Japanese Karaage Chicken

 



Resepi Japanese Karaage Chicken yang sebenar adalah goreng deep fry tanpa marinate.

Tapi yelah resepi kita, terpulang pada citarasa kitalah nak olah ikut sesedap tekak kan? hehehe

Untuk kalini permintaan Bong nak ayam goreng tapi ada special coating (corn flakes).

Iye cornflakes yang kita guna untuk sarapan & buat biskut raya tu.

Celupkan je daging ayam yang kita potong ikut saiz yang kita suka ke dalam telur.

Kemudian salutkan dengan cornflakes hingga menutupi daging ayam & deep fry kan dia.

Kalau rajin lebih, boleh buat double coating lagi rangup sedap marvelessssss! 

Boleh makan meratah begitu saja, makan-makan panas-panas sekejap saja licin hehehe


10 comments:

  1. Wah, kalau begini hasilnya memang sekejap jew licin!

    ReplyDelete
  2. Tak pernah buat gini, menarik untuk dicuba.
    Pandai pulak ya Bong request 😀

    ReplyDelete
  3. thanks for sharing
    selalu sy mkn ayam karaage ni kat aeon. kena laa dgn selera sy ni😁

    ReplyDelete
  4. fuhhh..memang nampak ranggup dan amat sesuai jadi 'jajan' berprotein...belum ada lagi di kedai ayam 1.50 ni

    ReplyDelete
  5. Bolehlah buat utk anak², mesti depa suka ni ...

    ReplyDelete
  6. Pernah try juga masak ayam guna cornflakes. Rangup....sedap......

    ReplyDelete
  7. wow macam menarik untuk di cuba ni...rare menu ni..

    ReplyDelete