Jantung Hati Orang Kampung

by - 11:51 AM




Ini hari 5 Januari 2015 aku dengan partner kerja aku si Ida dah mula kena masuk ofis yang berwajah baru tapi belum beroperasi sebab belum dapat fully approval dari pihak atasan. Walaupon awal² pagi dah kena attack dengan bebudak sekolah yang untung gila sebab cuti sekolah masih postpon lagi seminggu. Ya ofis aku ni (Pusat Internet 1 Malaysia @ Pi1M) memang jadi tempat  bebudak berkerumun. Maklumlah staff nya kat sini manis-manis muka tau. Dari sekecik budak sampailah ke bapak budak.

Kamiorang (aku with my partner) sampai kat ofis lebih kurang jam 8.30 pagi. Tup tup dah berlonggok orang kampung kat depan pintu. Kemain sayangggg lagi kat kami ni. Nampak tak betapa tingginya tahap kecintaan dan kerinduan orang² kampung aku ni kat kami? Phuiiiii! Perasannya hang Ana! hahaha =P  Selama dua bulan lebih terpaksa menanggung rindu dan menahan nafsu tak dapat guna komputer dan internet kat sini.

Dan membuatkan aku lagi rasa nak melompat lebih tinggi adalah bilamana boss aku kata:

 "sila tampal notis bahawa Pi1M masih belum beroperasi sehingga diberitahu kelak"  

Waaahh! Ini yang kita panggil heaven! Terasa macam nak pergi berbulan madu di awan biru terus! hahahaha

Bila dapat je info tu -- aku dengan lantangnya bersuara  kat orang² kampung yang dah tercongok depan pintu tazzabar nak merempuh masuk tu semua :

"wahai penduduk kampung pinang sebatang semua, dukacitanya dimaklumkan bahawa Pi1M masih belum beroperasi harini sebab masih belum dapat kebenaran daripada pihak atasan"

Terus masing² tunjuk muka hampa. Ada bunyi² suara protes pon hade.Macam tak dapat duit BR1M pulak gayanye hehehe. Sabarlah wahai saudaraku semua. Tak lari aku dikejar. Ehh tak lari pon komputer ni semua. Bukan aku buleh jual pon. Rilek-rilek lah. Kalau buleh je bertahan selama 2 bulan lebih sebelum ni, tahanlah lagi 2-3 minggu. Apa ada hal ye dak?

Yezzzaaa buleh off day lagi tiga empat hari ! Weeee~


You May Also Like

33 Lovenote(S)

  1. heheheheh sukaa la tu!! anyway pusat internet 1 malaysia ni kena bayar ke atau free... nape tak buka kat Jitra satu... heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. harusla kena suka kak eny! hehehe. errr Pi1M ni ada charge (members & non members). kalo ana ni yg assign tender haritu, ana dah suruh dah buat kat Jitra hehe

      Delete
  2. syok la dia....
    oo kerja kt pusat komputer ka

    ReplyDelete
    Replies
    1. sementara buleh syok ni, kita enjoyyyy! ehehehe
      haah keja pusat internet desa je ZF weyhh eheee

      Delete
    2. boleh la dok online sedia...

      Delete
    3. siap sedia online duaplohpatjam =D

      Delete
  3. er first time dengar tempat ini hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. org2 kmpung je kot pnh dgr psl Pi1M ni kak hehe

      Delete
  4. heheehhe...dugaan dalam bekerja kann...leh sambung rehat semula....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la dugaan nih. rehat x rehat jugak sbnrnye. masih kena masuk ofis dah. cuma blm open access to public je lagi hehe

      Delete
  5. hehe..dorang tu sakit hati sebab x dapat online agaknya tu ana..hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo yg bebudak mmg sbb x sbr nk online la kak wana. tu yg pakcik2 pon kemain dok tanya2 huhhhh =P

      Delete
  6. hehehe cabaran yg da keje ngan yg belum keje x sama..

    ReplyDelete
  7. amboii hanimungg lah dia pergi ofis. hahahah :P untunggg ahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berape hanimung gak la nani oi. tapi untung gak la hahaha

      Delete
  8. bestnya tambah cuti lagi yr

    ReplyDelete
  9. kampung kite xde pon pi1m ni..
    huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm perancangan kot agaknye ezy hehe

      Delete
    2. try mintak lah..tnya jkk kat sana

      Delete
    3. benda ni ekceli depends pd Telco kat area masing2 gak. pastu sapa yg menang tender so akan dptla run project ni hehe.. kena sllu p suruh JKKK / JKKR apply la kot hehe

      Delete
  10. oh,akak kerja kat situ ya..best la boleh online ari2.. maju dah kampung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah keje situ liena. tu yg tiap hari blh online hehe

      Delete
  11. Seronokla boleh kemas apa2 yang patut kan? hehehe..kesian penduduk kampung..sabaq sat na penduduk2 semua..nanti dah bukak boleh tgk ari2 muka Ana..hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berapa buleh nk mengemas sgt lg ni cik mimie sbb blm fully furnished lagi hehe. tu la depa pakat x sabaq2 ngat aih =D

      Delete
  12. Itu ini nak buat satu Malaysia.huh...Tiba-tiba berharap Najib letak jawatan.
    Sorry to say lah. Belum ada yang setanding Tun Dr. Mahathir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa part yg segala bnda nk buat 1 Malaysia tu ana pon x bekenan kak shikin. Tun mmg ohsem. stakat ni mmg xdak yg setanding Tun.

      Delete
  13. eh, xtahu lak Pusat Internet 1 Malaysia wujud. -.-

    ReplyDelete
  14. hebatlah org kg Ana ni celik IT :-)

    ReplyDelete
  15. power org kampung nie.. rajin nengok internet.. hihi..

    ReplyDelete