Sorry Susahkan Semua

3:00 PM 38 Comments A+ a-

Aku tau dah soalan korang apa dia -- 
KENAPA TUKAR URL ?

ok jawapan aku --
selama ni aku dok guna Diary-kecilku.blogspot.com sebagai url blog.. Lama jugak aku dok perati tiap kali google sendiri url blog, paaaapppp tudia keluar paling atas. Ok lah tu kan nak apa lagi ?  

Tapi.. ha ni dia sebab dia - ada keluar beberapa bloglist lain yang gunakan nama blog yg sama sebijik macam aku punya.. ada dua blog yang aku tengok tu blog dari Indonesia.. cuma bezanya depa guna NAMA BLOG saja sama sebijik tapi dengan url berbeza.. 

Dah tu apa masalah yang aku gatai tangan p tukaq jugak url ?

Aku nak matchkan dengan nama aku. 
A.N.A.M.I.Z.U maka aku decide untuk jadikan url blog aku ana-mizu[dot]blogspot[dot]com.
4 tahun dulu masa aku muda remaja belasan tahun dah rasa comel sangat dah guna diary-kecilku tu.. bila dah makin tua ni rasa macam pfttt pulak nama tu. Disebabkan itu jugaklah aku decide tukarkan dan berikan nafas baru yang berbau lebih harum semerbak kasturi pada blog ini dengan nama baru iaitu ana-mizu.blogspot.com jyeahhhhh~ mudah ringkas dan padu gitttewwww hahaha


Dan aku dok berkira-kira macam nak beli domain. Nak bagi jadi Ana-mizu[dot]com je terus.. tapi nanti dulu lah.. rilek-rilek dulu.. 


p/s : aku tengah jejak rumah korang one by one.. cari secara manual link-link blog engkorang.. kalo sesiapa sudi, tempeklah link blog engkorang kat komen sini ye.

UPDATE : aku pon pening pulak sebabnya bila dah update url / link baru taruk kat bloglist, bila klik link tu dia stil bawak pergi link lama pulak.. aku dah tukar kat setting / feedburner / segala yang buleh tukar kat dashboard tu dah update taruk link baru tapi hurmmmm hadoiyaiii cemana pulak nak buat nih T____T   sabar ana sabar... rilek rilek.. fuhhhhhh tarik nafas -- lepas. fikir jap.





38 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
acik idah
AUTHOR
September 30, 2014 delete

patut la tengah2 nak komen tadi tetiba tak boleh... tukar url rupanya.. tapikan ana... url ana nie kalau silap taip dia pergi ke blog jepun tau... ce tak taruk - tu tengok

Reply
avatar
September 30, 2014 delete

Owh sebab tu yer... Moga url baru dapat tempat yang ok ^_^

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
September 30, 2014 delete

Jadi cuba nak jenamakan 'anamizu' laa ek?
Heheheh...
Good job! and good luck! :)

Reply
avatar
Cik Nadyya
AUTHOR
September 30, 2014 delete

oh begitu rupanya.. ;)

tukar url blog bloglist x ilang ke?

Reply
avatar
amir zahari
AUTHOR
September 30, 2014 delete

hmmm.. mcmana nk update url baru ni kat bloglist? sebab dh unfollow then follow balik tetap die save url lama.. url lama mmg dh xde kan? hmmm.. mcmana nk update url baru ni di bloglist?

Reply
avatar
AtieAbid
AUTHOR
September 30, 2014 delete

oho..berhijrah url rupanye cik ana kite nie..
saya beli domain murah je.. dapat la atieabid.com.. :) cuba masuk godaddy..

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 30, 2014 delete

maaf ye acik idah atas kesulitan hehe.. haah kalo tak taruk dash ( - ) tu akan kuar page jepun huhu

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 30, 2014 delete

inshaAllah. moga camtulah zumal ^__^

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 30, 2014 delete

aku takdela nak jenamakan 'anamizu' sgt sbnrnye cero.
tapi lepas aku dok google segala mcm psl anamizu,
ada pulak nama tempat kat jepun mmg nama anamizu =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 30, 2014 delete

errr tukar url blog, habes semua bloglist hilang Nanad :(
tu yang gagah dan gigih bw utk cari balik blog kwn2 smua hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 30, 2014 delete

agak mudah utk update url baru kat bloglist kita amir.
alaa ciannye amir smpai unfollow & follow balik..
maaf ek susahkan pulak huwawawa

jap g ana ajar cane hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 30, 2014 delete

haah berhijrah url cik Atie hehe.. ahah ! mcm menarik je godaddy tu ha..
dah tengok dah Atie !! sy suka ! sy suka ! rawrrr ~ hehehe

Reply
avatar
September 30, 2014 delete

rasanya nanti yui pun nak tukarla..huhu

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 30, 2014 delete

hehe kalo tukar nti bagi tau la ana ye Yui huhuhu

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
September 30, 2014 delete

sameler kitew amir (bloglist problem)... huahuahua ;p

tapi ai takdela unfollow and refollow... just update new url blog ni di bloglist, tengok2 dia keluar 'blog not found'... huahua~

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 30, 2014 delete

hurmm aku tengah berusaha keras untuk figure out apa masalahnye. nanti apae2 aku update semula ye. TQ plain & kwn2 lain :)

Reply
avatar
September 30, 2014 delete

bertabahlah kak ana. saya rasa bangga kerana kak ana ingat blog saya secara manual :)
mekaseh kak ana. kang beli domain beli kan sekali ye. buat hadiah blog. haha. ok gurau. kang tak pasal kak ana datang rumah. dah le teman orang perak jugak

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
September 30, 2014 delete

dh x de lah ye background musik yg syahdu dan bunyi air tu :-)

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
September 30, 2014 delete

Buat masa ni saya pakai yg free je dulu... sbb x berapa rajin sgt... blog pon ikut mood je...
http://mrpolie.blogspot.com

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 30, 2014 delete

errr background music yang syahdu dan bunyi air???
errrr blog ana sblm ni mmg xde benda2 tu akak JM hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 30, 2014 delete

ya sgt sedang bertabah ni hai budak. tu lah ada certain blog yg mmg akak dah save link blog engkorang dlm kepala hotak akak ni haaa.. yg lain2 tu la kena jejak kaseh balik huhuhuwawawa

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 30, 2014 delete

terima kaseh sudi singgah sini mr polie hehe
tu lah stakat ni pon ana mmg x berapa rajin sgt..
ni pon dok meraba lagi nk repair url apsal tah problem :'(

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
September 30, 2014 delete

alamak!!!! seram pulak akak dgr sbb smlm akak komen almost 10 ENTRY semua story bab frust cinta, putus tunang dan entri yg berbunga seperti tulis novel bukan ana eh sbb anamizu gak

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
September 30, 2014 delete

mula-mula mmg mcm tu kot ana. dia perlukan masa sedikit. kalau tak boleh juga, ce tanya kat otai2 blog kat fb. mana tahu boleh tlng. wuwuwu

Reply
avatar
amir zahari
AUTHOR
October 01, 2014 delete

tak boleh la ana.. die tetap save url asal.. dah buat banyak kali..

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 01, 2014 delete

hurmm tu lah amir.. ana pon dari semalam dok try mcm2.. xpelah nampak gaya ana kena bw manually la drop url baru kat blog kwn2 sobss sobss.. terima kaseh amir & sori jugak :'(

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 01, 2014 delete

wahh byk gak tu kalo almost 10 entry yg akak JM komen.. huhuhu blog anamizu mane pulak la tu ea? hehe hayuttt kak JM

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 01, 2014 delete

hurmm tah la Scha.. ni pon ana dok try lagi godek apa yg buleh.. ada dah pm otai2 hopefully depa reply la nanti.. dok tunggu depa respons dulu huwawawa :'((

Reply
avatar
Zizie Zack
AUTHOR
October 01, 2014 delete

mesti pageview start dr kosong balikkan? zizie tukar nama blog aje.. kesian lak kat pageview dah beratus ribu.. sayang~~ huhu..

Reply
avatar
Ezy Loy
AUTHOR
October 02, 2014 delete

awk.. kite follow awk blk sebab tkot awk apdet nt xkuar dkt dashboard sbb tukar link kan.. =)

Reply
avatar
Syazana Zainn
AUTHOR
October 03, 2014 delete

Sokey pelan2 k.
Kite pun mcm nk tukar URL
Eh BTW kena follow bulk ke tak eh?
SBB online dgn fon x nmpk

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 06, 2014 delete

hurmm rasenye mmg gitu kot zizie sobss sobss

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 06, 2014 delete

ok ezy TQ.. buat masa ni blog masih problem lagi sobss sobss

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 06, 2014 delete

xyah folow balik pon sbnrnye kalo masa tukar url pastu url blog xde masalah ape2.. tapi skrg ni mmg ada masalah (blog tak terupdate kat bloglist kwn2) sobss sobss

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 06, 2014 delete

hurmmm tu lah takpe kak nis.. ana slow2 la ni layankan je T___T

Reply
avatar