana jemput datang la ke tg.karang 23/10 nih. hehe

Reply
avatar
Abg Stalker
AUTHOR
October 10, 2011 delete

Ana x lama lg tu ada la..haha. :)xpe,slow2.biar lpskn kwn2 dlu tunang,kwin.

Reply
avatar
lieynanilaz
AUTHOR
October 10, 2011 delete

bertunang dah 40 dulang...kawin agak2 berapa yerr...hehe..

lepas ni giliran cik ana plak...hehe.

Reply
avatar
Cik Lyn
AUTHOR
October 10, 2011 delete

mudahan2 berkekalan hingga akhir ayat..aminn...
cik Lyn doakan semoga cik ana juga bertemu jdh dgn org yg beriman & cute..=)..
p/s:Cik Lyn ade je terjah kenduri dayah tu..mmg ramai gilerr la tetamu..tp xjmpa plak dgn cik ana..=P

Reply
avatar
October 10, 2011 delete

tahniah utk semua yg bertunang dan berkahwin tu.. :D

Reply
avatar
Bigdaddyz
AUTHOR
October 10, 2011 delete

40 hantaran balas punya la banyak....dasat2

Reply
avatar
WuMing
AUTHOR
October 10, 2011 delete

WuMing pundah bertunang... Malah dah kahwin pun..

Reply
avatar
Mama Gee
AUTHOR
October 10, 2011 delete

ingatkan tuan blog yg nk jadi isteri org...

salam ziarah, first time masuk sini :)

Reply
avatar
Fara E's
AUTHOR
October 10, 2011 delete

kak ana bila lg ? ;p

Reply
avatar
teha
AUTHOR
October 10, 2011 delete

ehem2... ble lg tuan belog nk bertunang ? hehe

Reply
avatar
October 10, 2011 delete

saya tujukan maher zain utk diorg ni..

Reply
avatar
YOUsoF
AUTHOR
October 10, 2011 delete

Tumpang gembira dekat diorang dan orang FELDA memang pemurah.. ;P



Amer memang sempoilah.

Reply
avatar
abglan
AUTHOR
October 11, 2011 delete

Wah... sempoi, baru la klasik adat pertunangan. Ramai saudara mara turut menyumbang dulang hantaran.

Skang ni dah susah nak jumpa macam tu dah...

Reply
avatar